Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jakou, cenově přijatelnou, autodráhu by jste doporučili pro 6 letého. Uvažuji, že ji synovi pořídím k vánoců, ale tápám. Značka Carrera je kvalitní a tomu od povídá i cena. U levnějších se nechci napálit. Co máte doma vy a jste spokojení???
Asi tě nepotěším, ale u autodráhy do tisícovky prakticky neseženeš náhradní díly. Když mladýmu spadne autíčko na zem, tak možná bude problém. A „značka“ Carrera je opravdu jenom značka, pod kterou je schovaných několik výrobků od různých výrobců (převážně Čína, jako všechno dneska…) Tak bych možná nějakou koupil, ale počítal s tím, že v případě problémů možná budete kupovat druhou a tu první použijete na „kanibalizaci“.
Nepotěšil jsem tě, že?
Ja myslim ze asi zadna, co jsem tak slysela. Nedavno jsem koupila ve sparkys nejakou v akci za 700-uz pri sestavovani nekolik dilku prasklo a po sestaveni a vlozeni baterii se nestalo nic…Sla jsem to vratit, ani se nedivili
. Takze pokud zas budu kupovat tak tu Careru nebo neco takoveho.
Jinak si můžeš prodejce otestovat tou otázkou na dostupnost náhradních dílů (případně nějaké koupit…) U autíček nejvíc trpí čtyři druhy dílů - tzv. kartáčky (sbírají elektřinu z vodičů na „silnici“), ozubené převody, potom „uhlíky“ v elektromotorku (zajišťují elektrický kontakt vinutí v rotoru motorku) a nakonec pneumatiky. Pokud se na konkrétní autodráhu něco z toho nedá sehnat, nekupoval bych ji.
(Na staré autodráhy „Europa Cup“ ex Koh-I-Noor ex Gonio a ex FARO se toho dalo dokoupit mnohem víc…)
Jinak bych teda zkusil na internetu pohledat výprodej těch autodrah FARO, pokud teda mermomocí chceš levnou autodráhu. Je to vlastně kompletní autodráha z let před 1989, jen doplněná o nová autíčka a někdy i budovy.
Ahoj, řekla bych, že za tu cenu kvalitní nepořídíš. Známá koupila loni na Vánocetaky asi za tisícovku, manžel prý nadával už při prvním sestavování a po rozložení prohlásil, že to už nikdy nepůjde dát dohromady.
@šamotka http://www. coolhracky. cz/autodrahy/cartronic-autodraha-imola