Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No, nedala… Pronajímali jsme byt - Jankov u Votic 7000 za 3KK (z toho jsme hradili FO, opravy bytu atd, takže velmi lukrativní
), služby jen elektřina, zato je v obci základní OV, dobré spoje a rozhodně není bydlení v takových nestandardních podmínkách. Ta 6ka mi přijde adekvátní.
Na to bych se z vysoka vyprdla
Neříkám, že by musel strejda dělat rodině charitu, ale 8 tisíc za takový podmínky je dost i tak, podle mě. My platíme takovouhle částku za 1 patro rodinnýho domu v centru města s možností používání zahrady (známe se se synem paní domácí a pomáháme jí, takže je to oboustranně výhodný).
Pokud jsou v tom i kompletní poplatky, tak bych o tom mooozna uvažovala, kdyby byla nouze, ale jinak bych se pohlídala jinde, víc jak 6000 mi za tohle přijde přemrštěné..
Ne, vadila by mi ta hospoda, chybějící sporák a katastrofální koupelna. To bych si raději vzala hypotéku a platila podobnou částku za své. A pokud nemáš auto, tak je to o ničem, protože já bydlím v podobném prdelákově a bez auta bych tady už asi nebyla… Obchod máme, ale nic v něm nekoupíš a autobus jede taky 5× denně, jenže ne v dobu, kdy bych potřebovala já.
@jizerka píše:
A je to s poplatky či ne? Pokud ano tak by to jeste slo
Je to s poplatky. Ale nemůžu si tam udělat ani trvalý pobyt. Budu ráda když mi udělá podnájemní smlouvu. Byt je obce a on za to platí ten mini nájem a po nových nájemcích chce vlastně aby mu platili hypotéku v novém baráku.. je to hospodský bez pořádného výdělku, navalil si na sebe hypo a teď ro z něčeho potřebuje platit. Jinak ten nájem obci za byt bude platit „provozní“ hospody (babička) obci z toho co vydělá hospoda a on dostane do ruky těch třeba 8 tisíc na tu svou hypotéku..
@Anonymní píše:
Ahoj. Chci se zeptat zda by jste dali jako nezaujatí lidé za byt na vesnici asi se 150 obyvateli 8000? Je to 3+kk, tak do 100m2, do Prahy 60km., okres benešov. Obývák s kuchyní je pěkný, kuchyňská linka malá, bez sporáku, je tam lednice. Spojený obývák s velkou sedačkou, na zemi plovoucí podlaha. Velký pokoj a menší pokoj s koberci. Koupelna otřesná ale uživatelná. V té obci není krám, autobus jezdí 5× denně a jen jedna trasa. O víkendu nejezdí. Další věc je že byt je nad hospodou, nemá vlastní vchod, musíte do bytu do patra přes chodbu ve které jsou záchody které docela páchnou. Jde mi o to že v tom bytě bydlel můj strejda, teď se odstěhoval, obci za to platí 2000 plus služby asi 2000.. takže 4000 a chce za to osum.. chtěla bych do toho bytu jít bydlet ale on trvá na těch osmi tisících, já bych dala max 6.. co si myslíte vy? Anonym kvůli rodině prosím.
Ne. Seženeš lepší.
Holky a je to vůbec legální? Může pronajmout něco co není jeho za takovéhle peníze když od obce to pronajímá za podstatně menší částku?
Nedala, podobný nájem máme za velké 2+1 v centru Plzně a byt je v dobrém stavu.
Já ten byt opravdu chci, ba i potřebuju. Bydlím v praze za 8000 mám 1+1 ve vršovicích. V té vesnici mám celou rodinu, ti mají baráky se zahradou, pro malého super a hlavně tam můžu chodit do práce a má mi tam kdo hlídat. Ale dovolit si můžu max těch 6000.. strejda je ten typ člověka co pro něj rodina nic neznamená a já vůbec nevím jak na něj.
Mě přijde otřesné už jen to, že má někdo OBECNÍ byt za směšný nájem a chce ho,,pronajímat,, dál, aby si platil hypotéku na barák. ![]()
Nehledě na to, že to zřejmě ani jeho nájemní smlouva neumožňuje a může o byt přijít a ty tím pádem také.
@spagetka mě připadá eště směšnější, že takle chce odrbat vlatní neteř ![]()
@spagetka když tam budu já, obci to nevadí. Jsou to známí, vědí o tom zee mám zájem a souhlasí, nevěděli by že platím nájem ještě jemu. Jen by jsme se vyměnili s tím strejdou. Ale s cizími by asi byl problém. Bohužel si ale nemůžu pronajmout byt já od obce protože patří k hospodě a tu má pronajatou strejda, spolu s bytem.
@Anonymní píše:
Já ten byt opravdu chci, ba i potřebuju. Bydlím v praze za 8000 mám 1+1 ve vršovicích. V té vesnici mám celou rodinu, ti mají baráky se zahradou, pro malého super a hlavně tam můžu chodit do práce a má mi tam kdo hlídat. Ale dovolit si můžu max těch 6000.. strejda je ten typ člověka co pro něj rodina nic neznamená a já vůbec nevím jak na něj.
No a nemohla bys strejdu obejít a pronajmout si ten byt přím od obce, tak jako on? I když to by asi nedělalo dobré vztahy v rodině… A pracovat tam budeš přímo v té hospodě? Ve vsi asi jiná možnost bydlení nebude, co? o bude klasika, takový ten jeden obecní byt v baráku, kde je i obecní úřad, ne?
Edit: už to čtu, od obce pronajímat nemůžeš…
Příspěvek upraven 02.06.17 v 16:01
Ahoj. Chci se zeptat zda by jste dali jako nezaujatí lidé za byt na vesnici asi se 150 obyvateli 8000? Je to 3+kk, tak do 100m2, do Prahy 60km., okres benešov. Obývák s kuchyní je pěkný, kuchyňská linka malá, bez sporáku, je tam lednice. Spojený obývák s velkou sedačkou, na zemi plovoucí podlaha. Velký pokoj a menší pokoj s koberci. Koupelna otřesná ale uživatelná. V té obci není krám, autobus jezdí 5× denně a jen jedna trasa. O víkendu nejezdí. Další věc je že byt je nad hospodou, nemá vlastní vchod, musíte do bytu do patra přes chodbu ve které jsou záchody které docela páchnou. Jde mi o to že v tom bytě bydlel můj strejda, teď se odstěhoval, obci za to platí 2000 plus služby asi 2000.. takže 4000 a chce za to osum.. chtěla bych do toho bytu jít bydlet ale on trvá na těch osmi tisících, já bych dala max 6.. co si myslíte vy? Anonym kvůli rodině prosím.