Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mám dobre zkušenosti se stany od Colemana.
Decathlon jsem nezkousela.
Příspěvek upraven 06.06.17 v 16:44
@kazda.m píše:
Dle nějaké starší diskuze jsem se dívala na ně, ale stany kolem 7000,– to nevím zda už to není na nás dražší…Nemám tušení kolik let může stan vydržet pokud se dobře skladuje a používá se 1-2× ročně. Zda by se nám to vyplatilo. Ale ještě na ně kouknu
Nevím, kde jsi na něj koukala, ale dali jsme za něj asi 3500, což mi připadalo OK. Ale je pravda, ze mají ruzne řady, od klasických po profi expediční. Pro nás jako trochu náročnější uživatele je ta základní řada plně dostačující. ![]()
@kazda.m píše:
Aha a kde jste kupovali? Já koukala přímo na jejich www stránky
Ty jo, buďto to byl Kamzík v CB a nebo Hudy sport. Musela bych najít účtenku- v jednom jsme totiž koupili stan a ve druhém spacáky.
Zdravím všechny,
jdu si pro radu. Doufám, že má někdo zkušenosti
. Docela v předstihu jsme se rozhodli pro koupi stanu na příští sezónu. Takže to úplně nespěchá
. Jen jsme se stačili zaseknout. Máme vybrané 4 stany ve stejném stylu, ale nemůžeme se rozhodnout který. Husky caravan 17, coleman galileo 5, vango avington flow 500 a stan z decatlonu arpenaz 5.2 (ten se mi upřímně líbí, nejvíc, ale manžel ho odmítá
). Kdyby jste měl někdo pozitivní zkušenost se stanem podobneho stylu, tak taky prosím napište.
Příspěvek upraven 24.08.22 v 11:47
@Pidulka1991
Manželovi se nedivím, stan z Dekáče fakt ne. Jednou jsem měla tu čest v něm spát a přiznávám, že jsem si nebyla jistá, jestli vydrží nějaký ten případný poryv větru. Když se koukneš po kempech a porovnáš jejich stany s ostatními značkami, je to jak nebe a dudy - jsou fakt chatrné už na první pohled. Nevěřím tomu, že při běžném používání přežije víc než 2 sezóny.
@Pidulka1991 My nemáme arpenaz 5.2, ale 4.2. V jedné ložnici spíme, v druhé máme věci. Sedímě většinou před stanem, ale i do chodby se dá schovat. I toho vašeho bych viděla výhodu v té větší chodbičce. Přežil už několik kempů a fesťáků. Zatím funguje skvěle, mám ho asi 2 roky, žádná známky poškození. A dokonce přežil i neskutečnou bouři a déšť, kdy se většina lidí ve stanech stěhovala do auta a náš stan držel a nedal se. Chlap i pes spali spokojeně, ani nepoznali že tam nějaká bouře je
![]()
Teď nevím, zda se mi načetl edit nebo ne, ale v reakci na modrovlacka.
My ho máme už asi dva roky a pořád funguje skvěle. Nemá žádné známky použití. A jednou nás v kempu chytla šílená bouře, déšť, vítr. Většina lidí se ze stanů přestěhovala do aut, ale my ne. Chlap ani pes žádnou bouřku ani nezaznamenali. ![]()
Stan držel, neteklo do něj, nic se s ním nestalo. ![]()
@Pidulka1991 Teď jsme měli půjčenej od známých právě ten Arpenaz 5.2 a za nás super. Na to, jak je velkej, tam byl postavenej celkem rychle, rozložení taky bez problému. Přežil i silnej vítr a déšť. Byli jsme v kempu, kde měl fakt každej druhej stan z Decathlonu, takže špatný fakt nebudou.
@modravlocka píše:
@Pidulka1991
Manželovi se nedivím, stan z Dekáče fakt ne. Jednou jsem měla tu čest v něm spát a přiznávám, že jsem si nebyla jistá, jestli vydrží nějaký ten případný poryv větru. Když se koukneš po kempech a porovnáš jejich stany s ostatními značkami, je to jak nebe a dudy - jsou fakt chatrné už na první pohled. Nevěřím tomu, že při běžném používání přežije víc než 2 sezóny.
Proto právě sháním zkušenosti, jak ty dobré tak ty špatné. Máme 2 děcka jsou, jak z divokych vajec. Jen mi v porovnání s těmi dalšími přišel ten z decatlonu super.
@adamcoka @Jolana24 moc děkuji za zkušenost ![]()
Mame coleman 8 let a velká spokojenost. Jiný typ, ale kvalita stejná.
@adamcoka píše:
Teď nevím, zda se mi načetl edit nebo ne, ale v reakci na modrovlacka.My ho máme už asi dva roky a pořád funguje skvěle. Nemá žádné známky použití. A jednou nás v kempu chytla šílená bouře, déšť, vítr. Většina lidí se ze stanů přestěhovala do aut, ale my ne. Chlap ani pes žádnou bouřku ani nezaznamenali.
Stan držel, neteklo do něj, nic se s ním nestalo.
To mě celkem překvapuje, tak třeba to tak zlé nebude. Já v něm zažila jen jasnou noc, ale i tak ve mě nevyvolal moc dobrý dojem. Když to porovnám s naším Huskym, tak i po 10 letech pravidelného používání ve mě vzbuzuje mnohem víc důvěry.
@modravlocka Tak Husky bych obecně věřila více. Mám od nich už několik let spacák a nedám na něj dopustit. ![]()
My mame Arpenaz 5.2 a za nas super. Postaveny je fofrem, zvladne to i 1 clovek, ale ve 2 je to rychlejsi. Je velky, do predsine se vejde hromada lidi i veci. Mame 4 deti, zatim male, ale vyspime se dobre. Zazili jsme jednu hustou bouri, to jsme radsi zevnitr podpirali.
Máme Arpenaz 5.2 už roky a nedám na něj dopustit. Velký, rychle se skládá a rozkládá, vejde se mi do něj spoustu věcí a v dešti v klidu posedíme. Zažili jsme několik bouřek a naprosto bez problémů. Fresh and Black je také dobrá vychytávka, opravdu je rozdíl v teplotě ve stanu oproti jiným a ráno mě nebudí v 5 slunce. Decthlon má super poměr cena/kvalita a když už byl nějaký problém, tak ho hned vyřešili, žádné dlouhé čekání na vyřízení reklamace.
@kazda.m Zdravím,Stan z Decathlonu máme už pátým rokem a je stále v super stavu, snadno se skládá. Máme též pro 4 osoby.Je prostorný. Jezdíme jak na víkendové stanování tak i na týdenní o prázdninách, už nám i několikrát zmokl, ale v pohodě. Za ty prašule, doporučuju