Argumenty - odložení očkování

26.8.13 13:00

argumenty - odložení očkování

Prosím, jak jste argumentovali pediatrovi ohledně posunutí očkování (konkrétně hexa). A jak na to doktor reagoval? Nejsem hádavej typ a trochu se bojím, že pokud na mě Dr. nastoupí vykouří se mi všechny nastudované informace…
Díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
26.8.13 13:02

Zákonně můžeš hexu odložit snad až do půl roku děcka, abys splnila vyhlášku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
26.8.13 13:03

A kolik je prckovi? Argumentuj tím, že ve vyhlášce je napsáno, že se má naočkovat do 18tého měsíce, takže když přistoupí na schéma 2+1 můžete začít tuším až v desátém měsíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.8.13 13:04
@Seizdra píše:
Zákonně můžeš hexu odložit snad až do půl roku děcka, abys splnila vyhlášku…

To bych právě chtěla. Malý budou teď 3 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
26.8.13 13:06

Ahoj, teď jsem nechávala také posunout, též jsem dumala :lol: Zavolala jsem tedy den předem, že máme jít na očkování a já se rozhodla momentálně neočkovat, že mi to přijde brzo, tak jestli máme dorazit i tak. Vzhledem k tomu, že mudra měla mít potom dovču, tak řekla, že ano - udělá ji i prohlídku.
Druhý den jsem tedy naklusala, podepsala jí v kartě, že je moje přání očkování odsunout a víc se nic nedělo. Tedy zkoušela na mě, že jde starší teď do školky a bude nosit nemoci,..Já naočkovat dám, ale prostě ne takové prďouse :nevim:
Jemu jsem takhle odsunula Priorix, dostal první dávku až teď před školkou, ale ona by mi jinak nedala štempl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
26.8.13 13:07
@gabriela82 píše:
A kolik je prckovi? Argumentuj tím, že ve vyhlášce je napsáno, že se má naočkovat do 18tého měsíce, takže když přistoupí na schéma 2+1 můžete začít tuším až v desátém měsíci.

schéma 2+1 znamená, že dají tu jednu dávku spojenou nebo jak? abych také věděla, jak to příště podat, že chci v tomto schématu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
26.8.13 13:07

Z vlastní zkušenosti vím, že čím míň argumentace a diskuze s doktorem, tím to bude jednodušší. Vždycky tě přeargumentuje nebo minimálně znejistí, přeci jen chvilku studoval:) Prostě mu řekni, že chceš začít očkovat až v půl roce a basta.
Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
26.8.13 13:10

@kozisek ne, to znamená, že ty dvě dávky se dají rychleji (edit. nebo pomaleji, teď jsem se sama zblbla, tak si teď nejsem jistá) za sebou a pak jedna posilující. U nás to ale není ve vyhlášce, v jiných zemích ano, takže to funguje i tak. U nás se ale můžou cukat. Jinak doporučuju studovat zde www.vakciny.net je to proočkovací stránka, ale rozumná a můžeš se tam na cokoliv zeptat, odpoví ti fakt rychle..

Příspěvek upraven 26.08.13 v 13:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2647
26.8.13 13:12

Me se do toho ockovani tak brzo taky nechtelo… V podstate to za me „vyresil“ malej, pac mel to rano zvysenou teplotu. Pan doktor mavl rukou, ze mame cas a bylo. (my teda nechteli zadny ty nepovinny, takze nas cas netlacil ani z tohoto hlediska). Je des, jestli mama musi argumentovat… Kdyz se muze ockovat az do pul roku, tak co?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
26.8.13 13:13

@gabriela82 Díky moc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
26.8.13 13:14

Neargumentuji, zkrátka jsem doktorce oznámila, že chci dát očkování až od půl roku - neptala se mě proč.
Teď jsem se trochu bála, když jsem se rozhodla očkovat schématem 2+1 pediacel a nemusela jsem se bát, sama mi to navrhla 8)
Dr mi jen dá podepsat papír, aby byla posichrovaná, kdyby se něco stalo, že bylo očko odložené na moji žádost a tím to pro ni hasne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
26.8.13 13:17

Aby neporušila vyhlášku, tak schéma 3+1 očkuj v ukončeném 10., 11., 12. a 18.m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bubiii
26.8.13 13:20
@maminkaAMATÉRKA píše:
Prosím, jak jste argumentovali pediatrovi ohledně posunutí očkování (konkrétně hexa). A jak na to doktor reagoval? Nejsem hádavej typ a trochu se bojím, že pokud na mě Dr. nastoupí vykouří se mi všechny nastudované informace…
Díky za rady.

Ockovani je mozne od 10 mesice veku dítěte. Prvni dávka je tedy v 10 měsíci veku, další základní dávka za 2 mesice, tzn v roce veku dítěte a posilující v 18 měsících veku dítěte. Tím se splní vyhláška pro termín doockovani, ale NE pro schéma. Ve vyhlášce je stanoveno 3+1. Přitom výrobce uvádí obě schemata jako rovnocenná.
A to už záleží na pediatrovi, jestli 2+1 uzná a dá pokoj a v budoucnu potvrzeni do MŠ. Priorix (spalnicky, priusnice, zraděnky) lze posouvat dle libosti. Nejčastěji (maminky, které chteji minimalizovat nezadouci ucinky) se očkuje těsně před nástupem do MŠ, nebo v cca 10 letech.

• Citovat
  • Upravit
13837
26.8.13 13:20

@maminkaAMATÉRKA a argument typu, že je to tvoje dítě a ty za něj máš zodpovědnost; více se bojíš nežádoucích účinků než samotné nemoci; chceš si o očkování více nastudovat…třeba já měla argument, že to tak prostě chci ;), doktorka mě vůbec nepochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Reňulín
26.8.13 13:21

@maminkaAMATÉRKA Jestli chceš jenom odložit o nějakou dobu, tak si třeba vymysli, že se ti mimčo nezdá, že měl v noci teplotu a tak něco. Na to ti nemůže říct nic.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek