Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Nevíte někdo, jak se dělá zelenina, kterou mají v čínských restauracích nebo v,,bistrech,, které jsou např. v obchoďácích, jako přílohu třeba k hranolkám? Jestli ji do něčeho nakládají nebo něco? Děkuji za radu ![]()
@Triela Tak to bohuzel netusim, ale zajimalo by me do ceho nakladaji v cinskych restauracich to kureci maso. Boze, miluju cinu
!!!
Pokud myslíš tu smaženou, tak musíš rozpálit tuk na pánvi a do něj hodit kousky zeleniny, aby „povolily“, ne zezlátly a rovnou je okořenit, ochutit.. Jakmile povolí, tak okamžitě zasypat trochou škrobu a zalít trochou vroucí vody, aby ti vznikl sos..
Pokud myslíš tu kyselou syrovou, tak si vygoogli, jak se dělá pickless (je to krátkodobě kvašená zelenina).
Vietnamská kuchyně využívá různé zeleniny. záleží co přesně myslíš. čínskou kuchyni máme rádi a jezdíme na ni hlavně do Prahy. buď dávají čerstvý,,salát" a tam využívají hlavně čerstvý koriandr, pak takové citronové lístky-nemyslím klasickou citornovou trávu, toto vypadá jak máta. a jinak i nakládají zeleninu třeba sladkopálivou mrkev mají úžasnou-je i trošku do kysela. ale jinak mají hodně salátů z bambusových výhonků či jiných druhů výhonků a v tom třeba zelí, různé druhy salátů a podobně. mají toho opravdu hodně
@Lu13 jo jo, přesně, taky mám ráda to jejich kuřecí maso v tom testíčku, kdyby někdo náhodou věděl, jak dělají i to maso?? ![]()
@Triela píše:
@Lu13 jo jo, přesně, taky mám ráda to jejich kuřecí maso v tom testíčku, kdyby někdo náhodou věděl, jak dělají i to maso??
Nejenom v tom testicku. Jeee, hned bych si dala kure na kari s ryzi
@Eemii vymáchat masíčko ve směsi sójové omáčky a škrobu - pak velmi zprudka opéct.
@martina.se tam bych nerekla, ze je sojovka
,to testicko nema moc chut
@Eemii mi to takhle radil maník, co k němu chodím na jídlo
někdy dávají i rybí omču. Ale je fakt, že doma to prostě nikdy nemá tu chuť, jak v té restauraci ![]()
@Triela píše:
@Lu13 jo jo, přesně, taky mám ráda to jejich kuřecí maso v tom testíčku, kdyby někdo náhodou věděl, jak dělají i to maso??
Na tohle táta kdysi po drahné době vysosal jakýs takýs recept od kuchaře, který se za komančů učil vařit přímo někde v asijských komunistických zemích, a nikdy se nám to tak nepovedlo, ale princip je opět ten, že to předem nakládají do škrobové kaše, která pak na tom udělá takový ten blemc obal..
Jo, o sojovce taky mluvil, ale ono - kdo ví, jaké to má poměry s vodou.. ![]()
Taky si myslím, že určitě Vietnamci nepoužívají náš bramborový škrob, že budou mít nějaký svůj prášek, kdo ví, z čeho..
@Triela píše:
Nevíte někdo, jak se dělá zelenina, kterou mají v čínských restauracích nebo v,,bistrech,, které jsou např. v obchoďácích, jako přílohu třeba k hranolkám? Jestli ji do něčeho nakládají nebo něco? Děkuji za radu
Je to normální pickles. http://www.jimejinak.cz/…na-zelenina/
@martina.se no ja nevim, mluvime o tom samem?
Je to kureci maso osmazeny v krupavym obalu, neco jak nas rizek, ale krupavejsi ![]()
Do smesi sojovky a skrobu + rybi nebo ustricovou omacku, nakladam maso na cinu a to pak ma takovej oblemcanej obal ![]()