Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Máte někdo kuchyň od Trachea acrylic vysoký lesk? Jakou máte zkušenost s údržbou? Čím čistíte a leštíte otisky prstů a běžné nečistoty z kuchyňského provozu? Nepoškrábe se povrch desky?
Mám dřevěno-skleněnou (mléčné sklo), lesklá mi přijde kýčovitá. Kamarádka má kuchyň červenou ve vysokém lesku, firmu nevím, denně jí musí leštit švédskou utěrkou, protože jí malé děti oťapkávají…
@Borůvka1990 tak to budeme mít to, co kamarádka - a leští jen na sucho a nebo co třeba používá na odmaštění, aby to neudělalo nějaké fleky?
Zlatý dřevo! Když vidím svoji věčně dopatlanou kuchyň - a to nemám lesk, vysoký lesk bych nechtěla vůbec. Pokud ti nevadí neustále leštit, tak prosím, ale na údržbu šílený.
@iwitka1 píše:Čistí to vlhkou švédskou utěrkou, na mastnotu vodou s troškou jaru, ale vždy jen vlhkou. Bl. bý je, že je prostě opatlaná pořád, i když má nějakou úpravu proti otiskům prstů, stejně jí musí pořád leštit. Kdyby žila sama, tak jí má čistou a přetře ji jednou týdně, ale jak je víc lidí a ke všemu děti, tak to neuhlídá. Nedá se nic dělat. Buď leští, nebo má dominantní část kuchyně,,špinavou". Stejně tak proklíná tmavou plovoučku kvůli prachu, musí dvakrát denně stírat a po dvou letech už jeví opotřebení, přestože byla drahá
@Borůvka1990 tak to budeme mít to, co kamarádka - a leští jen na sucho a nebo co třeba používá na odmaštění, aby to neudělalo nějaké fleky?
@Petraa89 píše:
Zlatý dřevo! Když vidím svoji věčně dopatlanou kuchyň - a to nemám lesk, vysoký lesk bych nechtěla vůbec. Pokud ti nevadí neustále leštit, tak prosím, ale na údržbu šílený.
Jj přesně
Mám masiv, naštěstí není vidět šmouha ani na dřevě ani na ml.skle, ale deska bývá opatlaná a snažím se jí kvůli tomu udržovat neútulně prázdnou, abych to mohla jednou denně bezpracně otřít ![]()