Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky,
dnes mi přišel přístroj na výrobu dortových lízátek. Je tam samozřejmě návod, tyčky, podložka na chladnutí, recept. Koupila jsem si tmavou a bílou čokoládu a nějaké zdobení (Dr. Oetker)… Přesto budu ráda, když mi poradíte, jak je vyrábíte vy, kde nakupujete… Případně nějaké „vychytávky“ ![]()
Mě by zajímalo jak takový přístroj vypadá…takže jdu googlit…jinak..já dělám normálně na plech kuličky a pak do nich píchám špejle a zdobím polevou
@Sailah je v nabídce na www.tchibo.cz a stojí 799,–. Připomíná mi waflovač.
Jakou používáš polevu? Dnes jsem pracovala s hořkou čokoládou na vaření a s bílou… Pak jsem kuličky posypala. Ale ta bílá nebyla na práci nic moc…
Holky, tak se mi zdá, že dortová lízátka u nás nejsou tak moc rozšířená
Když se řešilo jak připravovat sushi, přišlo docela dost postřehů… Neříkejte, že tu nikdo další není ![]()
@Eveelin … no já osobně se s nimi setkala jen na kamarádčině svatbě…
ale přijdou mi skvělá i na dětskou párty - takže nejdu s postřehem (pardon
), ale dotazem: jste spokojená s tím přístrojem? Já na něj právě taky koukala… ![]()
@Eveelin jj koukala jsem na nej a asi poridim. Vetsinou cokoladu nebo cokoladove polevy candy melts.
@Sailah @Nik77 holky, tak se můžeme vzájemně podporovat, pokud jde o dortová lízátka ![]()
Ten Cake-Pop Maker, jak mu říkají na krabici, je super. Přivezli mi jej včera. Odpoledne jsem udělala s dětmi první dávku. V přístroji je 12 důlků na 12 kuliček dortových lízátek. Myslím, že jsem udělala z jednoho těsta 36 kuliček (tedy 3 várky - nebo 4?). Teď si nejsem úplně jistá…
Rodinka je jedla jen upečené nebo i s polevou (měla jsem čokoládu bílou a na vaření + jsem to posypala zdobícími kuličkami). Hned se po všem zaprášilo.
Když jsem uložila děti, udělala jsem si druhou dávku. 12 kuliček jsem opět ozdobila a zbytek nechala jen tak. Ty nazdobené si dcera vzala do školy pro kamarádky. Našla jsem zapichovací hmotu na květiny (zelenou kostku), tu jsem obalila dárkovým papírem a zapíchala jsem je tam. Dortová lízátka zvládla bez úhony cestu autem do školy. Ty ostatní se snědly na snídani + pár si jich vzaly děti na svačinu.
U nás se to moc líbilo manželovi - už se těší, až je udělám v neděli ke kávičce. Synovi také chutnaly i když nejprve říkal, že to je blbost (má teď takový věk). Dcera byla v sedmém nebi ![]()
Tady je asi nejlepší návod, který jsem zatím na youtube našla: https://www.youtube.com/watch?… . Jsou tam i další videla s různými vychytávkami… K tomu se dostanu až příště…
Zkusím do fotoalba vložit fotky, jak dopadla první várka. Ty cake pops, co jsem posílala do školy jsem si bohužel nevyfotila…
Je zajímavé, že jste je viděly poprvé na svatbě
Asi před dvěmi lety jsem je zahlídla v Apetitu pro dětskou party…
Těším se, až napíšete, jak se to dařilo vám ![]()
@Eveelin píše:
Holky, tak se mi zdá, že dortová lízátka u nás nejsou tak moc rozšířenáKdyž se řešilo jak připravovat sushi, přišlo docela dost postřehů… Neříkejte, že tu nikdo další není
Ja zjistila existenci dortovych lízátek před 14ti dny v tom Tchibo katalogu
. Jsem si rikala, co to je za ptakovinu
![]()
Hele a co to ma jako za smysl/kouzlo? To jsou jakoby kousky dortiku, jestli tomu dobře rozumim, tak v cem je kouzlo mit to na spejli?
Na vyblbnuti s detma to beru, ale proc mit dort na spejli?
@nakukovatelka pokud si myslíš, že to je blbost, přesvědčovat tě nebudu. Tuto diskuzi jsem otevírala kvůli radám „jak na to“ a budu za takové podněty ráda. Všem se nemusí líbit všechno.
@Eveelin píše:
@nakukovatelka pokud si myslíš, že to je blbost, přesvědčovat tě nebudu. Tuto diskuzi jsem otevírala kvůli radám „jak na to“ a budu za takové podněty ráda. Všem se nemusí líbit všechno.
No tak se neurazej
, třeba bych zjistila, ze to blbost není a ze se do nich taky pustim
, kdybys normalne napsala, co je na nich super. Verim, ze malymu by se jejich vyroba i konzumace libila.
Ja to nechci nijak zesměšňovat, jenom jsem se ptala, proc jist dort ze spejle, ale nemyslim to zle.
Třeba se to tu ještě uchyti, myslim v Cechach, tipuju, ze to moc lidi fakt nezna. Tipuju to na Ameriku ![]()
Dobrý den, mám také stroj od Tchibo na dortová lízátka, připadalo mi to praktické, třeba na svačinku místo Brumíka..ale hledám na internetu recept na těsto do stroje, našla jsem jen jedno, domnívala jsem se, že by to šlo i naslano, nebo např. s ovesnýma vločkama ( můžu zklusit těsto na vafle???), nemám s pečením zkušenosti, poradí mi prosím někdo.
Já myslím, že zkusit určitě můžeš, ale teďka si nejsem úplně vědoma jestli se do těsta na vafle dává prášek do pečiva nebo soda prostě aby to vyběhlo a zaplnilo i tu druhou polokouli:D Jinak @nakukovatelka děti to prostě milují je to něco nového jiného můžou si to ozdobit a nemusíš dělat celý dort. Taky jsem nevěděla, že na to existuje mašinka, ale asi časem pořídím (ano asi to bude stejně „vytížené“ jako toustovač apod.) ale jednou za čas udělat dětem něco takového lepší než jim kupovat uměle obarvené brumíky a pod. Navíc aspoň na chvíli zavřou pusu:D
Ano v těstu na vafle je prášek do pečiva. Tak to zkusím. Myslím, že se to na svačinky využije, aspoň u nás, s dvěma velmi hubenýma, málokdyhladovýma a ulítanýma dětma.
@ameliska když jsem si kupovala příštroj od Tchiba, v návodu byl i recept na těsto. Dělám jej podle něj. Děti jsou dost nadšené i manžel. Už jsem je vyráběla asi 5×. Z toho 2× dvojnásobnou dávku. Jednou jsem dělala i bezlepkovou variantu. Dcera je brala do školy pro třídu a 2 děti nemohou lepek.
Zatím jsme pop-cakes namáčeli do bílé čokolády nebo čokolády na vaření, dávali na ně zdobení… Rodinka je miluje i jen upečené. Pak si je mažou marmeládou, dávají na to šlehačku s čerstvými jahodami.
Je to super dezert. Podobně jako muffiny nebo vafle. Teď jsem rodince řekla, že si od nich dáme chvíli pauzu ![]()
Dnes jsem v Makru koupila vaničky se zmrzlinami (jedna má asi 4200 ml) a kornoutky. Je teplo, tak budou mít o víkendech jako dezert zmrzlinu (máme k tomu i ty kleště na kopečky, takže zmrzliny vypadají jako z cukrárny).
Příspěvek upraven 06.04.14 v 04:12
@Eveelin závidím…já jsem teďka díky dietě naprosto bez dezertů a jakýchkoliv pochutin…už se těším aspoň na malý zákusek…ale ještě si počkám:D