Strach z plavání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
310
18.1.14 21:00

Strach z plavání

Hned na úvod bych podotkla, že jsem docela „stresmenka“. Takže fakt, že zítra ráno jdem se synem (14 měsíců) poprvé na plavání, mě docela znervózňuje. Chtěli jsme s ním plavat už od půl roku, ale trpěl na ekzémy (a trochu stále trpí, ale jen když ho trápí zuby atd.), tak jsme to odložili.
Upřímně mě nejvíc děsí, jak to vše časově zmáknu - sama jsem v tom bazénu ještě nebyla, takže chaos, kde co a jak… Zesvlíct sebe, dítě, umýt sebe, dítě, nasoukat ho poprvé do plavek… Do toho člověk přesně neví, co si má s sebou vzít, igelitku s ručníkama, brejlema na plavání, asi i nějaké pití apod. Úplně se vidím, jak se tam hrabu s děckem v náručí, obložená igelitkama a úplně vyřízená…
Třeba to vidím moc černě, ale proto sem píšu - určitě se tady najde někdo, kdo mě ukonejší, a nebo dá do placu nějakej fígl, jak to líp zvládnout.
MOC DĚKUJI!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3157
18.1.14 21:10

Dej si velkou časovou rezervu at nejsi ve stresu a netahej se s igelitkama, nosím velkou sportovní kabelu přes rameno. A zas taková věda to není, buď v klidu :-D Tak si to užijte.. Nosím ručník pro sebe, osušku pro malýho, plavky, crocsy pro mě i pro něj, pití, něco do ruky na zabavení (ted už jídlo nějaký co nejmín drobivý, klidně lízátko), aby vydržel aspon chvilku v klidu když potřebuju, samozřejmě pití, nějakou sváču po plavání, hřeben, náhradní oblečení pro mladýho, hlavně třeba ponožky, punčochy, občas prostě šlápne do vody, stane se, kdysi mi plesknul v bodýčku taky na mokrou zem tak tahám i nějaký to tričko kdyby náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
18.1.14 21:15
@marmelada78 píše:
Dej si velkou časovou rezervu at nejsi ve stresu a netahej se s igelitkama, nosím velkou sportovní kabelu přes rameno. A zas taková věda to není, buď v klidu :-D Tak si to užijte.. Nosím ručník pro sebe, osušku pro malýho, plavky, crocsy pro mě i pro něj, pití, něco do ruky na zabavení (ted už jídlo nějaký co nejmín drobivý, klidně lízátko), aby vydržel aspon chvilku v klidu když potřebuju, samozřejmě pití, nějakou sváču po plavání, hřeben, náhradní oblečení pro mladýho, hlavně třeba ponožky, punčochy, občas prostě šlápne do vody, stane se, kdysi mi plesknul v bodýčku taky na mokrou zem tak tahám i nějaký to tričko kdyby náhodou.

Díky moc, ty náhradní hadry třeba sbalený nemám, od tý doby, co není prokaděnej skrz už tyhle věci neřeším, ale je fakt, že na tohle případný promáčení to bude fajn…
Akorát v rámci toho plavání je pak ještě sauna a pak masáž, takže musím těch ručníků asi sbalit víc - pro sebe do sauny, pod něj… Masáže navíc nemá rád (asi je po mě), tak to snad nějak přežijem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
18.1.14 21:17

Chodím tak 20minut předem.

U nás jsou třeba v šatně košíky (takové jako v obchodě), takže si ručníky a vše ostatní naskládám tam a nemusím tahat igelitky :)

Beru s sebou rčník pro mě a pro malou, sprcháč pro holku, pro sebe. Krém na tělo po plavání. Čepici a brýle do vody. Crocsíky pro malou, aby se mi nepřizabila na tom mokrém.

Po plavání pak dávám pití a sváču. Plus do ruku nějakou křupku když jsme tam moc brzo a čekáme třeba dýl, tak ať se ještě trošku nají :)

A po zkušenostech se starší nosím dvě plenky :) - starší byla expert a po plavání kadila, a já jí neměla kolikrát do čeho přebalit, protože jsem vzala jen jednu plenu :)

Náhradní oblečení nenosím a za ty tři roky co s holkama chodím plavat jsem ho ani jednou nepotřebovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3054
18.1.14 21:23

A proč tam jdete, když se ti ani moc nechce?
Jinak bych nestresovala předem, nějak to dopadne…vyraž dřív, ať máš rezervu a zabal vše, co tě napadne, že by se mohlo hodit..napoprvé budeš asi jak na týdenní tůru, ale časem to vychytáš ;-) My máme po plavču saunu nebo páru, s sebou beru 2osušky, plavky pro oba, přezutí, župan a náhradní oblečení pro malýho, jídlo a úplatek a igelitku na mokré. Časem jsem odstranila mýdlo, krémy, hřeben-nikdy se nic nestihlo použít, v zimě jsem přidala krém na oličej. Nejdřív svlíkni malýho, pak sebe…až ti zdrhne, ať za ním neběháš polonahá :lol: Společně do sprchy, kde ho oblíkneš do plavek, botek a vyrazíte k bazénu. K bazénu si vem igelitku na plavky, ručníky a po vylezení z vody malýho svlíkni a zabal do ručníku. Ty vám pak vystačej i v sauně, jak s masážema, nevím…No a až se budeš oblíkat, tak jemu triko a slipy a pak sebe komplet a malýho doobléct bez ponožek, ty až na suchu ;) Hlavně se nestresuj, má to být zábava, ne? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
18.1.14 21:42

Však si sama nejsu jistá, jestli jsme se do toho vrhli správně. Ale s mužem vodu milujem, tak snad bude syn po nás. Občas je asi třeba nějaké nejistoty a nesnáze ignorovat a nějak to přežít…
Já vím, že to má být zábava, ale podle počtu dětí, co nám přišel mejlem, tam bude akorát velký zmatek. A syn je dost cíťa – jak začne ječet v jeho okolí nějaké dítě, solidárně se přidá :D. A já su zmatkař a stresmen :x. Navíc syn začal chodit až teď, asi před týdnem, takže ještě moc jistý není, spíš vyžaduje nosení a vodění za ruku, plus mu teď vypukla nějaká separační úzkost mebo nevím co, ale jak se hnu od něj, je scéna. Z toho důvodu se toho právě dost bojím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
18.1.14 21:55

Já se plavání s dcerou taky bála, první lekci jsme měli minulou neděli. No nakonec ona byla vysmátá jako lečo i pod vodou, v sauně výskala a na masáži usla… takže zítra jdeme s radostí :) Jo a nevim, jestli ti nahoře holky psaly, nečetla jsem, ale dobrý jsou i boty, já je minule zapomněla a málem sebou švihla u bazénu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
19.1.14 23:35

Já jsem s malým začala chodit plavat v 15 měsících a musím říct, že supr. Sice občas přiletíme na poslední chvíli (mám ještě 2 starší, který musim vypravit do školy a školky), takže honem honem převlíkám sebe i jeho, ale ve vodě ze mě všechny přípravový nervy spadnou, když vidím jak si malej vodní hrátky užívá. Něco jako separační úzkost taky máme, doma mi buší i na dveře WC a brečí, ale když ho dám v šatně bazénu do ohrádky a řeknu mu, že jdu čurat, tak mu to vůbec nevadí (snad že se tam pořád něco děje). Jinak nosím ručník sobě, malýmu huňatej župan, sprcháč, náhradní plínu a oblečení, svačinku a pití. Sice malej vždycky vypije půl bazénu :lol:, ale žízeň má i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
20.1.14 07:33
@janeee2 píše:
Hned na úvod bych podotkla, že jsem docela „stresmenka“. Takže fakt, že zítra ráno jdem se synem (14 měsíců) poprvé na plavání, mě docela znervózňuje. Chtěli jsme s ním plavat už od půl roku, ale trpěl na ekzémy (a trochu stále trpí, ale jen když ho trápí zuby atd.), tak jsme to odložili.
Upřímně mě nejvíc děsí, jak to vše časově zmáknu - sama jsem v tom bazénu ještě nebyla, takže chaos, kde co a jak… Zesvlíct sebe, dítě, umýt sebe, dítě, nasoukat ho poprvé do plavek… Do toho člověk přesně neví, co si má s sebou vzít, igelitku s ručníkama, brejlema na plavání, asi i nějaké pití apod. Úplně se vidím, jak se tam hrabu s děckem v náručí, obložená igelitkama a úplně vyřízená…
Třeba to vidím moc černě, ale proto sem píšu - určitě se tady najde někdo, kdo mě ukonejší, a nebo dá do placu nějakej fígl, jak to líp zvládnout.
MOC DĚKUJI!!!

Ahoj, tak co jak to dopadlo? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
21.1.14 20:48

Já jsem chodila s malým od půl roku a čím je větší tak mi příjde to plavčo a hlavně oblíkání atp. víc v pohodě… Ale úplně tě chápu! Neboj za dva tři kurzy se sehrajete a bude to pohoda :-) Zjistila jsem že když jdeme tam tak nejprv vysvleču a dám plavky malému, toho pak dám do ohrádky co máme v šatničce, nebo mu dám do ruky klíčky od skříňky na hraní a zatím se převleču já… Když jdeme domů tak naopak nejprv malému sundám plavečky a jen mu dám plínku a nechám ho ťapkat, nebo do ohrádky v klidu se převleču já a pak až dám málému body a pučošky a vypustím ho do herničky co máme u plavča, všechny ostatní věci vemu do ruky ze skříňy a doobleču ná spořádně až po chvíli co se nasvačí a pohraje si v herně ;) Jinak teď v zimě zjišťuju je nejlepší, sundat si bundu svetr šálu, boty atp. ještě než ho vyndám z kočáru a odložit buď na kočár nebo nejbližší věšák abych se pak se vším netahala do šatničky a zpět s dítětem v ruce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
7.12.14 11:47
@janeee2 píše:
MOC DĚKUJI!!!

Prostě si ti spolu užívejte a bude to skvělý zážitek. Vím z vlastní zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1356
8.12.14 10:48

Tak včerá jsme byli poprvé plavat s malou :mrgreen: no a bez obav se jí to líbilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Plavecké kalhotky

• (5) + 10 recenzí

Plenky Extra Care

• (5) + 10 recenzí