Kolik projíte měsíčně

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
263
3.6.17 20:29

Kolik projíte měsíčně

Vím, že těchto diskusí je tu spousta, ale všechny jsou 3a více let staré. Kolik utratíte měsíčně za jídlo, drogerku, oblečení… atd. při dnešních nehorázných cenách nebo jaká částka vám stačí na měsíc abyste vyšly a taky ušetřily? Po zaplacení všech nákladu si odkládám 5000,–(oblečení, léky, pleny, maso, drogerka), na jídlo a drobné výdaje mi zbyde 9000,–. Nemůžu z toho ušetřit a když se podaří tak je to do 1000,–. Jsme 2 dospělí a dvě děti. Jak třeba řešíte nákupy vy? Děláte 1 týdně větší nákup a pak už jen dokupujete drobnosti jako pečivo, šunka…? Na týden mi to vychází cca 2000,– a přijde mi to teda hodně na doraz. Nedej bože do toho přijít třeba zubař, placení ve škole… aj. Budu ráda za každou radu nebo dobré tipy jak na to. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1671
3.6.17 20:33

Ahoj delam jednou tydne velky nakup pak uz jen pecivo. Jidlo a drogerka mesicbe tak 8000kc. Jinak 2 dospeli a jedno dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
3.6.17 20:42

Jsme tri. Cekame druhe dite a naklady mame sileny. Mesicne 10-12tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.17 20:48
@Barcule88 píše:
Jsme tri. Cekame druhe dite a naklady mame sileny. Mesicne 10-12tis.

Asi tak stejne, kdyz nepocitam obedy v praci.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.6.17 20:51

U nas je to zhruba 8-10 000 a to jsme jen 3 8o na hadry jsme skromni, drogerku kupujeme eko, potraviny se snazime kupovat co nejkvalitnejsi=zane pridavky, opravdu varime a jike veci v nezakladnejsim stavu. Pecivo sem tam upecu. Mimochodem ma skvely recept na chleb, kdo by chtel, a opravdu se prozatim vsem znamym povedl, takze zadana kurka, jak beton apod.
Jeste kupujeme plenky, vlaste jidlo je nase nejvetsi polozka rozpoctu :oops: a to se nikterak nevyzirame po kavrnach, restauracich atp.,jidlo venku jen obcas a tady v cr mame jeste krapet stizenejsi podminky tom, ze jime jinak, takze spousta veci drahych. Ale za zdravi nam to stoji. Jen si neumim predstavit s nasim stylem stravovani zivit dalsich X deti :D
Anonym. V finance :kytka:
Ps.
Opravdu nechapu, jak je mozne vyjit za jidlo se 3-4tis mesicne, jak se cayto pise ve starych diskuzich, aze pritom jist zdrave, o sestave lidi 2dosp.os. a 3 deti 8o

• Citovat
  • Upravit
1185
3.6.17 21:00

2 dospělí + 1 dítě - průměrně 9,5 za jídlo, drogerii a lékarnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.17 21:01

3 tis.pro 3 osoby.

• Citovat
  • Upravit
3383
3.6.17 21:02
Jsme 3 a pouze za jídlo tak 5-6tisíc za měsíc. A to si velice nehodujeme. Nakupovat chodím 2× za týden menší nákupy. Žádné extra víkendové nákupy, osvědčilo se mi nekupovat ve velkém, protože pak se to sní stejně rychle, jak když je lednice prázdná. Teďka bude léto, zahrádka v plném proudu, tak se za jídlo pokusím stáhnout na 4.tis.měsíčně za jídlo.
@Anonymní píše:
U nas je to zhruba 8-10 000 a to jsme jen 3 8o na hadry jsme skromni, drogerku kupujeme eko, potraviny se snazime kupovat co nejkvalitnejsi=zane pridavky, opravdu varime a jike veci v nezakladnejsim stavu. Pecivo sem tam upecu. Mimochodem ma skvely recept na chleb, kdo by chtel, a opravdu se prozatim vsem znamym povedl, takze zadana kurka, jak beton apod.
Jeste kupujeme plenky, vlaste jidlo je nase nejvetsi polozka rozpoctu :oops: a to se nikterak nevyzirame po kavrnach, restauracich atp.,jidlo venku jen obcas a tady v cr mame jeste krapet stizenejsi podminky tom, ze jime jinak, takze spousta veci drahych. Ale za zdravi nam to stoji. Jen si neumim predstavit s nasim stylem stravovani zivit dalsich X deti :D
Anonym. V finance :kytka:
Ps.
Opravdu nechapu, jak je mozne vyjit za jidlo se 3-4tis mesicne, jak se cayto pise ve starych diskuzich, aze pritom jist zdrave, o sestave lidi 2dosp.os. a 3 deti 8o

Prosím o recept na chléb. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
3.6.17 21:04
@Anonymní píše:
3 tis.pro 3 osoby.

hmm.. to jste teda dobří a co jíte, vaříte, máte vlastní zahrádku, dobytek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
3.6.17 21:05

1 dítě, 1 dospělý, 4500 na všechno, nejen na jídlo…Ted kvůli hlouposti úřednic mínus dva tisíce na všechno…Vážně uvažuju, že půjdu žebrat, není to bohužel vtip…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32865
3.6.17 21:10

Obvykle ano, jeden větší nákup za týden, spíš za 14dní, když se někam dostanu, a jinak obden v obchodech blízko (pečivo, šunka, ovoce) Jsem jedna a dvě děti, někdy jsou ve školce, tak jí tam (ale doma snídají, většinou i po návratu ještě svačí a večeří). Já si do práce dělám svačiny. Na všechno mám dlouhodobě kolem 5-6tisíc (to vybírám na měsíc a platím z toho všechno běžné) Občas jsou nějaké zvláštní výdaje, a na to mám rezervu (třeba roční MHD za 4000, kurz za 1800 atd)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
3.6.17 21:11
@LLenule111 píše:
Jsme 3 a pouze za jídlo tak 5-6tisíc za měsíc. A to si velice nehodujeme. Nakupovat chodím 2× za týden menší nákupy. Žádné extra víkendové nákupy, osvědčilo se mi nekupovat ve velkém, protože pak se to sní stejně rychle, jak když je lednice prázdná. Teďka bude léto, zahrádka v plném proudu, tak se za jídlo pokusím stáhnout na 4.tis.měsíčně za jídlo.Prosím o recept na chléb. Díky

Můžu poprosit též? Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
3.6.17 21:12
@Anonymní píše:
3 tis.pro 3 osoby.

Jak to děláš? Máš můj velký obdiv. V tom je pouze jídlo nebo vše?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
3.6.17 21:16

Taky zhruba těch osm tisíc. Jenže teď je léto, zajdeme si na zahrádku nebo výlet či akci, to taky stojí. Z výplaty a rodicovské měsíčně ušetříme cca 2tis. Žádná hitparáda + ještě odkládáme zvlast dovcu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.17 21:16

Cca 1500 jen za mě. Nežeru… musím živit dítě. Takže maso na to koukám jen do mističky, kde ho má dítě, totéž se zeleninou.
Po zaplacení nájmu, všech důležitých věcí pro dítě mi víc nezbyde. Když musíme víckrát do lékárny vím že konec měsíce si zas povídám s rohlíkama.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný