Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím,
dcera se byla včera koupat u kamarádky v bazénu a přinesla si flekaté plavky. Jsem z toho nešťastná. Plavky byly moc hezké a teď jsou na vyhození.
My doma bazén nemáme, ale tuším, že zanedbali údržbu. Chtěla jsem se zeptat, jestli s tím někdo nemáte zkušenosti, jestli to z těch plavek nějak dostanu.
Zatím jsem je jen vyprala a zkusila vanish, ale změna žádná. ![]()
A to jsou nejake tmave fleky na svetlych plavkach? Nebo naopak?
Nebudou ty fleky spíš vyžrané od chloru? A tím bys neudělala nic.
Me se udelaly na tyrkysovych plavkach zluty fleky. dolu to nejde. podle me to je z opalovaku
nebyla jsem opatrna a ukapl mi na plavky.
Záleží jaké skvrny, světlé by mohly být bud od krému na opalování, nebo vyžrané a ty asi nepůjdou ničím dolů. tmavé by mohly pustit. ono taky záleží odkud plavky jsou- jestli nejsou nové a nebyly nekvalitní
@Tichošlápek píše:
@Bůča ja mam takhle na odpis nove plavky. Pitomá jsem.
ja taky, jen se mi to stalo vloni. zkousela jsem jar, mydlo, prala jsem je v pracce, pres noc v octu. nic nepomohlo. barva zustala stejna, to jsem hledela. ze to cisteni prezila. ale ty fleky to prezily taky ![]()
Od opalovacího krému to určitě není. Malá se vůbec nenatírala, bylo po 17. hod., tak jsem to už neřešila. Fleky jsou tmavé, přikládám fotku. Jsou jenom na vrchním díle, spodní díl je OK. Plavky jsou z Lidlu. Ty mapy jsou i na zadním dílu. Plavky mají i vnitřní podšívku a uvnitř není žádný flek. ![]()
@ilush a neměli spíš nějaké třešně, jahody, nebo nemalovaly nějakými barvami? že by to měla z bazénu, to je zvláštní
Ne, nemalovaly si, ani nic nejedly. Navíc, stejné mapy jsou i na zadním díle. ![]()
Mě to přijde, jako že se do toho rozpila barva z něčeho. Buď pustila ta Minnie na plavkách černou barvu, nebo si přes ty plavky malá vzala nějaký ručník, nebo tričko, které tu barvu pustilo.
Je divné že to má jen na vrchním díle. Nemyslím že je to špatnou údržbou vody ale že ji do nich pustilo nějaké oblečení nebo ručník.
To spis budou nekvalitni plavky nez spatne udrzovany bazen. Pokud je to obarvene, neudelas s tim nic.
Určitě nepustila Minnie, plavky jsem prala celé loňské léto. Jsou kvalitní.
Kdyby pustil ručník, tak to bude mít i na spodním dílu nebo určitě na lemování.
Ještě mě napadlo, že si krasavice lakovaly nehty a určitě nečekaly, až jim lak zaschne. A lezly znovu do bazénu… Každopádně plavky jsou zničené a nic s tím už nenadělám. ![]()
Všem díky za rady.
Prosím dají se tyto skvrny nějak vyčistit? Včera jsme přišli z koupaliště a dcera má takové fleky na plavkach. Jsou žlutozelené.