Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Hamamča píše:
Odvolání napíšu, ale MPSV na to má dva měsíce. Mezitím nebudu dlužit jeden nájem, ale třeba dva a pronajímatelé mi už teď vyhrožují. I když ze zákona je důvod k ukončení nájmu až tři nezaplacené nájmy, navíc mají dva celé nájmy u sebe jako kauci…
Jsi trapná, že táhneš svůj ubrečený sopel do další diskuze
To si pořád nedokážeš přiznat, že za blbě dodané doklady o zaplacení nájmu si můžeš sama, stejně tak jako za to, že ti holky radily v jiné diskuzi a veškeré rady jsi zavrhla. Protože nechceš hnout ani prstem, jen brát a brát
Ale díky, budu se díky tomu smát celou neděli, jaká jsi ubožačka ![]()
@Hamamča píše:
Odvolání napíšu, ale MPSV na to má dva měsíce. Mezitím nebudu dlužit jeden nájem, ale třeba dva a pronajímatelé mi už teď vyhrožují. I když ze zákona je důvod k ukončení nájmu až tři nezaplacené nájmy, navíc mají dva celé nájmy u sebe jako kauci…
A co střídavá péče, když teda odmítáte možnost změny bydlení z 13tisícového na levnější, a prostě půl měsíce pracovat?
@Jana206 píše:
@Hamamča Tak si zažádej o příspěvek na živobytí a doplatek na bydlení ze systému hmotné nouze. Tam by to mělo fungovat tak, že se posuzuje každý měsíc, ale počítej s tím, že Ti prolustrují celý účet a pokud budeš žádat poprvé, přijdou do bytu na ohlášenou návštěvu sepisovat majetek. Pokud máte fakt málo, mohla bys zažádat i o okamžitou jednorázovou pomoc.
Jinak nevím o tom, že by v příspěvku na bydlení byl takový problémPokud jeden měsíc třeba na konci nájem/inkaso nezaplatíš a zaplatíš až první dny následujícího měsíce, tak se normálně ta částka počítá ten měsíc do nákladu dvakrát. Zkus zajít přímo za metodikem těch dávek, ne za babou na přepážce.
Tady to v potaz ta pracovnice nebrala..Je fakt, že jsem jí vynadala…Protože jsem žádost dávala 5.4., mají na to 30 dní a ona mi teprve v polovině května poslala, že mi tam chybí dodat rozpis služeb
. Mohla mi to říct, když jsem jí to tam v tom dubnu nesla, mohla mi to dát vědět dřív a ne s takovým zpožděním, když už by mi měli přijít peníze, abych nájem mohla zaplatit…Ale zase díky tomu mi, když jsem byla 31.5. na hmotné nouzi, doufejme snad něco dají, jinak opravdu nevím…Ale zároveň mě upozornila, že díky tomu, že mi v květnu přišly příspěvky na bydlení dva (jeden v normální výši, ale ten druhý jenom těch 4900 Kč), tak na nic nebudu mít v červnu nárok. Jenže oni mi v červnu zase dají příspěvek jen 4900 kč a zase budu muset doplatit 8000 Kč a nic mi teda nedají, je to opravdu na hlavu…Ta ženská na té sociálce měla tolik možností jak nepodrážet nohy a žádnou neudělala…Když si ode mě brala potvrzení a viděla, že nájem za únor je na dvě poloviny, jedna placená v únoru, druhá na začátku března, mohla mě upozornit, že mi to díky tomu nezapočítá. Ti pronajímatelé by mi snad napsali stvrzenku s jiným datem…Oni tam snad z toho mají radost, já nevím…
@Iustitia omnibus píše:
Jsi trapná, že táhneš svůj ubrečený sopel do další diskuzeTo si pořád nedokážeš přiznat, že za blbě dodané doklady o zaplacení nájmu si můžeš sama, stejně tak jako za to, že ti holky radily v jiné diskuzi a veškeré rady jsi zavrhla. Protože nechceš hnout ani prstem, jen brát a brát
Ale díky, budu se díky tomu smát celou neděli, jaká jsi ubožačka
Nevím kdo z nás dvou je větší ubožačka…Jen se směj, znáš to přísloví…
@Hamamča Hloupost úřednic? Ty nemáš na práci nic jiného než doložit správné doklady, když chceš peníze a doložíš je se špatným datumem a je to jejich hloupost? Od státu něco chceš, tak musíš holt respektovat dané formality.
Kdyby se ti ve vládě zamysleli nad výši RP, tak by matky nemusely chodit žebrat na sociálku..
@elle21 píše:
Kdyby se ti ve vládě zamysleli nad výši RP, tak by matky nemusely chodit žebrat na sociálku..
Ano, mohli by se zamyslet a přitom kouknout, jak je to za hranicemi ![]()
Tak my 2+2 na jídlo a drogerku cca 8000. Dělám jeden větší nákup týdně a pak dokupuji pečivo a ovoce. Nepočítám do toho obědy nás všech v institucích.
Poplatím nezbytné platby a zbytek rozpočítám do obálek, jako oblečení, roční pojistky, Vánoce, narozeniny atd.
@elle21 píše:
Tak když vezmu matku s podprůměrnou mzdou 18tis. hrubého, tak dostane cca 75tis. PPM, pak 220tis. rodičák, otec dítěte za dobu tří let 40-50tis. daňovou slevu na dítě, pokud budou manželé a on nevydělává podprůměrnou mzdu a odečte si ji tři roky jako vyživovanou manželku, je to dalších cca 75tis. To jsme na částce 400tis. za soukromé rozhodnutí mít dítě. Fakt to někomu přijde málo? ![]()
@zrcadlo píše:
Tak když vezmu matku s podprůměrnou mzdou 18tis. hrubého, tak dostane cca 75tis. PPM, pak 220tis. rodičák, otec dítěte za dobu tří let 40-50tis. daňovou slevu na dítě, pokud budou manželé a on nevydělává podprůměrnou mzdu a odečte si ji tři roky jako vyživovanou manželku, je to dalších cca 75tis. To jsme na částce 400tis. za soukromé rozhodnutí mít dítě. Fakt to někomu přijde málo?
asi jo ![]()
@Hamamča píše:
Nevím kdo z nás dvou je větší ubožačka…Jen se směj, znáš to přísloví…
Směju a budu se smát i naposled a nejvíc
a tobě radím si konečně přiznat, že jsi to podělala ty a ne úřednice. První krok totiž k tomu něco změnit, je přiznat si chybu
Možná se potom nad sebou zamyslíš a přestaneš psát na internet takový sebelítostivý kraviny ![]()
@Taciras píše:
Jenže on by měl rodinu živit především tatínek. RP nemá za cíl kompletně pokrýt rozpočet domácnosti samotné matky a dítěte.
Přesně tak, navíc matka si může dobře rozmyslet, jak dlouho může na rodičáku zůstat. Respektive jak dlouho si může dovolit být doma a nejít do práce. Ale to by musela mít odmakáno alespoň těch 270 dní, aby mohla volit dělku, a to bychom už po chudinkách chtěli moc
![]()
@Adull píše:
@Hamamča Hloupost úřednic? Ty nemáš na práci nic jiného než doložit správné doklady, když chceš peníze a doložíš je se špatným datumem a je to jejich hloupost? Od státu něco chceš, tak musíš holt respektovat dané formality.
A proč mi to úřednice neřekly? Jak to mám vědět? Mají se doložit tři zaplacené nájmy na první čtvrtletí, to jsem v pořádku měla. Jen prostě díky tomu, že jsme se v únoru stěhovali jsem těm původním pronajímatelům nezaplatila v únoru na březen, ale zaplatila jsem to až těm novým začátkem března. A pak ještě jednou v březnu na duben. Čili tři nájmy jsem splnila, jen prostě nemám únorové datum, ale dvě březnové. I neandrtálec s nízkým IQ by to pochopil, ale úřednicím logika a IQ evidentně chybí…on by úplně postačoval i selský rozum…
@Taciras píše:
Jenže on by měl rodinu živit především tatínek. RP nemá za cíl kompletně pokrýt rozpočet domácnosti samotné matky a dítěte.
ale ne všichni tatínci vydělávají od 30 tisíc navrch.
@Hamamča píše:
A proč mi to úřednice neřekly? Jak to mám vědět? Mají se doložit tři zaplacené nájmy na první čtvrtletí, to jsem v pořádku měla. Jen prostě díky tomu, že jsme se v únoru stěhovali jsem těm původním pronajímatelům nezaplatila v únoru na březen, ale zaplatila jsem to až těm novým začátkem března. A pak ještě jednou v březnu na duben. Čili tři nájmy jsem splnila, jen prostě nemám únorové datum, ale dvě březnové. I neandrtálec s nízkým IQ by to pochopil, ale úřednicím logika a IQ evidentně chybí…on by úplně postačoval i selský rozum…
pokud je davkarka normalni, tak by to proslo. uplne v pohode. byla to nejaka… ![]()