Jak udržet pořádek ? S dětmi :D

282
17.10.17 08:50

Jak udrzet poradek ? S detmi :D

Ahoj vsem. Spis nez otázka jestli jste na tom stejne :lol: nejak mne prijde, ze je furt neporadek 8o samy pradlo to je moje neřest :think: furt ho mame všude. Mam dve deti a radsi s nimi jdu ven nebo hrat a pak to je videt. Jaky mate system? Poradte :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1819
17.10.17 08:55

Reseni je snizit naroky a nekritizovat se za nedulezity veci :) venovat se detem ma vetsi prioritu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
17.10.17 08:57

Ano ano, neustále nepořádek! Hlavně mladší (15m) má teď „prasečí“ období, takže to podle toho vypadá. Problémem číslo 1 jsou momentálně drobky, jsou naprosto ale naprosto všude! :pocitac:
Prádlo, to je nekonečný kolotoč, vychází mi to na pračku denně a když prostě den nebo dva nestíhám, tak se to nakupí. :roll:
Systém asi žádný nemám, prostě se s tím asi zbytečně nestresovat. :mrgreen: Jo a nejlépe se uklízí, když dole u dveří zvoní nečekaná návštěva, to jsou pak fofry! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25219
17.10.17 08:58

@kudrnka89 To prádlo je nošené nebo patří do koše? Co němý sluha? Nebo závěsné háčky na dveře?
Jinak souhlasím s @Capretta . Ale já třeba pořádek udržovat musím, protože máme zatím 2+1 a to se prostě nedá, nechat všude něco. Dvě starší jsou naučený uklízet, s dvouletou ještě bojujeme, ale to se poddá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
17.10.17 08:59

Ja nemam pradlo od doby, kdy mam susicku. Z pracky do susky a rovnou do skrine. Zehlim jen pro muze a diteti mackave veci co se nenatahnou na tele a to se snazim udelat ten den vecer. Zamezila jsem kupam hadru vsude. Nemam rada ani plny kos nevypraneho. Nam pak porad pocit, ze je v tom bordel a neni to hotove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
17.10.17 09:02

Ano, u nás taky :lol:. Hlavně hračky, ty se sice snažím průběžně uklízet, ale stejně jsou pořád všude. Mám taky dvě děti, jedno chodí do školky, ale momentálně je nemocné. Dopoledne vařím, takže když si v tu dobu hrají spolu, je to u nás jako po výbuchu :zed:. V poledne jde mladší spát, tak trochu poklidím, ale když se vzbudí, je to zase tak to bylo před tím :D A pokud je hezky, jako bývá teď poslední dny, taky jdeme radši ven. Velký úklid udělám prostě když je na něj čas (a je někdo doma kdo by je pohlídal nebo by je vzal ven). Jinak drobnější práce (nádobí apod.) dělám kdykoliv během dne. Ale abych tě uklidnila, pořádně uklizeno tady mám opravdu málokdy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1434
17.10.17 09:03

Mám jedno a musím zapojit manžela, on vysává a další jako pomoc při úklidu kuchyně, koupelny a to máme dvě. Já spíš funguju postupně, nedělám vše najednou, ale " pomalu", když je dítě zabavený, umyju třeba jen záchod do 10 minut hotovo, další den třeba sprchový kout, pak výměna povlečení, umytí lednice a takhle jedu se vším. Každý den udělám něco a pořád dokola. Hlavně záležitosti do 1 minuty dělám ihned nádobí dávám hned do myčky, utírám linku, zametám drobky, sbírání hráček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
17.10.17 09:03

Jinak to v prumeru vychazi na 2 pracky tydne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
17.10.17 09:04
@NikysekR píše:
Ano, u nás taky :lol:. Hlavně hračky, ty se sice snažím průběžně uklízet, ale stejně jsou pořád všude. Mám taky dvě děti, jedno chodí do školky, ale momentálně je nemocné. Dopoledne vařím, takže když si v tu dobu hrají spolu, je to u nás jako po výbuchu :zed:. V poledne jde mladší spát, tak trochu poklidím, ale když se vzbudí, je to zase tak to bylo před tím :D A pokud je hezky, jako bývá teď poslední dny, taky jdeme radši ven. Velký úklid udělám prostě když je na něj čas (a je někdo doma kdo by je pohlídal nebo by je vzal ven). Jinak drobnější práce (nádobí apod.) dělám kdykoliv během dne. Ale abych tě uklidnila, pořádně uklizeno tady mám opravdu málokdy :lol:

U nas je taky nejvetsi bugr o vikendu, kdyz jsme vsichni doma a dopoledne varim. Za tech par chvil nadelaj hroznej svinec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
17.10.17 09:05

@Aries6 3 deti ve 2+1? Mas můj respekt. Nam se pred narozením druhého podařilo jít do většího, no bylo to štěstí a náhoda dohromady. I s jedním to pro mne byla ve 2+1 muka. :think: ale chápu ze někdy ta moznost proste neni no.

• Citovat
  • Upravit
2909
17.10.17 09:05

@hehehe ano ano. Manzel rika, ze nebyt navstev, tak umreme v bordelu :mrgreen:

Uklizena domacnost a male deti je sci fi. Clovek skonci a muze zacit znovu. U nas plati zasada, ze po veceri, pred vecernickem se uklizi hracky a kuchyn (uklizi manzel-vetdinou). Uklizi i batole. Peru kazdy den, skladam hned pri sundavani z vesaku, nezehlim. Postele se stelou rano-pred odjezdem starsi do skolky. Jednou tydne udelam vetsi uklid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
17.10.17 09:06

@Šarlota4 Jo, já kolikrát nemám ani kam stoupnout :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
17.10.17 09:06
@Gortyna píše:
Mám jedno a musím zapojit manžela, on vysává a další jako pomoc při úklidu kuchyně, koupelny a to máme dvě. Já spíš funguju postupně, nedělám vše najednou, ale " pomalu", když je dítě zabavený, umyju třeba jen záchod do 10 minut hotovo, další den třeba sprchový kout, pak výměna povlečení, umytí lednice a takhle jedu se vším. Každý den udělám něco a pořád dokola. Hlavně záležitosti do 1 minuty dělám ihned nádobí dávám hned do myčky, utírám linku, zametám drobky, sbírání hráček.

Taky to tak dělám…a o víkendu děláme velký uklid spolu s mužem, uklizime vse bez ohledu na to, kdy jsem co dělala průběžně.

• Citovat
  • Upravit
21311
17.10.17 09:07

Prádlo neřeším, co mame susicku. Ale! Batole cerstve běhá a do toho chce nonstop jist! Všude neskutečný bordel, hračky, starší to donese do krabice a mladší je během pěti minut zase roztaha po bytě. Luxuju každy den a není to vidět. Navíc začala linat kocka. O velikosti bytu to není - proste mají jen víc místa pro svou realizaci. Jo a všude jsou otisky rukou! Okna, balkon, televize, černý skleněný stolek (ten letí, to vám říkám), myčka, lednice, zrcadlová skříň. Asi začnu chlastat. Bordel tu sice bude porad, ale bude mi to fuk. Jo a koupelna! Koupila jsem jim pastelky do vody, které nejdou dolů. Takže jsou všude sluníčka a autíčka (asi - tvrdí to triletak, ale všechno vypadá jako flek s čárkou)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
17.10.17 09:07

Souhlasím, že sušička je velký pomocník. Děti mám naučené na jídlo jen u stolu, po domě nic netají, tím se binec na podlaze dost eliminuje. Jsou po sobě také zvyklé běžně uklízet. Teď jsou jim 7 a 3 roky a samozřejmě se to s úklidem stále zlepšuje. Ovšem nezastírám, že i to učení dětí nedělat binec a automaticky si uklízet není kolikrát na nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný