Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli někdo nemá s tímto kočárkem zkušenosti?? Jízdní vlastnosti, prostě vše co vás napadne… Hodně o něm uvažuju, potřebujeme kočárek, který má hlavně velký sporťák (dlouhý)… Budu ráda za jakýkoli příspěvek ![]()
Máme klasický danny sport, ale vypadá to, že základ bude stejný. Jede se s ním skvěle, jen kola jsou jak z papíru. Píchli jsme 3× o trny. Ale za mě dobrý, když potřebuješ, kola zaaretuješ. Jsem moc spokojená. Asi bych dneska koupila jiný kočár, ale měnit ho nebudu a počítám s ním na další dítě (děti).
O Danny sport jsem taky uvažovala, ale víc mě láká evo one city, prý je více odpružený, lepší kontrukce (bytelnější) jinak si myslím, že to bude asi podobné… právě chci taky pro druhé dítko, ale teď potřebujeme na zimu sporťák, tak chceme kupovat rovnou kombinaci…
Pochopila jsem to tak, že danny sport a evo one jsou stejné konstrukce, jen odpružení je u evo one kryté - tím chráněné… danny sport má pružinku venku jen potaženou gumou (jakoby drát v kablu)
No já mám danny sport a spokojenost naprostá, nepíchli jsme ani jednou (a to už jsem jela i po tmě lesem), odpružení je super věc, nedrncá to tak a dá se krásně kodrcat při uspávání!!! ![]()
Právě nevím, jestli je stejná konstukce, i v obchodě paní mi říkala, že je jiná tak fakt nevím… už jsem z toho zblblá jak se tomu snažím věnovat
a odpružení je tam prý ve dvou místech… ![]()
Rozdil v podvozku je takovy, ze Evo one city je vyssi, tim padem je i lepsi pristup do kosiku… mam to i vyzkousene, kamoska ho ma a je perfektni.
Opravdu je vice odpruzeny, a co vydim jako maximalni vyhodu: brzdy jsou po stranach a ne jedna uprostred propojena tyckou.
Takze za me podvozek Evo one urcite ano
, jen se mi nelibi ty potahy ![]()
Ella jsi mi udělala velikou radost
já právě nevěděla v čem je pořádně rozdíl
jsem zase o něco málo chytřejší
ale klidně piště další zkušenosti atd… ![]()
Jinak máš pravdu, že potahy nic moc… ale něco se určo vybere
musím se na něj jet znova podívat a pořádně ho otestovat
ale první musím prodat ten co máme…
@Petulikk
My jsme si přivezli ve čtvrtek domů dorjan secret garden. V obchodě měli i Evo one City a moc se mi líbil šedý potah…velice elegantní, ale paní prodavačka, která byla úžasná a věnovala se nám asi 1,5 hod. nám ho rozmluvila. Ukazovala nám skládání obou a city ho má podle mě složitější
( tedy pro paní prodavačku, která to dělala asi po dvacáté a byla stejný diblík jako já (160 cm, 55kg), tak s tím zápasila, jako by to dělala poprvé
( a o manželovi ani nemluvím
( u té klasické dorjanovské konstrukce to šlo manželovi hned. Taky je rozdíl v systému uchysování korby - vycvakávání mi šlo zase hůř u one city
( Ovládání brzy mi šlo lépe u toho klasického, ale zase píšou, že se rády kazí, tak uvidíme. Každopádně doporučuju si v obchodě osahat, poskládat a nasadit korby na obou verzích! Ikdyž se mi vícelíbil potah u one city, tak jsme nakonec odjeli se secret garden. Dala jsem přednost snadnějšímu ovládání než designu
)
Pajushka2 děkuji moc za názor… musím se na něj jet někdy zase podívat a povyzkoušet vše co mě napadne… ale budu to řešit asi až se mi podaří prodat kočárek, co máme… právě mě v obchodě hodně zaujal, ale jen jsem se dívala na něj jen tak…
@Petulikk
Ono je to taky o tom, co kdo s kočárkem dělá…já vím, že ho budu do auta skládat sama a to by byl pro mě asi vždycky heroický výkon
a hlavně já zastávám názor, že každý si musí kočárek osahat a vyzkoušet sám, protože každému vyhovuje něco jiného
my jsme po přečtení diskuzí původně šli do obchodu pro X-lander SA a když jsme ho viděli na vlastní oči, rychle jsme od něj upustili…takže osahat, vyzkoušet a vzít to, co je tobě nejsympatičtější ![]()
Jj to je jasné, že by si měl kočárek každý nejprve osahat, mi osobně se xlandry líbí, ale nechtěla jsem ho už z důvodů, že ho má každý… dlouho jsem byla proti dorjanu - bo mám u babičky starý typ a ten je těžký šíleně… ale teď mě zaujal právě evo one city, doma mám momentálně coletto giovanni a s ním jsem max spokojená, ale chtěla bych změnu ![]()
Ahojky, byla sem se dívat na kočárky dorjan - rodíl v odpružení je ten, že klasický dany sport má klasické pružinky u kol, které se dají zaaretovat a buď pruží nebo jsou na pevno. Evo city má zabudované dva válečky po stranách (vypadají jako písty) přímo v konstrukci kočárku, která drží korbičku. Když sem si zkoušela odpružení, tak evo city pruří víc. Jsou to moc pěkné kočárky, akorát ty potahy u evo city vypadají jako noviny ![]()
Díky Leeejka
máš pravdu, že vypadají jako noviny
ale tu velikost korbičky a sporťáku je pro mě víc než barva
asi do něj půjdeme… ale nejprve musím prodat ten co máme ![]()
Hlavně potom dejte vědět jak ste s ním spokkojení - také totiž o něm s manželem uvažujeme
. ať se vám s ním (a mimču v něm) dobře jezdí
.