Očkování dospělého proti chřipce, máte?

850
7.10.13 15:39

dospělý očkování ?

Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat kdo z vás se necháva očkovat proti chripce a jake jsou vase zkušenosti za posledni roky? měli jste ji i po očkování?
děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
7.10.13 15:43

Přítel se nechal 2× a obě zimy mi pak tvrdil, že byl více nemocný :nevim:. U nás v práci to taky nabízejí, já jsem to odmítla. Tak ono se neočkuje na všechny druhy chřipek, tak mi to přišlo zbytečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Imane
7.10.13 15:43

@lucikga Očkovaná proti chřipce jsem byla asi třikrát. Ani jednou se žádná reakce nedostavila, chřipku jsem také neměla. Jenže já ji neměla ani bez očkování, tak nevím.

• Citovat
  • Upravit
1520
7.10.13 15:52

K tomuto očkování jsem se nechala jednou přemluvit. Celé dva týdny po očkování jsem se necítila dobře a asi do dvou měsíců jsem poprvé v životě chytila šílenou chřipku :roll: Takže nikdy více!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
7.10.13 15:53

Já ji pravd. nyní prodělávám a nic moc… tedy očkovat jsem se dávala leta, ale posl. tři roky a ne a nepřijde mi to extra k něčemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
7.10.13 16:08

Očko proti chřipce je vlastně to že ti stříknou slabý virus té chřipky takže po očku je člověk nemocný vždycky..chlap to měl v práci povinné a vždy byl celou zimu takový nijaký..ted se tomu poslední roky brání a nemocný přes zimu nebývá..dle mě je to nanic..já teda chytla přes zimu max rýmu vždycky takže nevím. ale očkovat bych si to nedala.

• Citovat
  • Upravit
767
7.10.13 16:08

Já se očkovat nechávám pravidelně a letos se zase chystám. reakce nemám nikdy žádné (kromě mírného ztvrdnutí a zarudnutí okolo místa vpichu) a chřipku jsem neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
7.10.13 16:11

@smurfka nešiř bludy. Dnes se běžně k očkování proti chřipce používají inaktivované vakcíny, které obsahují výhradně jen neživé složky původních chřipkových virů!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Imane
7.10.13 16:15

@smurfka
Ne, nemusí být. Já jsem nikdy nezaznamenala vůbec nic, ani kašel, rýmu, teplotu, necítila jsem se unavená. Jako bych ani očkovaná nebyla. Nijak to na mě nepůsobilo.

• Citovat
  • Upravit
4367
7.10.13 16:39

Mě by spíš zajímalo, jestli se v zimě nezaměňuje viróza za chřipku. „Pravou chřipku“ jsem měla jednou-během hodiny se ze mě, coby zdravého člověka, stala živá mrtvola. Nemohla jsem se postavit na nohy, celé tělo jsem měla jako ve svěráku. Kašel a rýma byly podružnosti…
Trvalo to 3 týdny, než jsem se z toho jakžtakž vyhrabala, mezi tím jsem byla s doktorem v kontaktu přes telefon, protože bych se k němu prostě nedoplazila.
Podle mě se spousta nachlazení, viróz apod. nazve chřipkou, aniž by o ni opravdu šlo. Jen proto, že je období chřipek.
Já sama se očkovat, i přesto, co jsem si užila, nenechávám. Podle mě, pokud člověk není v rizikové oblasti-zaměstnanci nemocnic, řidiči MHD apod-je malé riziko nákazy. Samozřejmě při dodržování hygieny, většího přísunu vitamínů atd.

Jedna bývalá kolegyně se také nechávala každý podzim očkovat a celou zimu profrkala-věčně kapesník u nosu. Jakože nic vážného, ale nos měla jako špatně zavřený vodovodní kohoutek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
7.10.13 16:59

Když jsem dělala na aru, tak jsme tam měli pacienta, který po vakcíně proti chřipce ochrnul od krku dolu (zhroutil se mu imunní systém). Je to jeden z milionu, ale já bych nechtěla riskovat, že budu právě já ta miliontá, já bych do toho nikdy nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.13 17:00

Taťku dr. vždy očkoval a každý rok se nemohl zmátořit z chřipky, málem to končilo zápalem plic, když se očkovat nenechal, tak v poho. V práci jsem se ptala primářky (dělám v laboratořích) a říkala jednoznačně NE.

• Citovat
  • Upravit
4833
7.10.13 17:11

Neockuji se proti chripce a ani jsem ji nemela. Ani bych se neockovala, vidim tam vic rizik nez prinosu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654
7.10.13 17:15

Vzhledem k tomu, že se lékaři v mý rodině naočkovat nenechali (a taky proto, že nemám na očkování zrovna dobrý názor 8) ), tak rozhodně ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
7.10.13 17:32

Nenechávám, jsem zdravá a chci tak zůstat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek