Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky malý je sice již naočkovaný před 3 roky, ale dostal 4 dávky hexavakcíny. Byl po první hexa dlouho nemocný a prý se nevešel do časového limitu, takže Mudr. musela začít očkovat znovu od začátku- nevím již zda to byly tři nebo 4 dávky, ale prostě měl o jednu navíc, jedná se mi o to, že z klidného dítěte začíná být šílený hyperaktivik.
Neměli jste někdo také 4 dávky hexa…? Myslíte, že jej to mohlo poškodit?
Příspěvek upraven 08.09.13 v 23:15
Normální schéma pro ČR je 3+1. Podle mě dr očkovala potom ve schématu 2+1,ale ve finále jste měli stejný počet píchnutí
Co se týče poškození po očkování je to velmi kontroverzní téma, takový ten pomyslný červený hadr ![]()
Ano, poškození po očkování je možné a připouští ho i příbalový leták. Zda je to tak i ve vašem případě si netroufám ani odhadovat, ale ty jsi máma a ty znáš své dítě nejlépe a víš jaký byl před očkováním a po očkování
Pokud jsi přesvědčena, že tento stav je po očkování, řeš to s pediatrem a trvej na zápisu do karty a nahlášení na SÚKL, případně můžeš nahlásit sama
@mari1912 ano mého syny to poškodilo do te doby byl moc hodn, klidné spavé dítě dá se říct až moc, potom ale obrat z velmi hodného dítěte se stalo velmi problémové, s diagnozou těžká ADHD…a poruchou chování, trvalo léta než se jakž takž srovnal díky lékům které ho tlumí, dá se říct že už je v pohodě zas hodný kluk, moc chytrý ale léky musí brát ještě stále jen v menších dávkách ted mu bude 10 let
@mari1912 nechtějí a nebudou uznávat je to hlavně byznys…jsou i oni tlačeni a hrozí jim vysoké pokuty…jinak díky tomu co se stalo s malým, jsem nenechala svou dceru očkovat…
Ahoj, mohu se zeptat trošičku mimo tema? Byla jsem a malou na očkováni minule úterý, ale dnes jsem si při mazání male po koupeli všimla ze ma po vpichu stále tvrdou boulicku.. Cca jako neber palce dospělého… Muze to něco znamenat? Je to nebolestive… Děkuji Vám
@kamillka2 to je velmi častá reakce.. Někdy zmizí i za několik týdnů. Doktorka tě měla upozornit. Zezacatku je dobré tochladit, teď už to nech, zmizí to časem.
3+1, tedy 4davky jsou hezne i u nas v DE, pokud tedy dostal 4davky nedostal nic navic. Prodleva mezi davkami byva mesic, doporucuji se dva a max. je u zakladu myslim mesicu sest co jsem cetla. Hyperaktivita muze byt poskozeni z ockovani, stejne jako je po ockovani zvysene riziko alergii nebo astmatu, v tom „lepsim“ pripade, ale doktor zastavajici se ockovani toto nikdy nepripusti a nebude to davat do souvislosti.;-) ale pokud tuto zmenu pozorujes az 3roky po ockovani, bude dle meho pricina jinde, ale mozne je vse…
@kamillka2
velmi častá reakce, řekla bych, nejčastější. Chladit a ono to bude dobré. Při další návštěvě toto nahlaš dr
@Mišuna
předpokládám, že prošvihli přeočkování druhé dávky, která musí být do půl roka a tak obrazně začali od začátku. Podle mě dr nakonec přistoupila na schéma 2+1,ale ve výsledku měli stejně 4 hexy
Ano holky, tak to bylo, prošvihli jsme to, takže začala od začátku, takže dostal v podstatě standard. Je to hnus, co to očkování způsobuje.