Jak na aspik

Andulinečka
24.3.14 12:19

Jak na aspik

Ahojte, prosila bych o radu. Ještě nikdy jsem nedělala aspik a dnes ho chci zkusit. Koupila jsem si práškovou želatinu a v návodu píší, že ám 150ml přivést k varu a pak vysypat želatinu a míchat dokud se nerozpustí a pak jak je vychladlá trošinku tak napét na suroviny, nebo zamíchat suroviny se želatinou. Pak tam píší, že po rozpuštění tam pokud dělám salámovou tlačenku mám přidat ještě 500ml studené vody a pokud vaječnou tak 250ml.Tak ted nevím zda stačí jen rozpustit v té vařící vodě a pak rozpustit tu želatinu nebo mám pak ještě přidávat po rozpuštění tu studenou vodu? Abych to potom neměla řídké. Budu to dělat v srnčím hřbetu a můžu přidat do želatiny okurkovou štávu? na dochucení? Děkuji vám :-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24379
24.3.14 12:28

To je na me nejaky neprehledny :oops: :mrgreen:.Udelas vyvar zeleninovy s korenim(bobkac, nove koreni, pepr, sul),precedis a v tom udelas zelatinu.Po trochu vychladnuti zalijes to, co si do aspiku dala.Napr parisky salat, vajicko, nakladanou zeleninu, kapii. Nechas vychladnout.zkus mrknout i na toprecepty, tam urcite najdes super recept.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
24.3.14 12:50

@Andulinečka žádnou studenou vodu bych do toho už nedávala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
24.3.14 13:09

Ahoj, opravdu je to napsané poněkud chaoticky.Ale 150ml mi připadá opravdu málo. Většinou jsou ty sáčky na želírování 0.5 lt tekutin. Okurkovou šťávu samozřejmě přidat můžeš. Do srnčího hřbetu bych opravdu dala nejméně 400ml roztoku z želatinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí