Priorix měsíc před porodem

1458
21.9.13 21:29

Priorix měsíc před porodem

Ahoj,
už od 15. měsíců malého toto očkování odkládám, protože nejdřív jsem nechtěla z důvodu, že jsem byla v prvním trimestru dalšího těhotenství a nechtělo se mi riskovat, poté byl malý občas trochu nachlazený, pak přišly prázdniny a to mi zase bylo hloupé, aby si případnou reakci odbýval během pěkných dní no a teď už by to asi šlo. ALE! Nějak pořád nevím, jestli je to měsíc před předpokládaným porodem vhodné. Naše pediatra mi tvrdí, že je to v pohodě, když to stihneme ještě teď. Po narození mimča už by to ani dle ní nešlo a musely bychom to odložit minimálně o půl roku, což mi zase už přijde dlouho, když malý chodí (nebo máme v plánu, aby chodil) třikrát týdně do dětského kolektivu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25137
21.9.13 21:36

To nevadí, že chodíte do dětského kolektivu, ne? Posunula bych, co to jde. U druhé mám v plánu na 3 roky (před nástupem do školky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
21.9.13 21:37

My s naší pediatrou přečkaly první trimestr a pak staršího naočkovala priorixem. Za 14 dnů mi hlásila, že byla na nějaké vakcinologické konferenci, kde jí řekli, že je blbaňa, že prý se s tím čekat nemá a klidně může očkovat i v prvním trimestru matky 8o Takže podle toho je ten 3. trimestr naprosto OK. Ale já jsem stejně ráda, že mudr. počkala, měla jsem menší nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
21.9.13 21:38
@avm3 píše:
To nevadí, že chodíte do dětského kolektivu, ne? Posunula bych, co to jde. U druhé mám v plánu na 3 roky (před nástupem do školky).

Asi se zakladatelka bojí, aby tam něco nechytnul… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
21.9.13 21:38
@Lionqueen píše:
Ahoj,
už od 15. měsíců malého toto očkování odkládám, protože nejdřív jsem nechtěla z důvodu, že jsem byla v prvním trimestru dalšího těhotenství a nechtělo se mi riskovat, poté byl malý občas trochu nachlazený, pak přišly prázdniny a to mi zase bylo hloupé, aby si případnou reakci odbýval během pěkných dní no a teď už by to asi šlo. ALE! Nějak pořád nevím, jestli je to měsíc před předpokládaným porodem vhodné. Naše pediatra mi tvrdí, že je to v pohodě, když to stihneme ještě teď. Po narození mimča už by to ani dle ní nešlo a musely bychom to odložit minimálně o půl roku, což mi zase už přijde dlouho, když malý chodí (nebo máme v plánu, aby chodil) třikrát týdně do dětského kolektivu…

my jsme batole letos nechávali očkovat cca 6 týdnů po narození benjamínka, v té době mwla 22 měs. a zrovna jí lezly pětky zuby, které prudily dost, že to absolutně překonalo reakci na mmr, na očkování nebyla žádná reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25137
21.9.13 21:39
@Gina108 píše:

No to mě taky napadlo, ale nechápu, proč vůbec posouvá. Buď posouvám s tím rizikem, že chytne nebo dám v 15. měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1458
21.9.13 21:40
@Gina108 píše:

přesně. mám trochu strach, aby tam něco nechytl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10862
21.9.13 21:40

A proč je nutné to odložit o půl roku? Já nechala přeočkovat před 14 dny a kdybych to byla odložila tak by mě sestra asi sežrala. V těhotenství jsem teda nechtěla. i gynekolog mi řekl ať počkám po porodu, že sice není žádná studie ohledně vlivu na plod, ale jestli to jde ať to odložím.
Teď má rýmu, kterou nakazila skoro celou rodinu (i mimino) a jsem si na 95% jistá že jde o reakci na očkování. Přesně 12 den po očku začala hodně soplit, měla to i minule. Teď neměla vyloženě horečku, ale lehce zvýšenou a bolelo jí tělo plus měla noční děsy.
Nějak nechápu proč jeden doktor řekne to a druhý přesně pravý opak, si vyber. A že u nás jsem teda problematická matka, protože jsem nechtěla ve vedrech očkovat (první hexu, byly ty šílený vedra) a ještě jsem nenechala dát 2 vakcíny v jeden den ale chci to rozložit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1458
21.9.13 21:41
@avm3 píše:
No to mě taky napadlo, ale nechápu, proč vůbec posouvá. Buď posouvám s tím rizikem, že chytne nebo dám v 15. měsících.

posouvala jsem hlavně z výše uvedených důvodů a taky mi přijde imunita dítěte ve skoro dvou letech o něco vyzrálejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25137
21.9.13 21:44
@Lionqueen píše:
posouvala jsem hlavně z výše uvedených důvodů a taky mi přijde imunita dítěte ve skoro dvou letech o něco vyzrálejší.

Tak to chápu, taky budu posouvat co to půjde. Ale neřešila bych to ohledně kolektivu… klidně bych to posunula o půl roku, jak píšeš. Může něco chytnout klidně v obchodě a mezi dětma paradoxně ne - když si vezmeš, že 90% z nich je naočkováno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
21.9.13 21:45

My očkovali ve dvou letech, mladší byl těsně po šestinedělí. V těhotenství jsem taky nechtěla, já žádnou tu nemoc neměla a náhoda je blbec :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
21.9.13 22:03

@Etcetera78
budu to za chvili resit a prave nejak nevim, jestli to neni az moc velke riziko i pro toho novorozence :roll:
ja zardenky mela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4552
21.9.13 22:18

Já nechala první dávku dát asi ve 20měs a to jsem byla na začátku 2.trim a dr říkala že je to blbost aby se k mimču v břiše něco dostalo že by tu injekci musela dostat maminka :nevim:
Přeočkování má mít ted za měsíc a mezitím se asi narodí druhé tak nevim jak to je, jestli to i teď odložit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
21.9.13 22:26

Ja nechala očkovat, kdyz jsem byla asi v 10tt. resila jsem to jak s pediatrem, tak gynekologem. oba se mi vysmali, ze me v tehotenstvi nic nehrozi.ale ted resim to same jako @Habinka 16.10. mame jit na 2.davku a TP mam 23.10,tak jestli to odlozit kvuli reakci (Vojta ma reakci na vsechna ockovani) kvuli miminku nebo ne…miminko a k tomu jeste protivnej 2letak… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
21.9.13 22:28

@Habinka
my máme jít s dcerou na přeočkování listopad/prosinec, to už bude mí syn 8 měs. pokud dcera neonemocní odkládat to nebudu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek