Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Poraďte prosím který šátek je kvalitnější.
Děkuji
Podle mne oba velmi kvalitni, samozrejme zalezi na druhu, obecne pruhy jsou nosnejsi, zakar tenci.
Na novorozence bych si vybrala leo, je takove mekoucke, storchenwiege pruhy jsou pevnejsi, vhodne na vetsi dite.
Rozhodovala jsem se mezi nimi taky. taky jsem to tenkrát brala jako velké rozhodování. zpětně - podle mě je to jedno, prostě co se ti víc líbí. já nakonec vybrala sotrcha Vicky. byl fajn, ikdyž jsem pak měla lepší šátky. hlavně maj dobrý poměr cena/výkon. Hoppa jsem měla půjčeného, nosilo se v něm podobně. storchy jsou bud pruhy, ty jsou pevnější, nosnější. Storcha Leo bych osobně nebrala.
Konkrétne si vybírám mezi Hoppediz Curacao a Storchenwiege Johannes. Takže to vyjde na stejno více méně? A jak dlouho trvá zanošení šátku?
@Bibi239 píše:
Na novorozence bych si vybrala leo, je takove mekoucke, storchenwiege pruhy jsou pevnejsi, vhodne na vetsi dite.
v podstatě souhlas. Ale je to dost o osobních preferencích a dítěti. já mám ráda tlusté šátky. Pro mě je leo nenositelné už v 7mi kilech dítěte. což u někoho může znamenat rok, u mýh dětí 3 měsíce ![]()
@Luklen píše:
Konkrétne si vybírám mezi Hoppediz Curacao a Storchenwiege Johannes. Takže to vyjde na stejno více méně? A jak dlouho trvá zanošení šátku?
Zanosit Storcha je ukol mozna tak na generace. Hoppa jsem v ruce nemela, ale mel by zchundelatet a zmeknout driv
@Luklen píše:
to se říct nedá. i půl roce intenzivního nošení je šátek jiný, než po roce. třeba Didymosí vlněné ryby se nemusely zanášet vůbec, první navázání mi přišlo stejné jak to po 2 letech nošení. Ted jsem prodávala svůj poslední šátek a přišlo mi, že přesto že byl doma 3 roky, nebylo to pořád ono. ale je pravda, že jsem ho zas tolik nenosila
Ale podotykam, ze jsem nosila rocni dite ve storchovi pruzich a pohoda, dve hodiny zadny problem, ramena v cajku, nic nerezalo, kdyz se clovek soustredil na dotahovani.
A nezanošený se teda špatně dotahuje a není tolik pohodlný? Nemůže to člověka až odradit třeba? Možná se blbě ptám, ale vlastně o tom nic nevím, tak mě omluvte ![]()
@Bibi239 píše:
Ale podotykam, ze jsem nosila rocni dite ve storchovi pruzich a pohoda, dve hodiny zadny problem, ramena v cajku, nic nerezalo, kdyz se clovek soustredil na dotahovani.
já se ho v roce zbavla, protože mě to fakt u řezalo.
zakladatelko, mě to neodradilo. storcha jsem koupila ve 3m dítěte, před tím jsem měla nějakou Kočku nbo tak nějak. a byla to fakt změna hodně pozitivní.