Jak byste řešili situaci s bydlením vy?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
447
14.10.17 19:57

Jak byste to řešili vy ?

Ahoj holky,
hrozně potřebuju vědět jak byste řešili vy tuhle situaci s bydlením. Budeme kupovat byt ale ti majitelé se vystejují az za rok, do té doby nám budou platit nájem, který nám vyplatí jednorázově a z toho zaplatíme další poplatky no a my nezvládneme platit podnájem kde jsme ted a zároven jeste tu hypotéku. Takže máme možnost jít k přítelovým rodičům na barák. Máme jedno 2,5 leté dítě a tam bysme bydleli v jednom velkém pokoji.

Jeho rodiče jsou hrozně náladový a hrozní, on se me nikdy nedokáze zastat ale ostatních se zastane hned. Bojím se ze nám to bude ničit vztah… u mojich rodičů to nejde maji maly byteček.

Jak byste to vyresili vy? Kam mame jit na ten rok? Platíme jeste 5000 mesícne na auto takze opravdu neutáhneme ani garsonku a ten byt bereme na tisicp procent…co mam delat :think:

Příspěvek upraven 14.10.17 v 20:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1291
14.10.17 20:01

Tak tady asi moc moznosti na vyber neni. Bude to chtit obrovskou davku tolerance, ale budete to muset vydrzet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800

@Ga Briela no, snad jen, že ta hypotéka nebyl nejlepší nápad. Pak musíte vzít zavděk jakékoli možnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32079

No vyřešila bych to tak, že bych nekupovala byt, kam se nemůžu hned nastěhovat, když neutáhnu zatím nájem jinde. K rodičům bych nešla a už vůbec ne k takovým, co popisuješ. Mám pocit, že jste si ukousli moc velký sousto, navíc když platíte ještě 5000 kč na auto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
14.10.17 20:02

Asi tam jít budete muset, když nemáte peníze na pronájem. Co tvoji rodiče?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
14.10.17 20:03

No jestli o ten byt taky stojíte a finančně jste na tom tak, jak jste, tak máte buď možnost bydlet u rodičů nebo pod mostem :nevim: Ještě mě napadá prodat auto, ale to určitě nepůjde :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
14.10.17 20:06

@Ga Briela Já bych asi nechtěla byt, kam bych se nemohla rok nastěhovat. Prostě do takové smlouvy bych nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
14.10.17 20:09

Nedá s těmi majiteli domluvit tak, že by Vám to dávali měsíčně a né pak jednorázově? To by váš problém celkem vyřešilo. Jinak si neodpustím poznámku, že s přítelem, který se tě nikdy nezastane, tak hrozí zničení vztahu i bez toho, aniž byste bydleli u jeho rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27254
14.10.17 20:10

Já bych osobně z toho nájmu, co vyplatí nájemníci posílala na hypotéku. Nebo bych se kousla a šla na rok k těm tchánovcům a nebo si našla brigádu a platila jaknájem, tak hypotéku. Jiný možnost asi není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
14.10.17 20:14
@Ga Briela píše:
Ahoj holky,
hrozně potřebuju vědět jak byste řešili vy tuhle situaci s bydlením. Budeme kupovat byt ale ti majitelé se vystejují az za rok, do té doby nám budou platit nájem, který nám vyplatí jednorázově a z toho zaplatíme další poplatky no a my nezvládneme platit podnájem kde jsme ted a zároven jeste tu hypotéku. Takže máme možnost jít k přítelovým rodičům na barák. Máme jedno 2,5 leté dítě a tam bysme bydleli v jednom velkém pokoji.

Jeho rodiče jsou hrozně náladový a hrozní, on se me nikdy nedokáze zastat ale ostatních se zastane hned. Bojím se ze nám to bude ničit vztah… u mojich rodičů to nejde maji maly byteček.

Jak byste to vyresili vy? Kam mame jit na ten rok? Platíme jeste 5000 mesícne na auto takze opravdu neutáhneme ani garsonku a ten byt bereme na tisicp procent…co mam delat :think:

Příspěvek upraven 14.10.17 v 20:01

Proč to děláte, když je to takhle složité? Nebude v tom nějaký háček? Víte jistě, že ti lidé za rok odejdou? Já bych trvala na tom, ať si najdou podnájem ti prodávající. Proč máte na to doplácet a s dítětem se někde motat. je to tááááák výhodná koupě, že vám to za to stojí?

• Citovat
  • Upravit
14541
14.10.17 20:17
@Svistice píše:
@Ga Briela Já bych asi nechtěla byt, kam bych se nemohla rok nastěhovat. Prostě do takové smlouvy bych nešla.

Já si zase umím představit byt, na který bych si klidně rok počkala. Ovšem za situace, že bych měla jak na splátky hypotéky, tak na stávající nájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
14.10.17 20:25
@Fikta píše:
Já si zase umím představit byt, na který bych si klidně rok počkala. Ovšem za situace, že bych měla jak na splátky hypotéky, tak na stávající nájem.

Jo, v případě, že máš pořešené bydlení a jak píšeš, máš na splátky nebo To ty splátky a poplatky okolo bytu z velké části vydělá ten nájem.
Nicméně jsme zažila v příbuzenstvu a u kamarádky, jak taky může dopadnout „čekání na nemovitost“. V jednom případě se z rekonstrukce vysněného baráčku stala akce na 12 let a bydlení v jednom pokoji u rodičů, v dalším ze slíbení přepsání nemovitosti přestárlou příbuznou, která určitě chce jít do domova důchodců byl akorát roční pobxt u ridičů s jedním dítětema a dsalším na cestě a nakonec narychlo schánení hypotéky a jiné nemovistosti, protože bylo jasné, že ten přepis hned tak nebude.
Takže si umím představit, že za rok klidně budou mít problém ty nájemníky dostat včas pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
14.10.17 20:32

@Svistice :D No u já mám zase zkušenost, že ve dvou případech prodaný byt nájemníci opustili přesně podle smlouvy (jednou do půl roku a jednou do roka). Ve druhém případě se jim tedy spozdilo dokončení domu, ale nový majitelé bytu odmítli prodloužit smlouvu a tak hledali nájemníci na dva měsíce nový podnájem. Ale pravda, jednalo se o smlouvy mezi cizími lidmi. Do takové „smlouvy“ mezi příbuzným/přáteli bych nikdy nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
14.10.17 20:35

A proč byt kupujete hned? Co zkusit si s aktuáními majiteli sepsat, že byt koupíte za ten rok - až ho opustí? Definovat tam cenu, podmínky apod. Nebo nejde se zbavit tak drahého auta? Bydlení a klid je důležitější ne? To bych raději jezdila vlakem/busem, nebo v trabantu. :)

Jinak to spolubydlení se dá asi nějak zvládnout když člověk ví, že to za 12 měsíců skončí, ale nezávidim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
14.10.17 20:36

@Fikta lidé jsou různí. Známá teď rekonstruuje částečně zrekonstruovaný byt po 6 měsících pronajímání, protože nájemníci byli iopravdu výkvět. obávám se, že ani nevrácená kauce jí ty náklady nepokryje. Ono itoho problematického nájemníka z toho bytu pak dostaneš. Jenže nesmí tě tlačit to, že sama nemáš kde bydlet, máš dluhy a malý dítě k tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný