Dosáhnu na příspěvky?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
O příspěvky zpětně žádat nemůžete. Jděte pracovat a svoje životní náklady si plaťte sama.
- Citovat
- Upravit
Tak si najdi lépe placenou práci, pokud nemáš děti a máš tak nízký nájem, tak nárok na nic nemáš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
A proč si nenajdeš pořádnou práci?
Na netu najdeš kalkulačky, počítá se i příjem přítele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tvl, příspěvky… a pečení holubi by libo nebyli? Proč nepracuješ? Pokud už čtvrt roku podnikání nevynáší, tak se musíš zaopatřit jinde. Jsi nemocná nebo máš dvě zdravé ruce? A pokud jsi nemocná, platila sis řádně pojištění? OSVČ musí myslet i na možnou pracovní neschopnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Většina lidí má zkušenost takovou, že mají práci - tedy příjem, aby mohli platit výdaje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holka, já ti rozumím. Pro celoživotní zaměstnance bývá obtížně pochopitelné, že to, že OSVČ zrovna nevydělává, neznamená, že by si měl najít jinou práci. Hluchá období byla, jsou a budou, taky zrovna jedno mám, kdy měsíčně nevydělám ani tolik, abych pokryla náklady a mzdy lidí. A už to trvá pár měsíců, což mne znervózňuje, protože když se toto dělo naposledy, bylo to v roce 2008 a pak přišla krize jako hrom.
Co je podstatný: Tohle je prostě riziko profese, rozumíš? Jsi OSVČ, osoba samostatně výdělečně činná. S důrazem na to „samostatně.” Nemůžeš při prvním výkyvu běhat za státem s nataženou ručičkou, takhle to holt nefunguje. Než se ti podnikání rozjede, tak holt musíš žít z úspor. Máš úspory, že? Nerozjížděla jsi podnikání s holou řití, tak hloupá nejsi, že ne?
- Citovat
- Upravit
Tak pokud to nešlape, tak se nech zaměstnat. Určitě bych nebyla OSVČ s nulovým příjmem čtvrt roku, prostě bych si našla práci než se mi podnikání dá do plusu.
Na příspěvky se dojdi zeptat na OSSZ a úřad práce, to budeš mít jistější než zde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den,
Chci se zeptat na to jestli bych dosáhla na nějaké příspěvky? Vůbec se v tom nevyznám. Jsem OSVČ, od Prosince 2023 jsem neměla skoro žádné výdělky, jen minimální. Žiju v domácnosti s přítelem, ten vydělává kolem 23tis. v čistém. Pomáhala mi i rodina platit co je potřeba a přítel. Můžu teď zpětně žádat o nějaké příspěvky? Nájem platíme jen 1000kč, voda a elektřina je 6000kč. Má někdo zkušenosti a mohl by mi poradit, prosím?