Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Maminky, doporučte mi prosim ergonomicke nositko. Samozrejme o manduce vim, ale na obcasne poponaseni po byte a párkrát za sezonu na houby, se mi nechce davat takove penízky. Satek je pro me nevhodny, kvuli zdlouhavému uvazovani.Mala uz ma rok.diky
@TalinkaR teď tu na bazárku byly dvě Manducy kolem 1600 Kč. Já ji mohu jen vřele doporučit. Manduca je taky do 18 kg, což máš na dost dlouhou dobu. Hodí se i pak třeba na nákupy, do města, nemusíš se tahat s kočárem do autobusu. Jiné doporučit nemohu. Dcerka už má dva, nosím jí v Manduce například i do školky.
Ergo. A pokud ho nehodláš využívat denně x hodin, úplně s klidem bych koupila bazarové. Prodává se taky jeden druh, není značkové, ale šité přesně jako Ergo, mají omezený výběr vzorů (tmavě modrá nebo vínová) a to je levné už jako nové. Ano, je to čína, ale originál Ergo taky, platíš v podstatě hlavně za značku (to u Manduky taky, ač tu číňané nevyrábí).
Dobre je Ergo, stejne jako Manduca vydrzi dlouho, starsi deti se v nem daji nosit na zadech. Kdyz ho koupis z druhe ruky a budes ho pouzivat jen obcas, zase ho muzes za podobnou castku prodat. ![]()
Máme Ergo Sport - z druhé ruky - tuším, že stálo do 1000,–, využívali jsme hodně pro první dítko, čekáme druhé a už se moc těšíme, že zase budeme výletovat. A to nevím, po kolika dětech jsme ho už kupovali. A je stále zachovalé.
Mě teda Manduca nesedla vůbec, taky jsem pátrala na e-miminu a bylo mi vřele doporučeno Kibi, tak jsem nám ho nadělila k Vánocům. Sice ho nosím teprve od těch Vánoc, taky mám roční dítě, ale jsem z něj naprosto nadšená. Oproti Manduce mi přijde o dost pohodlnější a taky se mi líbí to, že se dá krásně nastavovat šířka a výška sedáku. Přítel si Kibi taky moc pochvaluje.
Kibi má jednu nevýhodu a to to, že není na úplně malá miminka, což ale ty nepotřebuješ. Naopak na batole je skvělé.
Bonus - pokud ti na tom záleží - je navržené a vyrobené v Česku.
Muzes kouknout na MMB nebo tady:
http://www.nosenideti.cz/bazar.php
(A pokud bys chtela starsi Ergo, mam jedno na prodej
)
Nechtělo se mi zbytečně moc investovat, ale jinak KIBI je určitě úžasná volba a nesehnat za skvělou cenu Ergo sport ve skvělém stavu, tak bych ho pořídila.
@TalinkaR uvazování šátku je otázka 30 sekund (stačí cvik, po týdnu jsem vázala jak divá
je to o zvyku. Lepší nosítko neznám ![]()
Tak já bych koupila znova Manducu, nevím přesně kolik teď stojí, ale já ji koupila za 2400 novou a za 2000 jsem ji po roce a půl prodala, tady ne emiminu. Takže mě vyšla na 400 Kč a budeš mít novou věc. Dělám to tak od narození mimi. Koupím vždy nové a když už nepotřebujeme, snažím se to prodat, nejlépe ještě v záruce s origo krabicí, účtenkou a návodem.
V roce je manduca k ničemu, dítě má mít látku od kolinka ke kolonky a to už roční dítě v manduce zpravidla nemá.