Dosažení plnoletosti co zařídit?

11
14.1.26 08:58

Dosažení plnoletosti co zařídit?

Syn teď oslaví 18let.
Co musíme něco zařídit někam dojít třeba VZP?
Nebo nic? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37080
14.1.26 09:00

Nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37262
14.1.26 10:06

Nic, jenom už si všechno bude muset řešit sám, když dojde na nějaké doktory, úřady apod. Ale to až na to dojde, jen tak nikam nemusíte nic hlásit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2555
15.1.26 06:16
@DeLaVa píše: Více

Jen si musí najít praktika, u dětského může být jen do 19, případně další odborné lékaře. Já si tedy ještě nechávala podepsat generální plnou moc, dítko je doma výjimečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2575
15.1.26 07:54

Ted si muze psat sam i omluvenky do školy a jít si na trídní schůzky :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
15.1.26 10:08

@xavierka Tak s tím jsem tedy narazila, protože škola to vyžadovala i nadále od rodičů ( nemají omluvné listy - mají systém, takže je vidět, kdo to posílá), že jinak po nich bude chtít omluvenky od lékaře a dětem “ zakazovala” chodit na třídní schůzky :)
Tak jsme si to vyjasnili, že žádnou omluvenku plnoletému dítěti psát nebudu a je klid :)
Druhá škola to neřešil naštěstí vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
15.1.26 10:11

Jo jedině ten pediatr / praktik. Ale ani tam se to neřeší dříve než přechod po 19.leté prohlídce a registraci k dospělému lékaři. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.26 13:59
@xavierka píše: Více

Ty jo, já jsem s tímhle tenkrát ve čtvrťáku taky docela narazila. :lol: Jedna učitelka nás o tom dost aktivně informovala, že tak můžeme činit. Natož jsem si sama omluvila pozdní příchod do školy a byl z toho extrémní világoš od třídní a následná přednáška, že si nic sami psát nebudeme. :lol: Dokonce se třídní na čas přestala bavit s tou učitelkou, která nás o možnosti samostatného psaní omluvenek informovala… :lol:
(Anonymně, tehdy z toho byl dost poprask, nechci, aby si někdo spojil nick, jakožto hlavní aktér bych byla jasná :lol: )

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová