Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Caboo mam už od prvního syna a určitě budu využívat i teď, je perfektní. První syn necelý rok a třičtvrtě a druhy se narodí cca za měsíc
jedinou nevýhodu vidím v tom, že pak dítě nejde nosit na zádech.
@peta81, mám Caboo DX, jsem spokojená, pro mou potřebu je ideální. malý je velmi dráždivé miminko, řve i v nosítku, takže dávám a vydělávám jej velmi často - se šátkem bych se zbláznila. používám i doma - když tam usne - dávám do kolébky, než bych odvázala šátek, byl by vzhůru. Na uspávání ho nosím v „kolébce“ (ale moc se mi nelíbí jak tam je- jsem z toho nervózní-takže fakt na chvilku) když někam jdeme nosím vertikálně. Mám pod kočárem a pokud začne ječet jde do nosítka. Se šátkem si to nedovedu představit, s Cabem je to pohoda. Ale je fakt dost elastické a myslím, že moc dlouho nevydrží, ale pro malé mimčo je to fajn - počítala jsem s tím, takže mi to nevadí. Pak si koupím Kibi nebo Manducu - jetě uvidím.
Puvodne jsem tu na Caboo pokládala dotaz, ted chci jen zanechat info pro ty, které tu třeba budou hledat zkusenosti s nositkem ![]()
poridila jsem na novorozence, ted je mu 5tydnu, pouzivam, nosim a je to super! moc prijemne, prakticke, synovi se tam libi, obvykle se zavrta dovnitř a chrni. nejsem sikovna na navazovani satku, tady jsem shledla video na you tube a jde to rychle a bezbolestne ![]()
uvidíme, jak dlouho v tom vydrzi, pak přesedláme na manducu, tu mame doma a caboo zase poslu dal…
takze za me doporucuji! ![]()
Ahoj, je tu ještě někdo kdo aktuálně nosí v caboo? Nosím od 3 týdnů, příležitostně, teď jsou malé téměř dva měsíce a všimla jsem si, že když ji usadím, nožičky se jí opírají o ta kovová jistící kolečka. Má je otlačené pod kolínkama na holeních a to mi nepřijde dobré. Má někdo podobný problém? Zkoušela jsem několikrát a když se snažím ta kolečka posunout více na své boky tak je zase látka moc volná a malá mi sjíždí. Asi je to tím, že jsem „dost“ hubená (v pase cca 70cm), takže máme s cabem asi smůlu ![]()
@zjm
Ahoj
je skvělý, že chceš nosit, s Caboo jsem také začínala a moc mi pomohla skupina na Facebooku Nosíme děti. Pokud máš tu možnost, tak se přidej
Je tam hodně fajn nosících maminek, mimo jiné i lékařek a fyzioterapeutek, užitečných rad včetně seznamu na správná nosítka, popř šátky.
Idealní na nošení je vertikální poloha s podsazeným zadečkem a zakulacenými zády, tak, aby si miminko mohlo kdykoli na Tebe položit hlavičku a odpočívat, spinkat. V této poloze se dá i miminko kojit
Ze skupiny vím, že úvaz kolébky se moc nedoporučuje, protože je těžké dítě napolohovat, hrozí že mu bude tlačit bradicka na hrudník, tudíž se mu nebude dobře dýchat a ani pro vývoj kyčlí není tato poloha prospěšná.
Caboo jsou fajn všechny krom verze DX, ta má myslím vyztužená záda a to není vhodné - miminko se správně nepodsadi a nezakulati zádíčka. Na taková nosítka pozor, taky je důležité, aby bylo dostatek látky mezi nožičkama tzv od kolínka ke kolínku, dítě nesmí viset za rozkrok. A v neposlední řadě se úplně vyhni nosítkům ve kterých výrobce udává nošení čelem dopředu. Opět je to špatná poloha dítěte (záda nejsou zakulacená a dítě visí za rozkrok) a navíc se k tomu přidává přemíra podnětů a vjemů, před kterými se mimčo nemůže schovat a je to velice zatěžující pro jeho nervovou soustavu. Když usne, tak si nemá o co opřít hlavičku. Na koukání pro malé zvědavce jsou skvělé úvazy na bok nebo na záda.
Kdyby Tě ještě něco zajímalo určitě napiš, pokud budu umět, ráda poradím
K.
Já caboo měla první dva měsíce na uklidnění miminka a bylo super. Holčička měla po narození pod tři kg a do caboo se velmi snadno vázala. Doporučuji ho tak do 5 kg. Pak už je lepší manduca nebo šátek.
Vázala jsem vertikálně. Me nikdy kolébka nesla navázat.
Holky a nepada, nezaklani novorozenec v Caboo hlavicku? Moje holcicka ma tyden a uvazuji nad porizenim.
@Ellanka ahoj..poprve kdyz jsem dala dcerku do caboo tak jsem spatne dotahla popruhy a hlavicku zaklanela, musi se opravdu utahnout ramenni popruhy ![]()
Ahoj hledám něco pro syna 5 měsíců… má někdo zkušenosti Caboo DXgo nosítko Khaki???děkuji
Ahoj holky,
pořídila jsem si caboo nosítko, ale nějak se s tím peru, nevíte někdo, kde seženu video návod v češtině? Našla jsem jen v angličtině, děkuji