Osvědčený recept na korpus

17
18.8.15 20:30

dortik

Ahojky, chystam se delat dort mimone ale schanim nejaky osvedceny recept na korpus. Minule jsem zkousela jeden ale on mi stvrdnul byla jsem dost nasrana. Prikladam k tomu aji fotecku jak mi minule dopadl az tedy na ten korpus :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
18.8.15 20:41

Ja delala mramorovany korpus dle Brydove, prorizla jsem ho, namazala tvarohem se zakysankou a medem, pokladla banany, navrch jsem udelala maslovy krem, maslo vyslehane s bananovym pudinkem. A pak potahla. Mimon je celkem jednoduchy, staci udelat na plechu ci pekaci, oriznout rohy do kulata a vrsek korpusu, kdyz vybehne, orezky rozdrobit a smichat se zbytkem masloveho kremu a vytvarovat z toho nohy. A ruce staci udelat jen z potahovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
18.8.15 20:53

@sarkacze No…já dělám jakýkoliv korpus…vždy je po upečení měkký a po vychladnutí ztvrdne. Rada: Hned po upečení celý dort zabalit do alobalu…ještě teplý, ne horký (to by mohl zdrcnout) třeba po 15 minutách co ho vytáhneš z trouby…vyndat z formy a zabalit do alobalu. On tam tím horkem zvlhne…nechat do druhého dne, pak rozbalit…bude měkký, nemusíš se bát, že by byl rozmáčený, to ne…ale změkne. Druhý den oříznu tvrdší vršek, rozřežu na vrstvy a plním krémem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
18.8.15 21:18

@sarkacze Vždycky dělám korpus podle babičky receptu a nikdy se mi nestalo, že by ztvrdnul 8o V lednici vydrží i několik dní a naprosto vláčný. Jestli chceš vyzkoušet přikládám recept, je to teda na dortovou formu o průměru 25cm.

• kolik váží vejce (i se skořápkou) tolik cukru a polohrubé mouky, většinou dávám tak 6 vajec
  • prášek do pečiva
  • vanilkový cukr
  • na 1 velce polévkovou lžíci horké vody

Velce se ušlehá s cukrem do pěny, do toho pomalu přisypávám mouku s prákem do pečiva a vodu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
18.8.15 21:58

@Zupa kolik toho kypr. prasku? To se taky nejak rozpocitava? Omlouvam se za vetreni, ale taky se chytam pict dort :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
18.8.15 22:07

@viky23 dávám normálně celý sáček :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
19.8.15 12:46

@Zupa MNĚ SE TO VŽDYCKY ZDRCNE TEN PYŠKOT, KRÁSNĚ VYSKOČÍ A PAK SPADNE, ČÍM TO JE?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
19.8.15 16:44

@viky23 To nevím, já po upečení nechávám piškot ve vypnuté troubě dokud nezchladne a jestli klesne tak jen malinko, ale pořád je plná dortová forma, klesne jen to co bylo nad, takže i tak je pak dort pěkně vysoký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný