Výpověď a plány na miminko
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Začala bych pracovat na miminku hned… výpověď nemáš zatím. A miminko se může podarit na první dobrou nebo taky za rok, za dva…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Začala bych se snažit hned, pokud otěhotníš ještě před výpovědí, tak jsi v pohodě.
Po tom co ti výpověď dají bych se ale snažit přestala a začala zase až po zkušební době v novém zaměstnání.
Třeba budete mít štěstí a vyjde vám to na první dobrou, nebo v těch pár měsících než se budou rozdávat výpovědi. Držím palce!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mateřská není placená tři roky. Mateřská dovolená a peněžitá pomoc v mateřství jsou 28 týdnu. Pak následuje rodičovská dovolená a rodičovský příspěvek max do 3 let dítěte.
Pokud budeš těhotná před výpovědi tak ti ji dát nesmí. Pokud otehotnis ve výpovědní lhůtě tak se výpověď pozastavuje do konce ochranné lhůty. Pokud plánuješ následně další dítě a nebudeš mít platnou smlouvu tak nebudeš mít u dalšího dítěte peněžitou pomoc v mateřství, jen rodičovský příspěvek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Začněte pracovat na mimču, když otěhotnš před výpovědní lhůtou, tak budeš v suchu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Začala bych na miminu pracovat hned…a v případě že neotehotnis než dostaneš výpověď tak pak přerušit..najít novou raci a začít se snažit zase až po zkusebce…jak už tu někdo psal…je to sice trochu nefér vůči novému zaměstnavateli ale co je dneska fér že..Navic ti dá stejně nejspíš napřed smlouvu jen na rok…taky se muze stát že vám to nepůjde a podaří se třeba až za rok, dva…přece to nebudeš pořád odkládat protože…a kdo ví jestli by ses po rodicaku pak do té práce vůbec vracela..to taky není jistý i když máš smlouvu na neurčito…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 Mo, jelikož nevíme z jakeho důvodu by zamestnavatel tu výpověď daval, tak je nesmysl tvrdit, ze pokud otěhotní, tak ji výpověď dat nesmi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Zase kdyby otěhotněla před výpovědí, tak se stejně nachází v ochranné době a je OK, mateřskou dostane. Jediné co, tak v případě druhého navazujícího těhotenství by neměla nárok na PPM ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Jak tu píšou i ostatní, začni hned pracovat na miminku. Taky jsem kvůli smlouvě odložila plánování dítěte o pouhý půlrok no a nešlo to 7 let a to jsem byla pouze o 2 roky starší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Už to vidím, musle ajsem si oba vaše příspěvky přečíst ještě jednou… to mám za to že emimino čtu po očku v rámci prokrastinace v práci ![]()
Já třeba taky žila v domění že těhotné zaměstnankyni zaměstnavatel výpověď dát nesmí. Můžeš se prosím podělit o situace kdy to lze? Zkouším si to najít, ale zatím všude čtu jen to že dát výpověď těhotné nelze, protože se nachází v ochranné době ![]()
Celkem by mě to zajímalo, těhotenství mě snad v dohledné době taky čeká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gracetheworld lze dát výpověď ve velmi mála případech. Např. když se ruší firma, ale to je logické.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Magda124 píše: Více
Když se ruší firma nebo její část, případně když se stěhuje firma nebo její část…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuju za osvětlení a za poznatky, něco mě skutečně nenapadlo ![]()
Firma jako taková se neruší, ale slučuje s jinými pobočkami - důvod případné výpovědi bude nadbytečnost. Jelikož na pobočce jsem na své pozici jediná, ale po sloučení budeme třeba 4.
To že dostanu výpověď zatím není jisté, ale velice pravděpodobné.
A co bude po RD? Doufala jsem, že se vrátím na pozici, kterou jsem si vybudovala, ale bohužel… Ráda bych věděla, ale plán žádný nemám ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
v druhé půlce letošního roku jsem chtěla začít pracovat na miminku.
Bohužel v červnu s největší pravděpodobností dostanu výpověď s odstupným a dvouměsíční výpovědní lhůtou - tzn. konec PP k 31.8.
Když otěhotním před podáním výpovědi, jsem relativně v pohodě? Výpověď bude neplatná, budu mít placenou MD a výpověď dostanu (nebo třeba ne) s odstupným za tři roky po návratu?
Co když otěhotním ve výpovědní lhůtě?
Lhůta se pozastaví, MD budu mít placenou, za tři roky odpracuju zbytek z výpovědní lhůty a odejdu s odstupným?
Další varianta samozřejmě je, první miminko na čas odložit, najít si novou práci, vypracovat se tam tak ty tři roky… Ale s ohledem na věk můj (32) i partnerův (39)…
Pracuju deset let, mám teď vše co jsem před mimčem chtěla stihnout. Vždy jsem chtěla mít jistotu návratu do zaměstnání po RD, ale tohle mi udělalo čáru přes rozpočet