Doprava autobusem na Grand Canarii

1
30.7.23 20:22

Doprava autobusem na Gran canarii

Zdravím, letos se chystáme na Gran Canarii, ale uplně ještě nevíme, jak se tam budeme přesouvat. Nicméně pokud se budeme potřebovat přesunout třeba jen cca 7 km tam a 7 km zpět, vypadá jako nejlepší volba autobus.

Problém je v tom, že nechápu jak vyhledat spojení - jezdí tam mezi městy společnost GuaGuas Global https://guaguasglobal.com/en/home/
Pokud si dám „bus stop map“ a chci jet třeba ze zastávky „11041 Shopping Centre San Agustin“ do „76000 Palmitos Park“, tak na hlavní stránce, kde je ROUTE SEARCH tyto názvy zastávek nesedí, nejsou v seznamu. Pravděpodobně tam musím zadat oblast, ne název zastávky, ale názvy těch oblastí neznám. Pokud si vyjedu zřeba linku 45 v PDF (která jezdí přes tyto zastávky), tak vidím jen čas, v kolik to vyjíždí z první zastávky na dané lince. Nezjistím, v kolik to přijede na moji zastávku, ani cenu.
Nevíte jak zjistit názvy těch zástávek/oblastí pro vyhledání spojení? Máte někdo zkušenosti s cestováním autobusem na tomto ostrově? Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1699
30.7.23 20:35

Nejlepsi by bylo zeptat se asi v nejake skupině lidi, kteří tam ziji. My jezdili taxíkem. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.7.23 23:49

Taxík…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
31.7.23 00:01

Já tam tedy jela busem akorát z letiště… pamatuju si, že jsme se tam na nádraží ptaly řidičů a ti nám poradili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
31.7.23 00:04

Podle mě je fajn si na takovýchto ostrovech půjčit auto z půjčovny a pěkně si ten ostrov projet. Na různých cestovatelských youtube videích si projít zákoutí daného ostrova, kam třeba ani taxík jezdit nemusí.
Ale pokud máte v plánu jen tak do vedlejšího města, tak taxík. Vzhledem k tomu, jak vím, jaký mají Španělé na vše dost času a jsou takový free, tak nepředpokládám, že by autobusy jezdily nějak na čas a pravidelně. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11834
31.7.23 00:18

Najdi si na FB Gran Canaria Forum, tam budou vědět. Správce fóra na Gran Canarii žije a provází turisty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.7.23 10:37

Dobrý den @Ferda497,

zrušila jsem Vám anonymitu - tady je trochu zbytečná :)

Na Las Palmas jsem byla rok zpátky a busem jsme projezdili celý ostrov, doporučuji spojení hledat přes Google Maps. Spojení nejsou vždy spolehlivé (je nutné mít rezervu, občas zpoždění - občas vůbec nepřijel), nicméně přes Google Maps najdete odjezdový řád, celou trasu daného busu, umístění zastávek i průměrné zpoždění a zaplněnost :) Takže můžu doporučit :)

S pozdravem,
Viki :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí