Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jdu na radu.Mam jít kamarádce jako doprovod k porodu je to sice 5 dítě a já sama mám 4 děti. Ale na co se nachytat? Porodní plán má nachystány uvidíme jak to bude probíhat. Spis na co se připravit? ![]()
Tak zkusenosti mate obe, takze spis se domluvit s ni, co presne od tebe chce - jestli treba mas v pripade nutnosti pripomenout jeji pozadavky, diskutovat za ni nebo si to naopak nepreje. co delat v pripade komplikaci - akutni CS atd. jestli mas fotit atd.
@Shaari90 píše:
Asi jak píše Ali-Ali: pobavit se přímo s kamarádkou, co od doprovodu očekává. Já osobně bych od doprovodu uvítala masáž zad, fotečky prcka a taky pokec občas
Tak ja u kamaradcina porodu delala presne to vyse popsane ![]()
Plus jsem s sebou mela nachystanou mini tasku s pitim, zinkou, rucnikem a nejakou tycinkou na posilnenou ![]()
Coz se nakonec hodilo. Kamaradka piti nemela a prislo nam obema k duhu. Ndmusela jsem nikam odbihat a hledat po porodnici automat, abych nejake koupila…
i ten muj rucnik se hodil. Svuj kamoska pouzila ve sprse a ten muj se pak siknul na sale, kdyz jsem ho namocila a otirala ji…
Dobre rano mam otazku za dva tydny nas ceka porod druheho potomka a chtela bych u nej pritele u prvniho nebyl mela jsem mamku. A chtela bych se zeptat jake mate vy zkusenosti s pritelem u porodu a po porodu? Slysela jsem ze jsou i takove pripady kdy si přítel uvědomil hodnotu své přítelkyně co vše musela zvládnout atd je to pravda? já porad doufám ze ten muj si me začne třeba více vážit jako ženy atd co myslíte??a ještě otazecka co sem asi nepatří jsem 37tt a dr. řekla ze malej ma cca 2500g není to málo? mám strach ze je to malo
předem děkuji za odpovědi hezky den preju ![]()
Ahojky, já měla přítele u porodu a jsem mooc štastná, že byl se mnou. Pomohl mi jak po psychické i fyzické stránce. Když se syn narodil, tak plakal a nejhezčí bylo když mu ho dali do náruče byl to pro nás nezapomenutelný zážitek. Synovi je 9 měsíců a musím říct, že nám nic nechybí a přítel se o nás hezky stará
určitě 2500 kg není málo, mojí sestře se narodil syn 2590 kg a dohnal to jídlem
at ti porod dobře dopadne a jste zdraví
![]()
Ahoj to by me hrozne zajimalo jestli semnou bude moct bejt po celou dobu nebo bude muset pres noc pryc treba na chodbu..myslim pri kontrakcich.. Hrozne by mi to pomohlo je mi 17 a mam desnej strach z porodu a vseho co a jak
predem dekuju za odpovedi ![]()
@VeraJasturova píše:
Ahoj to by me hrozne zajimalo jestli semnou bude moct bejt po celou dobu nebo bude muset pres noc pryc treba na chodbu..myslim pri kontrakcich.. Hrozne by mi to pomohlo je mi 17 a mam desnej strach z porodu a vseho co a jakpredem dekuju za odpovedi
Jistě že tam s tebou může být celou dobu. Můžeš si tam vzít koho chceš.
@Aletheia píše:
Jistě že tam s tebou může být celou dobu. Můžeš si tam vzít koho chceš.
Tak to jsem rada dekuji za odpoved ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.