Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj, máte typy na levna ale kvalitní nosítka pro kojence? Malé je skoro pět týdnů a chtěla bych nějaké pořídit tak do 1500kc
Dneska mi prislo nositko Mei Tai, i s postou me vyslo na 650.- a jsem fakt stastna, ze ho mam mrkni na youtube na uvazy, je to fakt jednoduche
ju a brala jsem ho z eshopu maggion, ma spoustu latek na vyber ![]()
Taky bych navrhovala Mei Tai, puvodne jsem poridila satek a nosim v nem rada, ale chlap se mi do toho neumi umotat. Takze jsem ted koupila Mei Tai a uz se tesim az prijde! Stalo me samotne nositko jen 500kc
Mám toto: http://deti.bazos.cz/…VA-MODRA.php
Používám ho už asi osm měsíců, synovi je teď patnáct měsíců a nosím ho v něm pořád. Používám ho teda převážně na nošení do třetího patra, nemívám ho v něm dlouho, ale třeba k doktorům jsem ho v něm taky brala a v pohodě. Je pevné, kvalitně šité. Za tu cenu fakt super.
@tvetinka mei tak píši od 4 mesice
ale na maggion.cz maji nositko noiga a to je s novorozeneckou vložkou vhodné od cca 3,5kg
mám ho a neměnila bych ![]()
@tvetinka kup bazarové. DO 1500,– budou snad všechny včetně opěvované manducy ![]()
Jinak já mám šátek, meitai (nenosila jsem ho moc ráda, tak ti ho nedoporučím. Oproti nosítku je složitější „instalace“, chlap ho nechtěl nosit vůbec, ale zase je levné) a patapum baby (klasické ergo nosítko. Kupovala jsem ho kdysi v akci za 900,–). to jsem používala od 4 měsíců do dvou let.
Příspěvek upraven 20.11.14 v 20:03
Do toho levného nosítka (jak už padly dva odkazy) kolem šesti stovek bych nešla ani náhodou. Nejde ani tak o to, že ej to čína (co dneska není), ale za tu cenu člověk nemůže očekávat kvalitní materiály. Jako to, že se mi vyšisuje látka vem čert, ale kvalitou popruhů, šití a spon bych si nebyla vůůůůůbec jistá. To už 100 x radši kvalitní značkové nosítko z bazaru.
Vzala bych nějaké použité, nebo nejlíp šátek. mei tai neznám, ale prý je dobré. na ta levná erga za 600 bych si dala pozor, to je padělek z Číny, a kvalita velice proměnlivá. materiál může být napuštěný čímkoliv, a kojenec to žužlá. ale když už, tak přímo z aliexpresu, vyjde to levněji
@Hr4sek22 to druhý, babybjorn, to je dost nevhodný pro miminka, dítě tam visí za rozkrok, není ergonomický.
Jinak pro maloška jedině nějaké storchenwiege nosítko, jinak je to pro větší děti, cca od 4-5 měsíce.
Taky jsem se hodně dívala po bazárcích, ale nakonec jsem zkusila koupit to za 500,– zde (nový) a vydrželo dva měsíce. Štvalo mě to, na nošení bylo fakt super
Hned bych ho koupila zas kdyby bylo kvalitně ušitý
Kamarádka si teď koupila pěknou Manducu v bazaru za 800,–
Místo Manduky bych šla rozhodně já do Kibi (ale bude kombinace šátku a Mei tai- Didy tai na dvojčátka než se naučím do dvou šátků)