Dopravní nehoda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14726
19.11.23 11:23

Ja mam zkusenost, kdy moji 5,5letou dceru srazil ridic, kdyz za bileho dne prechazela na zelenou, na sobe mela svitive ruzovo bundu. Bylo to na pomezi 3. a 4. pruhu, zelena chodcum uz svitila nekolik sekund, cili urcite nemuze byt rec o tom, ze mu necekane vbehla pred auto. Letela vysoko vzduchem, dopadla na silnici 12 m od mista stretu. Utrpela tezke zraneni - mimo jine otres mozku s bezvedomim, pohmozdeni plice s respiracnim selhanim, zlomeninu stydke kosti a nosu. Mesic musela jen lezet, ani na WC nemohla, pak se ucila chodit. Ma dost osklivou posttraumatickou stresovou poruchu.

Prestoze mame svedkyni, ze jsme prechazely na zelenou, samozrejme s rozhlednutim, ridic si sehnal svedka, ze on jel na zelenou. Nikoho nezajima, ze svedkova vypoved neopovida popisu udalosti ostatnich svedku. Lekarsky znalec oznacil dcerina zraneni za prostou, nikoliv tezkou, ujmu na zdravi. Posudek byl vyparcovan driv, nez se u ni rozvinula posttraumaticka stresova porucha. Presto si nemyslim, ze to neni tezka ujma na zdravi.

Dopravni znalec napsal, ze ridic prekrocil rychlost, nevenoval se rizeni, nesledoval provoz na komunikaci a v jejim okoli, reagoval pozde. Navic u skoly se znackou DETI. Takze i kdybychom sly na cervenou, tak ridic porusil nekolik predpisu.

Ale policie pripad bez zduvodneni predala magistratu a pripad odlozil s naprosto nesmyslnym zduvodnenim. Ridic pry nespachal ani prestupek a na nehode nenese ani spoluvinu. Ani neplatil pokutu, neprisel o ridicak. Dcera z jeho povinneho ruceni nedostala ani korunu, ani jine odskodneni. Nepomohlo ani statni zastupitelstvi, ani ombudsman. Vse, co pisu, je cista pravda. Tech pochybeni policie a dalsich organu bylo mnohem vic. Proste byl nekde tlak na zameteni pripadu pod koberec.

Pouceni - od zacatku si vzit poradneho pravnika!

Podle me urcite mas narok na neschopenku - praktik by ti ji mel napsat. Mas narok na bolestne (ale to bys musela mit nejakou diagnozu od lekare) a na nahradu ale mzdy. Pripadne na nahradu zniceneho obleceni apod. Tusim, ze z jeho povinneho ruceni. Ale jista si tim nejsem. Kazdopadne trva, nez se to vyridi. Pokud se o vubec vyridi. Drzim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
19.11.23 11:23

@Gortyna dělali mi rtg jen hrudní páteře, teď už mě bolí celé záda takže se přidala jeTe bederní a krční, k tomu šílené bolesti hlavy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
19.11.23 11:24
@aiwwa píše:
K čemu právník?

Precti si muj prispevek na zacatku druhe strany diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
19.11.23 11:25
@Aveduas píše:
@aiwwa Úplně nechci aby z toho měl moc problémů. Vím, asi to zní divně, ale i přes to že mě naboural a zrušil mi auto, tak se o mě postaral až do příjezdu záchranky

Tohle ctu az ted. To je jina. On policii priznal vinu?

Ale je pravda, ze pravnik dokaze z pojistovny casto dostat mnohem vic penez nez samotny poskozeny. Existuji pravnici pracujici “zadarmo” - za procenta z odskodneho. Nemusite toho vinika rovnou tahat po soudech. Staci, ze ti pomuze s tim odskodnym.

Příspěvek upraven 19.11.23 v 11:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
19.11.23 11:27

@Janča6 ano,mám to teda všechno v mlze ale myslím že mi policie říkala že se přiznal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
19.11.23 11:28
@aiwwa píše:
To neznamená, že nemůže mít pohmozdene měkké tkáně, vazy apod.

To je pravda, jen na to nemá papír a na základě samodiagnozy nic nedostane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
19.11.23 11:28

@Janča6 jde mi jen o tu uslou mzdu v podstatě. Platím nájem a nemůžu si prostě dovolit být na neschopence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
19.11.23 11:29
@Aveduas píše:
@Gortyna dělali mi rtg jen hrudní páteře, teď už mě bolí celé záda takže se přidala jeTe bederní a krční, k tomu šílené bolesti hlavy

Tak tě bohužel čeká kolotoč lékařů, na samodiagnozy se bohužel nehraje, je mi líto co tě potkalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
19.11.23 11:31

@Gortyna záda mám jen jedny, takže chcibýt v pohodě, nedá se nic dělat. Lidi jsou na tom hůř, si říkám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116154
19.11.23 11:31
@Janča6 píše:
Precti si muj prispevek na zacatku druhe strany diskuze.

To je strašný. 8o :hug: v tom případě právník vhodný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
19.11.23 11:32
@Anonymní píše:
hrozí viníkovi nějaký postih za to když bych šla na pracovní neschopnost?

To Tě vůbec nemusí zajímat. To si vyřídí pojišťovna s viníkem nehody.

A mám nárok na nějakou náhradu mzdy v případě že je to nebyla moje vina?

Rozdíl mezi průměrnou mzdou a výší nemocenské můžeš vymáhat na škůdci soukromoprávní cestou. Pak přichází v úvahu bolestné a další související náklady spojené s léčbou a rehabilitací.

Příspěvek upraven 19.11.23 v 12:15

• Citovat
  • Upravit
116154
19.11.23 11:32
@Aveduas píše:
@Janča6 jde mi jen o tu uslou mzdu v podstatě. Platím nájem a nemůžu si prostě dovolit být na neschopence.

Ještě je možnost mimosoudniho vyrovnání, že by ti něco zaplatil dobrovolně přímo viník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
19.11.23 11:33

Kdyz nedobrzdi auto, je vina automaticky na tom, kdo nedobrzdil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116154
19.11.23 11:39
@Aveduas píše:
@Janča6 ano,mám to teda všechno v mlze ale myslím že mi policie říkala že se přiznal

A nějaký důkaz, podepsaný ten papír o nehodě, kde je jeho přiznání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
19.11.23 11:42

@aiwwa mám potvrzení i účasti na dopravní nehodě, policie mi to předala s tím že teď vyšetřování bude záviset na tom jestli budu v pracovní neschopnosti nebo ne. Mám pocit že mi bylo sděleno že viník se přiznal. Vlastně se mě jen ptali jestli jsem byla připoutaná, to je vše. Říkali že se mi ozvou třeba za 14 dní, až mi bude líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí