Nosítko Caboo

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
962
3.10.15 19:24

Caboo mam už od prvního syna a určitě budu využívat i teď, je perfektní. První syn necelý rok a třičtvrtě a druhy se narodí cca za měsíc :) jedinou nevýhodu vidím v tom, že pak dítě nejde nosit na zádech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
3.10.15 19:28

@peta81, mám Caboo DX, jsem spokojená, pro mou potřebu je ideální. malý je velmi dráždivé miminko, řve i v nosítku, takže dávám a vydělávám jej velmi často - se šátkem bych se zbláznila. používám i doma - když tam usne - dávám do kolébky, než bych odvázala šátek, byl by vzhůru. Na uspávání ho nosím v „kolébce“ (ale moc se mi nelíbí jak tam je- jsem z toho nervózní-takže fakt na chvilku) když někam jdeme nosím vertikálně. Mám pod kočárem a pokud začne ječet jde do nosítka. Se šátkem si to nedovedu představit, s Cabem je to pohoda. Ale je fakt dost elastické a myslím, že moc dlouho nevydrží, ale pro malé mimčo je to fajn - počítala jsem s tím, takže mi to nevadí. Pak si koupím Kibi nebo Manducu - jetě uvidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
23.11.15 10:27

Puvodne jsem tu na Caboo pokládala dotaz, ted chci jen zanechat info pro ty, které tu třeba budou hledat zkusenosti s nositkem ;)
poridila jsem na novorozence, ted je mu 5tydnu, pouzivam, nosim a je to super! moc prijemne, prakticke, synovi se tam libi, obvykle se zavrta dovnitř a chrni. nejsem sikovna na navazovani satku, tady jsem shledla video na you tube a jde to rychle a bezbolestne :)
uvidíme, jak dlouho v tom vydrzi, pak přesedláme na manducu, tu mame doma a caboo zase poslu dal…
takze za me doporucuji! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
3.2.17 14:27

Kovová kolečka

Ahoj, je tu ještě někdo kdo aktuálně nosí v caboo? Nosím od 3 týdnů, příležitostně, teď jsou malé téměř dva měsíce a všimla jsem si, že když ji usadím, nožičky se jí opírají o ta kovová jistící kolečka. Má je otlačené pod kolínkama na holeních a to mi nepřijde dobré. Má někdo podobný problém? Zkoušela jsem několikrát a když se snažím ta kolečka posunout více na své boky tak je zase látka moc volná a malá mi sjíždí. Asi je to tím, že jsem „dost“ hubená (v pase cca 70cm), takže máme s cabem asi smůlu :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
24.5.17 06:49

@zjm
Ahoj :) je skvělý, že chceš nosit, s Caboo jsem také začínala a moc mi pomohla skupina na Facebooku Nosíme děti. Pokud máš tu možnost, tak se přidej :) Je tam hodně fajn nosících maminek, mimo jiné i lékařek a fyzioterapeutek, užitečných rad včetně seznamu na správná nosítka, popř šátky.
Idealní na nošení je vertikální poloha s podsazeným zadečkem a zakulacenými zády, tak, aby si miminko mohlo kdykoli na Tebe položit hlavičku a odpočívat, spinkat. V této poloze se dá i miminko kojit ;) Ze skupiny vím, že úvaz kolébky se moc nedoporučuje, protože je těžké dítě napolohovat, hrozí že mu bude tlačit bradicka na hrudník, tudíž se mu nebude dobře dýchat a ani pro vývoj kyčlí není tato poloha prospěšná.
Caboo jsou fajn všechny krom verze DX, ta má myslím vyztužená záda a to není vhodné - miminko se správně nepodsadi a nezakulati zádíčka. Na taková nosítka pozor, taky je důležité, aby bylo dostatek látky mezi nožičkama tzv od kolínka ke kolínku, dítě nesmí viset za rozkrok. A v neposlední řadě se úplně vyhni nosítkům ve kterých výrobce udává nošení čelem dopředu. Opět je to špatná poloha dítěte (záda nejsou zakulacená a dítě visí za rozkrok) a navíc se k tomu přidává přemíra podnětů a vjemů, před kterými se mimčo nemůže schovat a je to velice zatěžující pro jeho nervovou soustavu. Když usne, tak si nemá o co opřít hlavičku. Na koukání pro malé zvědavce jsou skvělé úvazy na bok nebo na záda.
Kdyby Tě ještě něco zajímalo určitě napiš, pokud budu umět, ráda poradím ;-) K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
24.5.17 07:06

Já caboo měla první dva měsíce na uklidnění miminka a bylo super. Holčička měla po narození pod tři kg a do caboo se velmi snadno vázala. Doporučuji ho tak do 5 kg. Pak už je lepší manduca nebo šátek.
Vázala jsem vertikálně. Me nikdy kolébka nesla navázat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
14.6.17 08:22

Holky a nepada, nezaklani novorozenec v Caboo hlavicku? Moje holcicka ma tyden a uvazuji nad porizenim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
14.7.17 07:52

@Ellanka ahoj..poprve kdyz jsem dala dcerku do caboo tak jsem spatne dotahla popruhy a hlavicku zaklanela, musi se opravdu utahnout ramenni popruhy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4689
18.8.17 04:12

Ahoj hledám něco pro syna 5 měsíců… má někdo zkušenosti Caboo DXgo nosítko Khaki???děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
4.9.17 19:32

Ahoj holky,

pořídila jsem si caboo nosítko, ale nějak se s tím peru, nevíte někdo, kde seženu video návod v češtině? Našla jsem jen v angličtině, děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí