Očkování v 15měsících

2021
25.8.13 20:48

očkování v 15ti měsících

Maminky, čeká nás očkování v 15ti měsících, co se nechává očkovat dobrovolně a nechali jste si naočkovat? děkuji za názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16365
25.8.13 20:54

MMR co ae ockuje v 15mesicich je ziva vakcina takze dost velkej zahul samo o sobe. Pokud se nepletu tak s nezivou se to ani kombinovat nesmi takze ti k tomu ani nic nenaockuji. Ja tuhle vakcinu nenechavam detem pichnout pred druhym rokem veku (je pak mene nezadoucich ucinku), resp ted u druheho zvazuju zda ji vubec dame. Ale to je jeste daleko nastesti :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25160
25.8.13 20:57

NEvím, jestli dobře chápu, ale jde asi o Priorix. Ten není dobrovolný, „dobrovolný“ je jen věk. První jsme nechali v 15 měsícíh - máme výbornou doktorku a věřím jí, tak jsem nezpochybňovala. Malá měla minimální reakci. Ale už teď jsme domluveny, že u druhé posuneme i hexu a Priorix posunu stopro a co nejdýl to půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
25.8.13 20:58

Očkování v 15m, to je nějaký název vakcíny? :roll: Ať si klidně všichni očkují svoje děti jak chtěj, ale tak když uždo toho děcka něco rvu, tak by bylo záhodno vědět co :zed:

V očkovacím kalendáři povinných vakcín je mezi 15 a 18m doporučený interval pro očkování priorixu. Živá vakcína, vedlejší účinky viz příbalový leták, u nás ji nemá ani čtyřleťák, i když tomu už bych ji možná byla svolná dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
25.8.13 20:59

My jsme MMR odložili a dřív jak ve 2 letech ho očkovat nechci. Máš právo ho odložit, v zákoně není uvedena horní hranice tohoto očkování ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
25.8.13 21:03

V patnacti mesicich se ockuje jen proti spalnickam, priusnicim a zardenkam. Tusim, ze se k tomu daji dat i nestovice, je to vakcina proti vsem 4nemocem najednou. My jsme v 15m nedavali nic, ockovalijsne tuhle vakcinu az ve 28mi mesicich a bez nestovic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
25.8.13 21:04

Pokud myslis toto
15 měsíců = Priorix 1.dávka - očkování proti spalničkám, zarděnkám a příušnicím

Tak dobrovolny to myslim neni, ale jinak ano my maleho nechali naockovat, dokonce tu lepsi vakcinu co se plati…a pred mesicem dostal druhe pigarko a vubec nic mu nebylo… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
25.8.13 21:07

Očkovací vakcina priorix - priusnice, zardenky, spalnicky, pak je priorix tetra tam jsou navíc nestovice, máme odložené nechám očkovat po druhém roce, je to živá vakcina, tudíž se do těla vstrikuji oslabené viry :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1949
25.8.13 21:09
@avm3 píše:
NEvím, jestli dobře chápu, ale jde asi o Priorix. Ten není dobrovolný, „dobrovolný“ je jen věk. První jsme nechali v 15 měsícíh - máme výbornou doktorku a věřím jí, tak jsem nezpochybňovala. Malá měla minimální reakci. Ale už teď jsme domluveny, že u druhé posuneme i hexu a Priorix posunu stopro a co nejdýl to půjde.

Proč posunute, smím-li se zeptat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
25.8.13 21:14

@avm3 @Gladys @Hanka79 myslim ze jste to spatne pochopily :mavam: naockovat povinne necha urcite, o tom nepochybuje. Spise ji zajima jakou „dobrotu“ by k tomu nebozatku pridala :zed: :poblion:

Příspěvek upraven 25.08.13 v 21:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
25.8.13 21:15

@avm3 muzu se zeptat kdyz je dr vyborna a tehdy si nezpochybnovala proc ted zpochybnujes? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
25.8.13 21:22

@quinny 8o 8o 8o teda tak to mě ani ve snu nenapadlo, že by někdo k tak obtížné vakcíně jako je MMR ještě něco přidával :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25160
25.8.13 21:32
@Hvězdinka píše:
Proč posunute, smím-li se zeptat?

Malá se narodila silně dráždivá a až po šestinedělí se začala ukliďnovat. BYla jsem s ní za homeopatkou a ta mi oklad očkování taky doporučila. Že když už se malá zklidní, tak ať ji hned nerozhodíme očkováním (ale myslím, že je zastánce posunutí očkování tak jako tak i u „běžného“ dítěte). Sama jsem toho ale obecně zastáncem, jen jsem informace nasbírala, až jsem jedno dítě měla. Děti jsou na potom mnohem líp nachystané. Posuneme 1. dávku asi na půl roku. Máme výbornou doktorku, která je toho sama zastáncem, ale máme se výhýbat velkým akcím (svatby, narozeniny,…) a obchoďákům, kvůli černému kašli. No a Priorix taky kvůli tomu, aby to očkování dítko, jako starší, lépe zvládlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
25.8.13 21:35
@quinny píše:
@avm3 @Gladys @Hanka79 myslim ze jste to spatne pochopily :mavam: naockovat povinne necha urcite, o tom nepochybuje. Spise ji zajima jakou „dobrotu“ by k tomu nebozatku pridala :zed: :poblion:

Pockej, ted jsem z toho jelen…zakladatelka se pta, zda jsme tu vakcinu co se nechava ockovat dobrovolne v 15ti mesicich nechali naockovat ne? tak jsem psala ze jo…a pak jeste za pul roku druhou…a ze nam nic nebylo… :think: :)
A nebo se pta co se v 15ti mesicich ockuje? :think: :mrgreen:

Příspěvek upraven 25.08.13 v 21:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25160
25.8.13 21:36
@quinny píše:
@avm3 muzu se zeptat kdyz je dr vyborna a tehdy si nezpochybnovala proc ted zpochybnujes? :think:

Já dokrotku nezpochybňuju, jen jde vidět, že jede podle očkovacího kalendáře. NAstudovat víc o této vakcíně se mi povedlo, až už ji malá měla - ne, že bych se o to tolik nezajímala, ale prostě jsem věřila doktorce. Sama mi rozmlouvala Rotaviry a tak. Teď jsem se s ní domlouvala na posunutí hexy u druhé a naprosto souhlasila, vyšla mi vstříc. U první mi prostě jen „nenabídla“ a dala tak, jak to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek