Horečka po očkování, poradíte jak srazit?

158
12.9.13 19:27

horečka po očkováí

Ahoj maminky, včera jsem byla s malým na očkování, a má do ted teplotu 38,3 dala jsem mu čípek tak čekam, myslíte že bych to už měla střídat s nurofenem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6945
12.9.13 19:32
@Lilinka97 píše:
Ahoj maminky, včera jsem byla s malým na očkování, a má do ted teplotu 38,3 dala jsem mu čípek tak čekam, myslíte že bych to už měla střídat s nurofenem?

zádný čípek nedávej!! až bude mít tech 38,5???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
12.9.13 19:33

Jetšě bych to nestřídala, pokud to neklesne a naopak bude stoupat, tak po 4 hodinách bych dala nurofen. Ana ma po každém očkování horečku, vetšinou stací jeden cipek a do rana je v pohode.TAk držim palce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
12.9.13 19:33

Střídej panadol (paralen) a nurofen pokud neklesne teplota do dvou hodin od podání první dávky analgetik. Pokud bude hodně vysoká teplota nad 39 tak i po hodině. Nevymýšlím si postupy - to mi řekla moje Dr. po očkování :-)

• Citovat
  • Upravit
Lo
6285
12.9.13 19:39

Já nedávala nic..malej měl 38,00 po odečtu…do rána s ez toho dostal sám…doktorka říkal dávat až když bude mít přes 38,5

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
12.9.13 19:54

Me teda doktorka rikala, ze nad 38,00 po odectu dat cipek… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
12.9.13 20:00

Já nevím.. on má tu teplotu od včerejška, tak ho radči dala..uvidíme. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
12.9.13 20:06

Změř ho za 3 hodiny. Když bude teplota pod 38, nedávej už nic. Střídání po 3 h s nurofenem je, když má dítě horečku kolem 40, která po třech hodinách moc neklesne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
12.9.13 20:11

Já se zakladatelce taky vetřu s dotazem. My jsme včera taky byli s malým 13 m na očku a taky má dnes teplotu, 38,4. Nic jsem nedávala, už spí a než šel spát tak měl 37,9. Tak snad ta teplota dobrý ale spíš jsem nervózní, že blinkal. Měl jste to někdo po očko? Nejspíš to ani nesouvisí, ale on není a nikdy nebyl blinkací, navíc moc nejedl, tak nevím. Snad to bude v noci dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
12.9.13 20:12

Je to individuální. Jsou děti, které horečku 38 ani nepocítí, moje malá při 38,3 úplně blouznila, plazila se po zemi, nespala celý den, plakala. NIkdy bych ji nenechala trápit jen proto, že někde se píše, že srážet až od 38,5. Čekat na to, až ji to vystoupí výš a začne bláznit ještě víc… :roll: ani střídání pak nesráželo teplotu, byla už šílená a neměla ani 39. Jeli jsme na pohotovost 3. den, a jediné, co zabralo pořádně, byla vlažná koupel. Já bych se neřídila jen tím, od kolika a jak srážet, ale taky citem a tím, jak dítě na horečku reaguje. Držím pěsti, ať je brzy lépe.

• Citovat
  • Upravit
14856
12.9.13 20:56

Já teda horečku do 39 neřeším. Vyčkávám, když ještě leze nahoru, srážím. Ale řídím se stavem dítěte, jestli je neklidné, pláče bolestí, dám čípek dřív.

u očkovaní by se ale neměl dávat paracetamol, snižuje to účinek očkování. Radši nurofen. Ale takovouhle teplotu bych teda nechala…horečka je celkem zdravá reakce organismu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10971
12.9.13 20:59

@Lilinka97 Asi bych na to šla s citem. Mně se moc líbí jak to popsala @sad 1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
13.9.13 10:19

@Pehule Neblinkali jsme, ale má prujem, asi to je normalni. Nám do toho rostou zoubky, tak opravdu nevím, jinak dnešní teplota je 37,5 takže dobrý. :))

@Trojlístek píše:
@Lilinka97 Asi bych na to šla s citem. Mně se moc líbí jak to popsala @sad 1

U nás to je tak, že když už máme teplotu ke 38 musime do nemocnice má tzv. reflux na ledvině.. takže záněty řešíme pořád… proto jsem se obávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1469
29.10.13 10:54

Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat jek je to se srážením teploty po očkování Nurofenem sirup. Je na něm totiž napsáno, že při srážení teploty po očkování se smí podat jen 2×!!! Mám problém, že malá nepolkne Panadol sirup on totiž dost škrábe v krku ( zkusila jsem ho sama ochutnat ) a s čípkama je to teda obrovský boj a většinou neuspěšný!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
29.10.13 11:00

@Loslinos a to jako plánuješ dopředu, že bude mít takový horečky, že budeš muset srážet několikrát? :think: Já myslím, že to tam píšou, protože většinou ty horečky tak dlouho netrvají a je zbytečné to do dítěte cpát, když je vlastně „zdravé“. Jinak se dá teplota srážet i jinak - vlažnou koupelí, zábaly na končetiny atd. Mě se zdá, že plašíš dopředu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek