Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den ![]()
chci se zeptat na FB ve dvou a sobě nezávislých diskuzí jsem postřehla příspěvek, že jedná o navýšení ceny vakcíny Prevenar 13 a to asi 1200 - 1600 Kč za JEDNU dávku…vceku jsem se zhrozila, malá je rozočkovaná, zítra jdeme na druhou dávku, tak abych byla případně připravená na sumu, co mi mudra řekne
neslyšeli jste o tom něco? ![]()
Ja platím za jednu dávku 500, takže za tri dávky, ktoré sa dávajú zaplatím 1500
Já jsem právě taky za tu prví platila 450 Kč, proto mě tahle informace vcelku zaskočila ![]()
No ja idem na poslednú akurát zajtra a celkom si ma zaskočila ![]()
My sme s očkováním teda ještě nezačli, ale co mě dala doktorka letáček, tak tam je psaný že doplatek za 1 dávku je max 483,–
No snad ne, pochybuju. Zítra se také dozvím, ale beru s sebou jen 500
(platili jsme před dvěma lety 400)
Tak hledám hledám a teď jsem narazila, že by se to mělo týkat jen lidí, kteří se rozhodnou rýočkovat déle, né u kojenců, je to prý nějaký nadstandart…tak snad
jinak by to byla tedy raketa za celé očkování ![]()
A nebyl to Rotarix? Tomu by ta cena odpovídala. Za Prevenar jsem před dvěma lety dávala od 300 do 400 za dávku, myslím, že se to mohlo o něco zvednout, on to taky každý doktor má jinak, ale přes tisícovku se mi to nezdá.
@Evca151 píše:
Tak hledám hledám a teď jsem narazila, že by se to mělo týkat jen lidí, kteří se rozhodnou rýočkovat déle, né u kojenců, je to prý nějaký nadstandart…tak snadjinak by to byla tedy raketa za celé očkování
Jo, tak to je taky možné, pak na to totiž už pojišťovny nepřispívají.
Zrovna jsme byli na očkování. Za Prevenar 13 platíme 400,–- Kč/1 dávka.
My jsme za Prevenar dali 450 kč za dávku. Doktorka mě upozornila, že Průmyslová pojišťovna (bývalá Metalka) teď očkování proplací. Byli jsme na pojišťovně a opravdu nám peníze za všechny 3 dávky vrátili ![]()
Ockovali jsme pred tydnem, ctvrtou davku a normalne jsme platili 500 (necelou)
Myslíš čpzp?
Jsem se na doplatek prevenaru 13 ptala a sdělili mi, že už je zpětně neproplácí.
ČPZP, je to 3 týdny, co měla malá třetí očkování a proplatili nám to.