Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Syn teď oslaví 18let.
Co musíme něco zařídit někam dojít třeba VZP?
Nebo nic? Děkuji
Nic, jenom už si všechno bude muset řešit sám, když dojde na nějaké doktory, úřady apod. Ale to až na to dojde, jen tak nikam nemusíte nic hlásit.
@DeLaVa píše: Více
Jen si musí najít praktika, u dětského může být jen do 19, případně další odborné lékaře. Já si tedy ještě nechávala podepsat generální plnou moc, dítko je doma výjimečně.
Ted si muze psat sam i omluvenky do školy a jít si na trídní schůzky ![]()
@xavierka Tak s tím jsem tedy narazila, protože škola to vyžadovala i nadále od rodičů ( nemají omluvné listy - mají systém, takže je vidět, kdo to posílá), že jinak po nich bude chtít omluvenky od lékaře a dětem “ zakazovala” chodit na třídní schůzky ![]()
Tak jsme si to vyjasnili, že žádnou omluvenku plnoletému dítěti psát nebudu a je klid ![]()
Druhá škola to neřešil naštěstí vůbec.
Jo jedině ten pediatr / praktik. Ale ani tam se to neřeší dříve než přechod po 19.leté prohlídce a registraci k dospělému lékaři. ![]()
@xavierka píše: Více
Ty jo, já jsem s tímhle tenkrát ve čtvrťáku taky docela narazila.
Jedna učitelka nás o tom dost aktivně informovala, že tak můžeme činit. Natož jsem si sama omluvila pozdní příchod do školy a byl z toho extrémní világoš od třídní a následná přednáška, že si nic sami psát nebudeme.
Dokonce se třídní na čas přestala bavit s tou učitelkou, která nás o možnosti samostatného psaní omluvenek informovala… ![]()
(Anonymně, tehdy z toho byl dost poprask, nechci, aby si někdo spojil nick, jakožto hlavní aktér bych byla jasná
)