Doporučujete plavání miminek?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Doporučujete plavání miminek ???
Holky chodily jste s miminky plavat, teda spíš s miminky od 6. měsíců? Doporučujete, nebo Vám to přijde zbytečné? Děkuji za info ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Je to hezka chvile pro vas dva ale jinak podle me zbytecne drahy a budouci vztah k vode to u ditete stejne neovlivni..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zbytečné? Nezbytečné? No je to prostě aktivita s miminkem. Dostanete se do kolektivu, máte nějakou aktivitu a navíc se to může vyplatit v létě u vody, nebo ve vaně ![]()
Sama poznáš, jestli dítě nebude zbytečně marodit.
Za mě- chodili jsme od 6. měsíce. Bylo to bezva. Dítě to bavilo, unavil se. Já měla změnu ve stereotypu. Když mi doma zahučel ve vaně pod vodu, tak se ani nezakuckal. V léte mu nevadilo cákání do obličeje
Nemocný nebyl
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já za sebe doporučuji. Chodila jsem plavat od 3M na vaničky, pak plavání. Nám to pomohlo v tom, že Malý byl (a je) velké a mohutné dítě, měl trochu problémy s motorikou, takže jsme trochu cvičili (něco s Vojty a něco s Bobatha) a to plavání se s tím skvěle doplňovalo, protože tam miminko posiluje. A navíc to pro mě byly moc hezky strávené společné chvíle. Ale musela jsem skončit cca 1.5 roce, protože jsem rodila a malý pak všechno zapomněla teď nechce ani do většího bazénu na koupališti.
S druhým jsem taky chodila plavat a s tím jsem si to užívala maximálně, rptože ho to hrozně bavilo, skvěle spolupracoval a byl to taky jediný čas, ikterý jsem mohla věnovat jenom jemu. Ale bohužel jsme byli dvakrát píchat uši (u staršího ten problém vůbec nebylú a tak nám doktorka doporučila skončit.
Takže je to tak padesát na padesát Dítě bez toho samozřejmě přežije a negativní stopy to na jeho vývoji nenechá
Ale zase pokud máš ráda vodu, tak si to můžete oba skvěle užít. I když se taky může stát, že tebe to bude bavit a miminko bude rpotestovat a každou lekci prořve.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za sebe to můžu doporučit. Chodím s oběma holkama (s jednou od 3,5m s druhou od 7m) a považuju to obou dvou za přínos. Baví je to obě dvě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě dodatek, že jsme s malým chodili do jeho dvou let, kdy už se s rukávkama trochu v té vodě snažil držet na hladině. Skákal do vody, jezdil na klouzačce, potápěl se pro hračky, podplavával překážky (se mnou za ruku), parádně si vyhrál ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chodim s malym od 5 mesicu. Maly to miluje a ja mam alespon nejakou aktivitu
Obcas chodi plavat s malym manzel, aby si to taky spolu s malym uzili
Ja to rozhodne doporucuju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja to samozrejme nezatracuji nijak jako spolecnou aktivitu, jen si myslim ze stohy clanku o tom jak dite bude mit kladny vztah k vode a kdesi coci opravdu nejsou opodstatnene.. jinak samozřejme jakekolov spolecne aktivity sprckemmi prijdou fajn
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chodila jsem a bylo to super.
A naopak si myslim, ze vztah ditete k vode to ovlivni dost. Ja jsem vychovana jeste typickou plaveckou vyukou, kdy nas tyckou strkali pod vodu a nutili potapet a dodneska mam s vodou problem, ac plavani miluju.
A na tomhle jsme se shodli s vice maminkama na plavani.
Za me je plavani fajn, diteti je to prirozene, ve vode se uvolni, prijemne unavi, nezatezujes jeho telicko a i ty mas nejakou aktivitu, ja jsem si to uzivala.
Takze za me ano, pokud se na to citis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chodila jsem s oběma dětmi ( s mladším pořád chodím). Starší to moc nemusel, ke konci to skoro až nenáviděl, tak jsem toho nechala. Vlasy myjeme ještě teď ve třech letech za obrovského řevu. Co jsme chodili, nebyl snad nikdy nemocný. Mladší to miluje, krásně spolupracuje a já si to užívám. I když je to hodně peněz, minimálně u mladšího to za ty prachy stojí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejlepsí je to zkusit. Sama poznáš, jestli to dítě bude bavit, jestli nebude marodit apod. Pokud ho to nezaujme, nelámala bych to, abys mu neudělala k vodě odpor. Myslím, že tu bude víc názorů pro než proti. Já třeba s miminkem plavat nemohla, v 6m měla zánět ledvin a už jsem se neodvážila…až později a v domácím bazénu. Ale na tvém místě bych to zkusila a řídila se dítětem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S našim chlapečkem jsem začala chodit od 6 měsíce a chodíme do teď - 2,5 roku. Já můžu jenom doporučit, za nás teda super!
Hezky spolu trávíme dopolední čas, „krásně“ se malý unaví, jsme v kolektivu s ostatními maminkami a dětmi. Plaváním malého i mě moc baví. Myslím si, že plavání je pro děti velice fajn. U nás třeba nabízejí první hodinu zdarma a pak se buď přidáš nebo ne. Uvidíš, jak se plavní bude líbit či nikoliv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Starší syn začínal v půl roce, teď mu je necelých 5 let a furt plave, už zvládá celý znak, prsový ruce a kraulový ruce. Mladší, tříletý pomalu začíná s nácvikem temp. Starší v životě neměl ještě ani jednou antibiotika, mladší jen dvakrát, ale nedokážu říct, jaký vliv na to má plavání.
Já od začátku věděla, že kluky budu směřovat k tomu, aby se plavání věnovali jako sportu. Určitě bych chtěla, aby v tom dál pokračovali, nebudu je přesměrovávat na jiný sport, pokud si o to sami vyloženě neřeknou. Ono plavání vyjde levněji, než třeba fotbal, hokej nebo tenis. Dál je pro mě důležitý, že je to relativně bezpečný sport, nehrozí zlomeniny, zvrtnutý kotníky a další zranění, který se pak můžou ve vyšším věku nepříjemně ozývat.
A další věc je, že v dětském centru, kde plaveme, jsou děti od cca 3,5 let v bazéně bez rodičů, jen s instruktorkou, což já považuju za dobrou průpravu k tomu, že se naučí poslouchat pokyny někoho cizího, že jim v určitým okamžiku nestojí máma nebo táta za zadkem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AliTad my používáme při mytí vlásků tenhle klobouček a od té doby je to bez řevu
http://www.nakupvakci.cz/…-deti-sleva/?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit