Kolik projíte měsíčně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35791
3.6.17 23:04

Víc než většina tady. Je mi dost líto, že já si můžu v obchodě vybírat a jiná matka si utrhne od už tak svého chudého jídelníčku aby mohla nakrmit svoje dítě.

Nešla by zorganizovat nějaká sbírka? Nemyslím peníze, ale třeba někomu důvěryhodnému něco poslat a té dané by se nakoupilo jídlo a poslalo nebo dovezlo. Nebo pokud máte někdo opravdu nouzi jsem ochotna nakoupit něco málo přes nějaký rohlík nebo kdo vozí jídlo. Nějaká stovka mi rozpočet nevytrhne a třeba někomu pomůže. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
3.6.17 23:26
@pikola píše:
Víc než většina tady. Je mi dost líto, že já si můžu v obchodě vybírat a jiná matka si utrhne od už tak svého chudého jídelníčku aby mohla nakrmit svoje dítě.Nešla by zorganizovat nějaká sbírka? Nemyslím peníze, ale třeba někomu důvěryhodnému něco poslat a té dané by se nakoupilo jídlo a poslalo nebo dovezlo. Nebo pokud máte někdo opravdu nouzi jsem ochotna nakoupit něco málo přes nějaký rohlík nebo kdo vozí jídlo. Nějaká stovka mi rozpočet nevytrhne a třeba někomu pomůže. :think:

Moc hezký nápad! :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
3.6.17 23:27

@pikola Kdyby se neco zrealizovalo, zkusim najit moznost, jak neco poslat. Ale ucet uz v CR nemam, tak moznosti jsou omezene…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
3.6.17 23:32

@Lenka_Hal taky nebydlim v cz. Proto nenabizim něco poslat přímo a nechci nikomu posílat peníze.
Chápu, že je to třeba pro ně trapné, ale co je pro mě pár zmrzlin pro ně může být důležitá položka za jídlo. A věřím v karmu, třeba se to jednou vrátí jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8504
3.6.17 23:32

Holky, a co zalozit nejakou supinu, kde by se zkontaktovaly maminky, kterym obcas neco prebyva, s temi, ktere nemaji ani na maso?
My take nakupujeme spoustu kvalitnich potravin a pak mam treba problem to spotrebovat, kdybych mela takovou maminku v okoli, napsala bych ji a prisla by si pro to, bylo by to uzasne, ja bych nemusela vyhazovat jidlo a ona by mela co jist.

Jinak pro chude maminky, existuji na teto bazi sdilene lednice, mrknete, jestli nejaka neni ve vasem okoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
3.6.17 23:34

@Limi123 tak určitě funguje i potravinová banka, je se za to nestydět a lepší se chvíli cítí za svůj osud trapně, než si půjčovat pak kdoviodkud na jídlo a mít ještě větší problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
3.6.17 23:41

Je to strasny, ale cca dvacet mesicne bez vyletu, bohuzel. Hrozne rada bych to zkrouhla, ale nedokazu se prinutit. Cely zivot jsem si nic nedopravala, musela vyzit treba i se stovkou na den pro 4lidi a ted jsem jako utrzena ze retezu, nejde mi to zastavit :( bohuzel ale i hodne nesnedeneho vyhazuji..pracovne navic stale pendlujeme a pokud chceme alespon jedno teple jidlo denne, musime si dojit, coz je taky v rozpoctu hodne znat. Jsme 4+mimino+2 kocky a vecne hladove morce.

P. s. taky muzu nejaky nakup poslat, pokud je bydliste v miste dovozu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.17 00:06

2dospeli+ 2.5lete dite.
Manzel obedy v restauraci 100×20dni, 1× tydne velky nakup 1500×4tydny, 2× tydne maly nakup 500×4tydny, drogerie 500kc, lekarna 1000kc, obleceni 1-5tisic, kavarna a cukrarna 500kc, Benzin 3tis manzel +1tis ja. Mobily 500kc, Krouzky pro dceru 500× 4tydny. Plyn 5tis, elektrina 2500, voda??. Plus pojisteni 2tis, stavebni sporeni 2×3tis, pojisteni domu a domacnosti 700kc/mes

• Citovat
  • Upravit
26569
4.6.17 00:31

@pikola Taky to tak vnimam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
4.6.17 01:41

Je nás 8 - 2 dospělí, 2 puberťáci a 4 mladší děti (7 let a méně)

Za jídlo utrácíme zhruba 14 000 Kč - nyní budeme mít ovoce a zeleninu ze zahrady, tak za to ušetříme a výdaje budou zhruba 12 - 13 tisíc.
Nejsou v tom obědy dětí ve škole/školce a manžela.

Dělám většinou velký nákup jednou týdně - různé trvanlivé potraviny, maso a podobně. A každý den (či jednou za dva dny - beru zásoby z mrazáku) menší nákup pečiva, jogurtů, uzenin, sýrů, ovoce a zeleniny.

Přes týden řeším snídani, svačinu dětem školy, svačinu doma a večeři. Nejvíce proměnlivá je večeře, někdy je dražší - třeba 80 - 150 Kč, podle situace, jindy je to třeba krupicová kaše, palačinky za cca maximálně 30 - 50 Kč.

Většinou mám strop 500 Kč na den, ale přes týden to bývá méně - 350 - 500 podle situace. Víkendy bývají k těm 500 Kč, vaření obědu „leze do peněz“ :mrgreen:. Střídáme teplé a studené večeře (ne vždy se mi chce vařit, tak si dají, co je doma :mrgreen: ).

Drogerie je cca 800 - 1000 Kč za měsíc.
Léky jsou průměrně asi 200 Kč, spíše méně, přes zimu je to více, v létě zase skoro nic - občas nějaký opalovák, repelent a podobně :mrgreen:.

Pro děti mám odloženo každý měsíc 3000 - 3500 Kč na boty a oblečení. Boty hodně lítají sezónně, oblečení průběžně, většinou naštěstí něco zůstává, ale není to moc, minimálně v tomhle :mrgreen:.

Máme peníze rozdělené na všechno, pokud se za ten měsíc nevyčerpají, převedou se do dalšího měsíce.

Šetřit se snažím tak normálně, snažíme se nic extra nevyhazovat.
Takže bohužel s šetřením neporadím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
4.6.17 08:08
@elle21 píše:
tak napiš odvolání na sociálku, datum nesedí, ale částky by měly vycházet

Odvolání napíšu, ale MPSV na to má dva měsíce. Mezitím nebudu dlužit jeden nájem, ale třeba dva a pronajímatelé mi už teď vyhrožují. I když ze zákona je důvod k ukončení nájmu až tři nezaplacené nájmy, navíc mají dva celé nájmy u sebe jako kauci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
4.6.17 08:15
@pikola píše:
@Limi123 tak určitě funguje i potravinová banka, je se za to nestydět a lepší se chvíli cítí za svůj osud trapně, než si půjčovat pak kdoviodkud na jídlo a mít ještě větší problémy.

Mě to trapné není, já tam zajdu a ráda, moc děkuji za tip :kytka:. Zkusím i nadaci Agrofert, hned v pondělí půjdu na OSPOD, žádost se dává přes ně. Není přece možné, aby jsme opravu skončili žebráním kvůli datu na stvrzence…Ŕíkala jsem si, že to snad budu i medializovat, co je v dnešní době možné…Přece se může stát, že mám v daném měsíci neočekávaný výdaj, než si na něj někde půjčím nebo vydělám, tak se opozdím s platbou nájemného o pár dní a když mám splatnost 28. v měsíci a zaplatím třeba 3. v následujícím, aby řekli, že jsem v jednom měsíci nezaplatila, ve druhém mám sice dvě platby, ale to je nezajímá, takže průměr za čtvrtletí je ve výši dvou nájmů a proto další tři měsíce budete dostávat tolik, jako by vaše výdaje byly jen 2/3. To je přece tak absurdní…Snad proto se ta žádost dává za uběhlé čtvrtletí a ne měsíčně, aby měl člověk šanci to srovnat a jít tam s tím, že má celé čtvrtletí zaplacené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.17 08:35

Hm, my jen na jídle 20000kc ve 3,5 lidech, některé měsíce i vic. Jedno dítě je s námi jen půl měsíce. A to je bez výletů a jídel v restauraci, to je v sekci zábava. Já teda nemám čas vůbec sledovat akce a v tom součtu platím hlavně za čas a práci jiných. Např. v týdnu nepecu vůbec, ale péče nám kváskový chleba jedna paní atd.atd. Hodně nás stojí ořechy, oleje atd., protože jedno dítě odmítá maso a zároveň sportuje, takže je dost vymýšlení jak nahrazovat. Nevyhazujeme nic. Byla jsem pár let samoživitelka, tak vím jak je to i psychicky náročné myslet na každou kačku, to teď nemusím. Já mám ráda přímou podporu, takže jedna kamarádka my peče a sbírá houby a já jí to platím jako brigádu. Další je na RD a má zvýšené náklady na syna s ADHD, té dávám všechny věci po dětech a ona si je prodává po netu. Vím, že tohle jsou mámy co se sakra snaží. A zároveň je to neurazí než přímo jim dávat peníze.

• Citovat
  • Upravit
44197
4.6.17 09:36

@Hamamča Tak si zažádej o příspěvek na živobytí a doplatek na bydlení ze systému hmotné nouze. Tam by to mělo fungovat tak, že se posuzuje každý měsíc, ale počítej s tím, že Ti prolustrují celý účet a pokud budeš žádat poprvé, přijdou do bytu na ohlášenou návštěvu sepisovat majetek. Pokud máte fakt málo, mohla bys zažádat i o okamžitou jednorázovou pomoc.
Jinak nevím o tom, že by v příspěvku na bydlení byl takový problém :nevim: Pokud jeden měsíc třeba na konci nájem/inkaso nezaplatíš a zaplatíš až první dny následujícího měsíce, tak se normálně ta částka počítá ten měsíc do nákladu dvakrát. Zkus zajít přímo za metodikem těch dávek, ne za babou na přepážce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.17 10:41
@Katushka 7 píše:
Vím, že těchto diskusí je tu spousta, ale všechny jsou 3a více let staré. Kolik utratíte měsíčně za jídlo, drogerku, oblečení… atd. …

No dokud jsme byli 2, tak to bylo cca 5-6 tis. za jídlo a drogerku, oblečení a boty nepočítám, kupujeme dle potřeby nepravidelně. Když jsme měli oba dotované obědy v zaměstnání, tak spíš kolem těch 5 tis. (přítel stravenky 85 Kč, doplácel 22 Kč, u mě firemní jídelna, na obědy jsem doplácela asi 600 Kč/měs.), teď jsme 3, brzo 4 a vyšplhalo se to na nějakých 9-10 tis. :(, hodně dělají plínky, každodenní vaření obědů a často i večeří, ovoce, zelenina a hromada mléčných výrobků pro dítě (jen za kvalitní jogurty a tvaroh utratíme hodně, i kašičky jsem dělala domácí, na sebe jsme nebývali tak štědří :mrgreen: ) + ještě ráno a večer dostává sunar. No, už se těším, až budou děcka jíst ve školce, snad nebudou vybíravá po mě.

A - finance.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný