Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Holky jde zde někdo, kdo si sám šil šátky na nošení miminek? Ráda bych šátkovala, ale zcela upřímně mě zaráží ta cena
![]()
Předem děkuji za odpovědi…
No on ten satek neni z kanafasu… Satkova latka ma velmi specvificke vlastnosti ve smeru pruzeni. Abys diteti nosenim neublizila, je potreba uvaz poradne dotahnout a to s beznymi latkami nedas.
Ja nevim, ale je fakt dejme tomu tisicovka za Storcha z druhy ruky moc? Vsak nemusis mit nejnovejsi limitku s hedvabim… ![]()
@chs.jasmin jak už psaly holky, tak to fakt nejde, koupit kus látky, zaentlovat a navázat, musí v určitém směru pružit. koukni na nosenideti.cz na bazar, tam se vyskytují i cenově přijatelné šátky z druhé ruky (navíc jsou už i zanošené). Jinak toho Storcha třeba Leo co psala @Bibi239 doma mám a je fajn, vydrží celé šátkovací období a kolem té tisícovky se dá sehnat
@geilens píše:
@chs.jasmin satek se nesije, satky se tkaji
ale tak byly doby, kdy se prodávaly i šité šátky, protože výběr těch tkaných jaksi nebyl
nevím, jak je to teď, děti už mám odrostlé, takže nesleduji.
@chs.jasmin já si kdysi šitý šátek koupila, jako „druhý do rodiny“. byl levný, ale stál za houby, použila jsem ho asi třikrát? možná i to je moc. látka nepružila tak, jak bylo potřeba, bylo potřeba ho častěji převazovat - a to jsem s ním vázala jenom obyčejnou kolíbku. tkaný šátek přežil tři děti
měla jsem tedy dva, kratší a delší a nosila jsem fakt intenzivně.
@chs.jasmin ber v potaz to, že šátek má být cca 70 cm a víc široký a 4,5 až 5 metrů dlouhý. Při dnešních cenách, kdy za látku dáš minimálně 200kč/metr a musíš koupit dost, se to nevyplatí ušít. A to mluvím o levnejší látce. Já potřebovala úplet? (látka jako jsou z ní trička třeba, pružná) byl pěkný, silnější a metr stál 350 kč ![]()
Látku potřebuješ pružnou, ale aby se nevytahovala… není to jenoduché
Se ti vyplatí prostě koupit třba použitý šátek.
@chs.jasmin Je to přesně jak píšou všichni. Kup použitý. Za jedno bude levnější a za druhé už „zaběhaný“ a bude se ti líp vázat. KDyž se fakt rozhodneš hodně nosit, můžeš ho prodat dál - prodáš krásně, je o to veliký zájem a může koupit nový, větší, penvější… jak budeš sama chtít.
@chs.jasmin : koukni na aukro, dej si řazení dle ceny a jistě najdeš něco přijatelného. Já si tam koupila.
Sama bych to neuměla ani ustřihnout.
měla jsem první šitej, no, nosit se v tom dalo. jakmile jsem ale vyzkoušela echt šátky, tak nikdy více. byla to taková stanovina, takže se to sice nevytahávalo, ale všide to na mě i dítěti trčelo, dotahovat to byla fuška. prostě to spíš od nošení odradí. Jak píšou holky, jdi do šátku z druhé ruky, osvědčená značka - Nati, Storch, Girasol, pokud chceš jo šetřit, dá se i český Vatanai ( na lehké miminko), Šanami.
Určitě jdi do použitého šátku než ho zkoušet šít. Šít umím, ale šátek jsem koupila používaný a slouží krásně. Už v něm nosím druhé dítko a počítám, že ho bez větší ztráty za čas pošlu dál. Pokud chceš šít ušij si kapsu na šátek nebo bundu. ![]()
Doma šít, to mi nepřijde moc dobrý nápad, jak se tu píše, látka musí dobře pružit do všech stran. levný, a naprosto dostačující, jsou třeba Šanami, ty jsou nový od 1000. a použitý ještě levnějc
Ahoj, koupila bych z druhé ruky. My máme didymos, teď už bych ho teda koupila na bazaru, ale my jsme nekupovali kočárek. Takže dáš třeba 1000 kč za šátek, ale za kočárek 0.
Až pak jsme koupili golfky za 700 kč (na bazaru), až se mi prcka nechtělo nosit, už byl težší (v 10 měsících).. Takže „transportní investice“ do 2-2,5 let dítka 1600 kč, myslím že to není moc, naopak.
@AdaAda To teda
Známá si kočárek jen půjčila a měla šátek a pak Manducu… kočárek myslím vůbec nepoužila
Byl těžce předpotopní… ![]()
Já nosila 6 týdnů z nutnosti, byla jsem utahaná, odrovnala si záda - je mi jasný, že mám blbý držení těla
ale zpětně na to vzpomínám s láskou.
Já jsem si šátek pořídila a nosím v něm podle potřeby. Většinou teda do města, dřív dokud jsem nemohla s kočárkem k doktorce, tak i tam a super.
@Aries6 já nechtěla mít další věc doma/na chodbě/ve sklepě.. Takže jsme si řekla, že pokud kočárek budu potřebovat, pošlu manžela do obchodu a do dvou hodin bude zpět i s kočárkem, takže mi to za ten „risk“ stálo (že bych si počkala 2 hodiny), než kupovat a skladovat velikou věc a nevyužívat ji..