Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím, letos se chystáme na Gran Canarii, ale uplně ještě nevíme, jak se tam budeme přesouvat. Nicméně pokud se budeme potřebovat přesunout třeba jen cca 7 km tam a 7 km zpět, vypadá jako nejlepší volba autobus.
Problém je v tom, že nechápu jak vyhledat spojení - jezdí tam mezi městy společnost GuaGuas Global https://guaguasglobal.com/en/home/
Pokud si dám „bus stop map“ a chci jet třeba ze zastávky „11041 Shopping Centre San Agustin“ do „76000 Palmitos Park“, tak na hlavní stránce, kde je ROUTE SEARCH tyto názvy zastávek nesedí, nejsou v seznamu. Pravděpodobně tam musím zadat oblast, ne název zastávky, ale názvy těch oblastí neznám. Pokud si vyjedu zřeba linku 45 v PDF (která jezdí přes tyto zastávky), tak vidím jen čas, v kolik to vyjíždí z první zastávky na dané lince. Nezjistím, v kolik to přijede na moji zastávku, ani cenu.
Nevíte jak zjistit názvy těch zástávek/oblastí pro vyhledání spojení? Máte někdo zkušenosti s cestováním autobusem na tomto ostrově? Díky ![]()
Nejlepsi by bylo zeptat se asi v nejake skupině lidi, kteří tam ziji. My jezdili taxíkem. ![]()
Já tam tedy jela busem akorát z letiště… pamatuju si, že jsme se tam na nádraží ptaly řidičů a ti nám poradili
Podle mě je fajn si na takovýchto ostrovech půjčit auto z půjčovny a pěkně si ten ostrov projet. Na různých cestovatelských youtube videích si projít zákoutí daného ostrova, kam třeba ani taxík jezdit nemusí.
Ale pokud máte v plánu jen tak do vedlejšího města, tak taxík. Vzhledem k tomu, jak vím, jaký mají Španělé na vše dost času a jsou takový free, tak nepředpokládám, že by autobusy jezdily nějak na čas a pravidelně. ![]()
Najdi si na FB Gran Canaria Forum, tam budou vědět. Správce fóra na Gran Canarii žije a provází turisty.
Dobrý den @Ferda497,
zrušila jsem Vám anonymitu - tady je trochu zbytečná ![]()
Na Las Palmas jsem byla rok zpátky a busem jsme projezdili celý ostrov, doporučuji spojení hledat přes Google Maps. Spojení nejsou vždy spolehlivé (je nutné mít rezervu, občas zpoždění - občas vůbec nepřijel), nicméně přes Google Maps najdete odjezdový řád, celou trasu daného busu, umístění zastávek i průměrné zpoždění a zaplněnost
Takže můžu doporučit ![]()
S pozdravem,
Viki ![]()