Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky ![]()
Začínáme vybírat kočárek a bohužel si vůbec nevíme rady (bude to naše první dítě) ![]()
Máme koupený nový Stokke xplory a chceme ještě nějaký další. Koukali jsme třeba na Bugaboo Fox2 a plno dalších, ale jde nám z toho hlava kolem.
Bydlíme ve městě, ale kočárek budeme využívat i na polňačky nebo do lesa.
S jakými kočárky jste spokojené?
Předem moc děkuji za rady ![]()
Na polní cesty a do lesa nejsou kočárky s malýma otočnýma kolama a mizerným odpružením. Bogaboo a podobný hrkátka fakt ne. Potřebuješ velký kola a odpružení. Ideálně klasický retro kočárky.
Pokud jsi ten první koupila přes net a můžeš ho ještě vrátit, udělej to, je to designovka, která nemá s pohodlím pro dítě nebo pro kvalitní ježdění nic společného. I kdyby to bylo zadarmo, jako že tenhle rozhodně zadarmo není.
edit adminem - umazán odkaz
@Thomassss o ten jsem se taky zajímala, ale vůbec se mi nepozdává brzda. Prodavačka říkala, že její švagrová ho má a že pokaždé, když chce zabrzdit, tak probudí dítě…ty ho máš a jsi spokojená? ![]()
@Nicole-7 píše:
@Thomassss o ten jsem se taky zajímala, ale vůbec se mi nepozdává brzda. Prodavačka říkala, že její švagrová ho má a že pokaždé, když chce zabrzdit, tak probudí dítě…ty ho máš a jsi spokojená?
Jako myslíš ruční brzda, co je na madle, nebo ta, která je dole a zablokuje celý kočárek? Ta dolní cvakne, to je fakt, ale jak to mají jiné kočárky, netuším. Ono taky otázka, jak často tu dolní brzdu budeš využívat zrovna, když dítě spí - že bys zastavovala někde v kopci, to si asi můžeš odpustit. A třeba v MhD, tam to používám, ale to by dítě vzbudilo spíš to mhd než brzda ![]()
@Thomassss Ta spodní no, ale asi máš pravdu, že to až tak moc nevadí. Ty jsi používala už s hlubokou korbičkou? Celkově jsi s kočárkem spokojená, nebo jsi našla i nějaké minusy?
Do terénu perfektní: EASYWALKER harvey 2.. Jinak kamarádka měla Stokke a dávala pryč snad po 2 měsících, jen design na úkor pohodlí dítěte.
Dva kočáry jsou nesmysl, kup druhý sporťák trojkolku, typu:
Baby Jogger ,
Thule ,
Easywalker apod, to jsou TOPky do terénu
mrkni na YT tam jsou super videa a máš pak dobrou představu ![]()
@Nicole-7 píše:
@Thomassss Ta spodní no, ale asi máš pravdu, že to až tak moc nevadí. Ty jsi používala už s hlubokou korbičkou? Celkově jsi s kočárkem spokojená, nebo jsi našla i nějaké minusy?
Každý kočárek má minusy, dokonalost nenajdeš ![]()
My jsme moc spokojení, dokonce tak, že teď se nám má narodit druhé dítě a budeme kupovat sourozenecký thule double ![]()
Jinak minusy - je to trojkolka, tudíž horší stabilita ve smyslu, že na madle nemůžeš mít zavěšenou příliš těžkou tašku, kočárek by se mohl převažovat dozadu. Ale nákup lehčí to unese v pohodě ![]()
Další minus - je dobré pořídit podpěru nohou (stojí asi 450 Kč), protože kočárek je u nohou dělaný na větší děti a ty menší mají raději nožičky do roviny - ale dá se tam dát cokoliv, deka, někdo dává pet lahev (není to vidět).
Ale jsou to drobnosti, jinak je kočár perfektní, velmi snadno se ovládá, jízdními vlastnostmi bych řekla takový mercedes mezi fabiemi ![]()
Mě nejvíc překvapuje a udivuje, jak ty nejdražší kočáry jsou jen módní doplněk, který absolutně nemyslí na pohodlí miminka, viz názory fyzioterapeutů:
https://www.ivafis.cz/kocarky/
ABC desing viper je u nás teď top, mezi těma co vybíráme, ale je těžce nad limitem částky, kterou jsme do toho chtěli vrazit - počítáme teda s full výbavou, jinak to jde nakombinovat i za rozumnou cenu, ale to už se nám tak nelíbí
![]()