Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
budu ráda za doporučení na hotel **** a výše v Egyptě nebo na Djerbě, plánujeme září-říjen dovolenou s 9 měsíční dcerkou a 3 letým synem.
//**Požadavky:
Děkuji předem za tipy
Katka
Do Egypta bych s tak malym ditetem nejela, ale je to jen muj nazor. My byli s trimesicnim miminem na Kanarech v hotelu s all inclusive a parada.
Já bych taky s tak malým dítětem ani do jedné z těchto zemí nejela ![]()
Ahoj!
Tak my jsme byli v Egyptě několikrát, ale bez dětí. Nejlepší hotel, který jsme měli byl GOLDEN 5, pětihvězda na úrovni, tam bych se nebála jet ani s tak malým dítětem, lednička na pokoji byla, obrovský výběr jídel, kuchaři v rukavicích, opravdu super, vstup do vody pozvolný, čisto,písek, se šnorchlováním nevím. Minibus taky byl. Navíc večerní programy, zpívající fontána a hlavně nově zbudovaný aquapark.
V Tunisu jsme byli loni s dvouletou dcerou na pevnině - Monastir, hotel HOUDA beach and golf, či tak nějak, taky v pořádku.
Ale pokud bych měla peníze, jela bych do Goldenu!
Tak vybírejte!
V Egyptě jsme byli 4×, ale s prckem si to nedovedu představit. Ty střevní potíže jsou podle mě zásluhou těch veder a přechodů do klimatizovaných prostor, pití studených nápojů… Já neměla nikdy nic, manža vždycky a hrozný průběh, u dítěte bych to nechtěla zažít. Volila bych Kanáry nebo Mallorku.
Jinak ale doporučuji oblast Makadi-kousek od Hurgády, skvělé šnorchlování, nádherné a čisté hotely, doktor přímo v areálu, obchody a lékárna také.
ahoj,
tak my byli s 6 mesicnim v Turecku (Limak Atlantis, Antalya, asi 30 min od letiste, skvele detske hriste na plazi, prolejzacky a tak, asi 4 klouzacky v ruznych bazenech, detske postylky, milion Chicco zidlicek u vecere), byla to parada (rijen/listopad a posledni den 30 stupnu, jen vecer uz chladno), jeli jsme tam prave proto, ze do Egypta jsme se urcite bali a na Djerbu jsme si nebyli jisty.
Ale je to Vase volba, takze Vam do toho nechci kecat
a odpovim na tu Djerbu ![]()
Na Djerbe jsme byli v hotelu Fiesta Beach Club, hotel 4*+, u mesta Midoun - 5 km, cca 25 km od letiste
Byli jsme tam v roce 2007, takze jeste bez ditete, ale pamatuju si, ze jsem si rikala, ze maji super bazenek pro deti, skoro cely pod „striskou“, takze ve stinu, s klouzackama a tak.
Byli jsme v pokoji, ktery mel lednicku, ale prvni den nas dali dokonce do apartmanu s obyvakem a kuchynkou! (my ale chteli byt hned u bazenu, tak jsme to vymenili
za obyc pokoj).
Jidlo super, lidi prijemni, davala jsem si vse, zmrzliny, led do drinku a zadne problemy jsme nemeli. Byli jsme tam ale v cervnu a bylo dost vedro..
Co se tyce detskych zidlicek a postylky, tak to jsem tenkrat fakt nezjistovala, ale podle me by to takto luxusni hotel mohl zaridit. V hotelu se daly koupit ruzne drogisticke veci, jinak obchody nebyly daleko.
Delali tam ruzne vylety, vim ze pesky to bylo kousicek do mensi vesnice, do mesta tak 15 min taxikem, ale tam se ani moc nevyplaci chodit mimo ten hotelovy komplex, venku je prd - pisek, prasno, vedro
).
Bylo tam dost lidi s detma, jak si pamatuju.
Tak preju dobry lov a vyberte neco ![]()
V Egyptě jsme byli s tehdy patnáctiměsíčním synem. V Hurgádě hotel Hilton Long Beach Resort ( snad 5*) http://egypt.orbion.cz/…-long-beach/
Hezké, strava dobrá, lednička na pokoji, denně láhev balené vody. Kousek od letiště. Ale jídlo pro malého jsem si komplet vezla s sebou (taky mu jako jedinému nic nebylo). Moře nic moc. Jsou tam laguny, a bylo k němu relativně daleko, záleží na poloze ubytování.
Už bych tam nejela. Nestálo to za to. S takhle malým dítětem po výletech nepojezdíte. Pokud chcete dovolenou strávit u bazenu, je to zbytečně daleko. Určitě seženete destinaci blíž.
Ahoj tak my jedeme září/říjen taky s 15mesíčním synem do Tunisu - Carribean world Borj Cedria, je to cca 25km od letiště v Tunisu plno bazénů, sama jsem zvědavá.
Zvažovali jsme taky Tunis nebo Egypt, ale všude nám Egypt s tak malým dítětem absolutně nedoporučili - viz střevní problémy.
Byli jssem sami na Djerbě a absolutně bez problémů.
Anonymni píše:
Do Egypta bych s tak malym ditetem nejela, ale je to jen muj nazor. My byli s trimesicnim miminem na Kanarech v hotelu s all inclusive a parada.
Tak já bych nejela ani s tříměsíčním miminem na Kanáry, ale to je taky jen můj názor, i když podpořený pobytem s takhle malým dítětem /cizím/ na Krétě a bylo to náročné, hlavně pro nás okolo se pohybujících, protože mimi vřeštělo na plný koule a mamina ho nechala, to byl obýdek a večeře. Zřejmě mu nedělala dobře vedra, ale kdo by řekl, že když si v červnu koupili na last minute zájezd, když na Krétě bylo 25 st., že za pár dní bude 45! Pro mě osobně je největší problém to, že když se dítěti bude něco dít, tak nemám důvěru v jejich zdravotnictví a u nemluvícího dítěte si člověk kolikrát neví rady ani v Čechách, jak vysvětlit, co mu je, natož v cizině.
Ale abych nemoralizovala, o tom tahle dikuze není
- my jsme byli na Djerbě v Carribean World Djerba /bacha je tam je ještě Carribean World Palma Djerba/ a hotel leží na břehu písčitého moře, má kryté brouzdaliště, tobogány, skluzavky, 2 velké bazény, na pokoji minibar=ledničku kam každý den doplňují balenou vodu a limonády /když je potřeba/, varnou konvici, v jídelně židličky, nabídka jídel pro malé děti - nesolené, např.manžel tam pak z rozežranosti /teda spíš přežranosti/ chodil na bramborovou kaši, palačinky ke svačině, od letiště 20min. z letiště.
V hotelu ani v blízkosti jsme neobjevili /i když taky nehledali/ obchod s potravinami, hlavní město cca 10min.taxíkem, autobusová doprava tam nefunguje. Šnorchlování nevím, to neprovozujeme. Dětské postýlky snad měli, ale to si nejsem jistá, to jsem nezjišťovala. Doktor přímo v hotelu.
Střevní potíže jsme měli všichni, je pravda, že jsme pak zjistili, že to je z ledu, který jsme pak vyloučili, ale třeba manžela to drželo až domů. No nedá se vyloučit, že to taky nebylo z ovoce, které oni samozřejmě nemyjí pod balenou vodou, prostě země jako Tunis, Turecko a Egypt a asi i Bulharsko /i když tam jsme byli v pohodě/ jsou problematické, co se rychlejšího přesunu k wc týče
![]()
Anonymni píše:Anonymni píše:
Do Egypta bych s tak malym ditetem nejela, ale je to jen muj nazor. My byli s trimesicnim miminem na Kanarech v hotelu s all inclusive a parada.Tak já bych nejela ani s tříměsíčním miminem na Kanáry, ale to je taky jen můj názor, i když podpořený pobytem s takhle malým dítětem /cizím/ na Krétě a bylo to náročné, hlavně pro nás okolo se pohybujících, protože mimi vřeštělo na plný koule a mamina ho nechala, to byl obýdek a večeře. Zřejmě mu nedělala dobře vedra, ale kdo by řekl, že když si v červnu koupili na last minute zájezd, když na Krétě bylo 25 st., že za pár dní bude 45! Pro mě osobně je největší problém to, že když se dítěti bude něco dít, tak nemám důvěru v jejich zdravotnictví a u nemluvícího dítěte si člověk kolikrát neví rady ani v Čechách, jak vysvětlit, co mu je, natož v cizině.
No vidis a nase mimino to zvladlo uplne bez problemu - bylo to koncem zari, teplota nepresahla 30 stupnu. Bajecne tam spinkala a byla jenom kojena. Let tam i zpet prospala. Idealni dovca pro nas. Navic manzel mluvi spanelsky jako cesky (vyrustal a zil tam 6 let) a ja mluvim anglicky, takze s domluvou no problem. Uzili jsme si to. Hanka
Ahoj,
tak já bych s malým dítětem lobbovala za Turecko. Byla jsem všude - Egypt, Tunisko, Turecko i Bulharsko.
Do Egypta bych s dítětem nejela. Ano, je tam krásně, ale s malými dětmi ne. Střevní problémy měli všichni, kromě nás, kteří jsme si každé ráno na lačno dávali panáka slivovice. A to dítěti nedáš. Navíc 9-ti měsíční dítě asi bude lozit nebo se minimálně plazit, takže na zemi může pochytat kde co.
Tuniska bych se tolik nebála, spíše bych volila Djerbu. Tam bylo čisto, střevních problémů minimálně, ale občas byly. Náš hotel měl 5 , ale čistota tam byla, tak nějak na jejich způsob. Tam mi vadilo, že hotel byl osamocený, krásný hotel a za ním jen suchá tráva, sem tam nějakou velbloud, jinak nic. Ani na procházku se moc nedalo chodit, působilo to na mě hrozně depresivně. Nicméně jsou tam i hotely ve městech.
V Bulharsku jsme byli s 21m synem, byli jsme moc spokojeni, včetně jídla. Střevní problémy neměl nikdo. Akorát nás zklamalo počasí, hodně pršelo a byla zima.
Do Turecka jedeme letos už podruhé. Všechny požadavky (mimo šnorchlování) splňují skoro všechny 5 hotely. Jen je třeba pohlídat pláž, aby tam nebylo molo. Děti tam milují, jsou na ně připraveni, všude je nějaké hřiště, dětský koutek, dětské bazény, ve většině hotelů klouzačky. Čistota 100 %, naopak nás spíš otravovalo, že pořád uklízí. Jídlo vynikající, děti si vybraly bez problémů. Personál má většinou evropský typ chování
U mě má Turecko nejlepší poměr kvalita x cena.
Můžu doporučit hotel Royal Vikingen, byli jsme tam moc spokojení. Ale bohužel je dál od letiště. Letos jedeme do hotelu Oleander, je přímo zaměřen na rodiny s dětmi, hodinu od letiště. Dobré hotely a blízko letišti jsou také v oblasti Belek.
Martina