Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Holky, máte někdo zkušenosti s nosítkem Caboo? Zajímalo by mě, jestli se vám v něm pohodlně nosí malé miminko. Mám měsíční a zkouším nosit, příjde mi ale, že je tam pokroucené a má nestejně vysoko nožičky - mělo by mít asi obě vykukující nožky stejně vysoko? Nicméně je v něm velmi spokojené.
Taky jsem nikde nenašla návod, jak v něm nosit v kolíbce?
Zkušenost nemám, ale pro malinký mimi, který nedrží hlavičku, není moc vhodný žádný nosítko, pro ty je lepší šátek. ale pokud nepůjde o denní používání, tak to asi nevadí. ![]()
@slavuska1 Caboo je právě šátkové nosítko. Popruhy se daji krasne přetáhnout přes hlavičku. ![]()
My Caboo máme a nosime v něm dvouměsíční miminko. Vzdycky strčím ruce dovnitř a malého tam pošteluju, aby byl hezky rovně a měl ručičky ve stejné poloze. U nožiček je důležité, aby měl látku od kolinka ke kolinku a byl dostatečně podsazený. A pak už jenom hezky dotahnout. Navod na kolibku mám v brožurce. Nafotim ji až se malej vzbudí. ![]()
Caboo máme a takhle malé miminko jsem nosila jen v kolíbce, jinak nechtěl být
až okolo čtvrtého měsíce jsme změnili oolohu a to už syn neprotestoval…jinak nosítko je supr, využíváme často
Omlouvám se za kvalitu, je to focený mobilem, ale snad se to z toho dá pochopit. ![]()
@mili_h píše:
Omlouvám se za kvalitu, je to focený mobilem, ale snad se to z toho dá pochopit.
Díky, přesně tohle jsem hledala. Snad to pochopím. ![]()
Ahoj holky, jak jste spokojené s caboo nosítkem? Máte někdo porovnání jaký je rozdíl mezi caboo a caboo dx? Chtěla bych používat do cca 4. až 6-ti měsíců.
Díky.
@MarieP Já přímo porovnání nemám, ale řekla bych, že jediný rozdíl je v tom bederním pásu. Ten je asi u DX lepší. Jinak je to stejné. Obě Caboo jsou do 10kg, to si myslím, že do šesti měsíců stačí. Záleží jak je prcek velkej. ![]()
@MarieP Já mám to první Caboo (mám s ním i profilovku:-) Řekla bych, že na novorozence až..nevím možná do toho půl roku je to dobré, líbí se mi, že nosím malou v kolíbce. Na šátek jsem si netroufla, tohle je takový kompromis pro mne. Chtěla jsem původně Manducu, ale po vyzkoušení se mi zdála na novoška tvrdá a velká, Caboo je takové měkké pružné, na malé mimi příjemné. Myslím ale, že na dlouho to nebude, rozhodně bych v tom 10kg nenosila, taky plánuju nosit v tom tak do půl roku, pak bych chtěla Kibi.
Holky děkuji, budu mít letňátko, chtěla bych ho do cca4 -5 ti měsíců, potom bych chtěla Manducu nebo Kibi. ![]()
Taky zvazuji koupi Caboo, moc se mi libi. mimco se mi narodi kazdym dnem, první syn ma necele dva roky, tak myslim, ze by se mi dost siklo. mam doma ještě manducu, kluka jsem tam nosila nekdy od 2-3mes, byl dost malinky, prislo mi to hodne brzy. az tak v pul roce byla pro me idealni, tak bych tu mezeru chtěla překlenout prave s Caboo.
@MarieP mela jsi to dost podobne jako ja, koupilas nakonec? pokud ano, jak jsi spokojena?
rada uvitam jakekoli připomínky ci zkusenosti k tomuto nositku, diky ![]()
Caboo mam už od prvního syna a určitě budu využívat i teď, je perfektní. První syn necelý rok a třičtvrtě a druhy se narodí cca za měsíc
jedinou nevýhodu vidím v tom, že pak dítě nejde nosit na zádech.