Chlap mě vyhodil co mám dělat?

3.6.17 00:00

Chlap mě vyhodil co mám dělat?

Ahoj, potřebuju pomoct, mám se do měsíce odstěhovat se svou 3letou dcerou, jsem vedena jako matka pečující o dítě a právě jsem nastoupila do dvou práci na DPP. Dcera jde do školky až v září takž nemůžu chodit do práce na HPP. Neměla bych hlídání. Můžete mi poradit jak postupovat dal? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
914
3.6.17 00:09
@Lucineczkat6 píše:
Ahoj, potřebuju pomoct, mám se do měsíce odstěhovat se svou 3letou dcerou, jsem vedena jako matka pečující o dítě a právě jsem nastoupila do dvou práci na DPP. Dcera jde do školky až v září takž nemůžu chodit do práce na HPP. Neměla bych hlídání. Můžete mi poradit jak postupovat dal? Děkuji

A co rodina, ty by te k sobe nevzali? Aspon nacas..Nebo kamaradi? Jinak pokud mas neco nasetreno, tak si pronajmout byt a zazadat o davky na bydleni a davky hmotne nouze..Pokud nemas nic nasetreno a ani rodina nepomuze, tak jedine azylovy dum, no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
3.6.17 00:15

A do školky by jí nevzali už teď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
3.6.17 00:17

Navíc chlap, pokud je otec dítěte, má vyživovací povinnost se o dítě postarat. A ty už nepobíráš mateřskou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8687
3.6.17 00:50
@Lucineczkat6 píše:
Ahoj, potřebuju pomoct, mám se do měsíce odstěhovat se svou 3letou dcerou, jsem vedena jako matka pečující o dítě a právě jsem nastoupila do dvou práci na DPP. Dcera jde do školky až v září takž nemůžu chodit do práce na HPP. Neměla bych hlídání. Můžete mi poradit jak postupovat dal? Děkuji

Předně si zajdi na OSPOD a pořeš péči o dítě
Máš kam jít? Od toho se hodně odvíjí.
Máš nějaké finance?
Byt je jeho? Máš tam trvalé bydliště?
Pokud ti peníze z práce chodí na jeho nebo společný účet, rychle si to přehlaš k sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
3.6.17 05:49

Pises, ze jsi samozivitelka, ze mas dobrou praci jako privydelek k matersky. Tak snad nebude problem najit za mesic bydleni. Dite asi pritele nebude, kdyz te vyhazuje s nim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
3.6.17 06:11

Jak máte řešený byt, najem, kdo je ve smlouvě, kdo tam ma TP? Vlastni chlapuv? Jak dlouho jsi tam bydlela, muzes to nejak dokazat? Treba odchodem inkasa z Tvého uctu? Je chlap otcem dítěte? Nemůže vás jen tak vyhodit, aniz by zajistil náhradní bydlení. I kdyby nebyl otcem dítěte a byt byl jeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
3.6.17 06:18
@Lucineczkat6 píše:

To je tak málo informací, že se nějak konkrétně poradit nedá. :think:

• Citovat
  • Upravit
4367
3.6.17 06:55

@Jana206 Počkej, takže chlap se seznámí s ženskou, která má dítě z jiného vztahu. Chlap má svůj byt a po nějaké době navrhne ženě, aby se i s dítětem přistěhovala. Jenže vtah nevyjde. A on tedy nemůže vystěhovat onu ženu s dítětem, ale musí jí najít byt. Nestačí, že jí dal měsíc na najití jiného bydlení. To je podivná teorie. Osobně si myslím, že ji také mohl vyhodit ze dne na den a nic by mu nehrozilo. Bohužel je to riziko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12644
3.6.17 08:01
@Jana206 píše:
Jak máte řešený byt, najem, kdo je ve smlouvě, kdo tam ma TP? Vlastni chlapuv? Jak dlouho jsi tam bydlela, muzes to nejak dokazat? Treba odchodem inkasa z Tvého uctu? Je chlap otcem dítěte? Nemůže vás jen tak vyhodit, aniz by zajistil náhradní bydlení. I kdyby nebyl otcem dítěte a byt byl jeho.

A proc by nemohl, kdyz byt je jeho a dite ne? To muze byt brana jako dlouhodoba navsteva a te preci nezajistuji bydleni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
3.6.17 08:07
@Jana206 píše:
Jak máte řešený byt, najem, kdo je ve smlouvě, kdo tam ma TP? Vlastni chlapuv? Jak dlouho jsi tam bydlela, muzes to nejak dokazat? Treba odchodem inkasa z Tvého uctu? Je chlap otcem dítěte? Nemůže vás jen tak vyhodit, aniz by zajistil náhradní bydlení. I kdyby nebyl otcem dítěte a byt byl jeho.

Ale muze, nekrm ji tu pohadkami. nejaka opora v zakone :roll:?
Jestli ma stejne uvazovani vice „maminecek“, tak se prestavam divit, ze se chlapi do detnych zen nezenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
3.6.17 08:43

Ani nájemníka nebo podnájemníka nelze vyhodit z bytu ze dne na den, tam je výpovědní doba tři měsíce, ze dne na den to lze jen z důvodů přesně určených zákonem.

Předpokládala jsem situaci, že dítě je jejich obou, že v tom bytě spolu žijí minimálně od narození dítěte, lépe ještě déle.
Takové příklady ve svém okolí mám, je fakt ale, že šlo o rozvod manželství, ne život na hromádce, byt je pouze chlapa, přesto musel zajistit náhradní bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
3.6.17 08:53
@Jana206 píše:
jsem situaci, že dítě je jejich obou, že v tom bytě spolu žijí minimálně od narození dítěte, lépe ještě déle.
Takové příklady ve svém okolí mám, je fakt ale, že šlo o rozvod manželství, ne život na hromádce, byt je pouze chlapa, přesto musel zajistit náhradní bydlení.

To ale platí v případě manželů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
3.6.17 08:53

@Jana206 S nájemníkem je podepsaná smlouva. Nemá-li nic v ruce, není nic, co by chlapovi bránilo ji vyhodit z minuty na minutu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
3.6.17 08:57

@Icestar @dedrichov Právě proto jsem se ve svém příspěvku ptala, jestli má nějaký důkaz, že v tom bytě žila určitý čas(myšleno několik let, ne třeba pár měsíců nebo půl roku) a hradila společné náklady. Pokud ano, kdyby se do toho moc obula, věřím, že by uspěla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný