Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
dneska jsem byli na očkovani proti spalnickam, zarděnkam… a dr. mi říkala, že mame myslet na to, že těch 14 dní je imunita oslabena.. to mame byt jako celých 14 dní doma??
Díky
Po Priorixu mela mala zcela normalni rezim: litala venku, atd… Takze bych to zas tak nehrotila. Jo a ockovani bylo bez reakce. Jak po prvni tak i druhe davce.
Ne, nemáte, ale může rychleji něco chytit
Imunita vytváří protilátky proti tomu očkování a má tedy co dělat ![]()
My byli hned v ten den odpoledne venku.. Malej neměl ani po těch 14 dnech žádnou reakci, naštěstí
U nás byl první priorix v pohodě bez reakcí. S malým sem teda nepoletovala někde v uzavřených prostorech plných prskajících dětí (dětské koutky), ale ven sme normálně šli.
Teď na něj máme jít znovu zítra. Mám v plánu klidnější režim v tom smyslu, že tak týden se opět nebudem zdržovat v místech typu hypermarket, dětský koutek uzavřený, prostě kde by mohlo být hodně lidí a je větší pravděpodobnost něco chytit.
Ale ven normálně půjdem.
Ne, to asi ne, My měli naprosto normální režim. Pokud máš strach, tak bych vynechala uzavřená místa, kde je hodně lidí - MC, obchoďáky…
Ne ale mírnější režim určitě, já poprvé to podcenila, jeli jsme na dovču a malá tam dostala horečky a osypala se mi, bylo to 12. den od očka. na druhé očko jsem si dala pozor, ven jsme chodili ale ne na bazén, nikam jsme nejeli a bez reakce
Taky jsme neseděli doma, ani jsme takové „doporučení“ nedostali.
Spíš nechodit tam, kde je riziko nákazy, pokud možno ne do hypermarketu, a nejezdit narvanou mhd..ale hřiště určitě nevadí ![]()
Můj sysnek dostal ráno druhou dávku priorixu tetra a hned šel do školky a pak každý další den a žádný problém.