Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Prosím o radu, kdo berete dorsiflex, šílené mě chytla záda, lopatka, bolest na hrudi, mivam to, zabírají masáže. Mamka má dorsiflex, myslíte, že si ho můžu taky vzít? Presto že už dnes mám v sobě tři ibalgin? Bojim se vedlejších účinků, kdyz to nebylo napsaný přímo pro mě…
@Domino111 Vzít to můžeš, nic se nestane, mě to moc nepomáhá, ale trochu to uleví.
Manžel bere, od dr. dostal upozornění, že ho nesmí z ibalginem.
Tak to jsem v háji, už jsem ho vzala a mám za dnes v sobě tři ibalginy, poslední hodinu před dorsiflexem. Co se může stát?
@Domino111 Pro jednou nic, neboj, pouze si zítra rozmysli co budeš užívat, dorsiflex se bere 3× denně.
A když budu brát jen ten dorsiflex, tak ibalgin ne? A zbaví mě to bolesti?
@Domino111 píše:
A když budu brát jen ten dorsiflex, tak ibalgin ne? A zbaví mě to bolesti?
Muzes oboje dohromady, Dorsiflex na noc klidne dva. Jeste si k tomu muzes slehnout neco navic, kdyby to bolelo hodne. Paracetamal, tramadol treba.
Ja jsem ho jednu chvili mela napsany od dr. Vzala jsem ho asi dvakrat na akut situaci a vzdy na noc. Me uvolnil, ale ja nerada zobu podobny veci.
Tak ho zkus vzit tak 3h po poslednim ibalginu. Ono by se s odstupem asi nic stat nemelo. Spis je tam mozne ovlivneni, tedy zvyseni ucinku-ale to je jen muj usudek.
@Domino111 ibalgin na tohle co popisuješ většinou nepomáhá. Pokud nemáš jiný lék než dorsiflex tak ho zítra užívej 3× denně a pokud to nebude moc pomáhat zajdi v pondělí k lékaři. Mně pomáhají na záda i obstřiky. Nevím co na záda běžně používáš nebo nějak řešíš.
@mamule42 píše:
@Domino111 ibalgin na tohle co popisuješ většinou nepomáhá. Pokud nemáš jiný lék než dorsiflex tak ho zítra užívej 3× denně a pokud to nebude moc pomáhat zajdi v pondělí k lékaři. Mně pomáhají na záda i obstřiky. Nevím co na záda běžně používáš nebo nějak řešíš.
Doktor ji stejna da zas jen analgerika, to si muze usetrit cestu.
Pajcovat se analgetiky, suche teplo, klid a prejde to. Dorsiflex max 7dni.
@Baba píše:
Doktor ji stejna da zas jen analgerika, to si muze usetrit cestu.
Pajcovat se analgetiky, suche teplo, klid a prejde to. Dorsiflex max 7dni.
dík za radu, i když určena zakladatelce. Já kombinovala ibalgin a doretu, všechno skončilo v záchodě
@mojmira píše:
dík za radu, i když určena zakladatelce. Já kombinovala ibalgin a doretu, všechno skončilo v záchodě
To ti mohlo byt blbe z te dorety, je v ni tramadol, blbe z nej byva celkem casto. Paradoxne vic, kdyz je to mensi davka.
@Baba píše:
To ti mohlo byt blbe z te dorety, je v ni tramadol, blbe z nej byva celkem casto. Paradoxne vic, kdyz je to mensi davka.
dík ![]()
No, popisu moje trápení. Začne to vždy brněním na lopatce, přejde v ostrou bolest, která se přesune i na hrudník. V tu chvíli jsem vždy myslela, že mám infarkt, špatně se mi dýchá, jdou na mě mdloby, bolest až v krku. V tu chvíli skucim bolesti a myslím, ze umřu. Stává se mi to občas, vždy ibalginy, a pretrpim, ale fakt hrozný. MUDr poslal na rehabku tam mi pomohli, mačkali ta záda, až jsem rvala bolesti, ale pomohlo to. Už je to půl roku a zase to začíná zlobit. Jeďte v tu chvíli mi pomůže přežít hluboké dýchání a vdechování do břicha. Takže myslím, že v akutní fazi záchvatu bude ten dorsiflex asi dobrý.
Brala jsem na vyhřezlou plotýnku oboje najednou, měla jsem to i v doporučení od neurologa, stejně to nepomohlo, nepomohlo nic. Trochu lepší byl Sirdalud, po tom jsem aspoň na chvilku usnula, ale taky žádná sláva.