Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Zdenuli píše: ČPZP, je to 3 týdny, co měla malá třetí očkování a proplatili nám to.
ano, už jsem si volala.
Od 1.5.2013 došlo opět ke změně.
Nám vrátili celou částku 450 kč, kterou jsme zaplatili u doktorky za každou vakcinu.
Ahoj já u doktora doplácela 250kč. A chci se zeptat musí se ted očkovat pravidelně po měsíci nebo to záleží na mě? Malá dostala toto očkování v jeden den i s Hexa a teda docela je mala dost plačtivá tak přemýšlím jestli ten prevenar nepíchnout o něco později. Takže 20.11 píchneme další vakcínu hexa a třeba za týden prevenar. Co myslíte šlo by to?
Malá měla první očkování Hexa + Prevenar dohromady, bylo to na ni moc, tak jsem nechala očkování rozložit, napřed jedna a za týden druhá vakcína a bylo to v pohodě.
@Karinka 0101 @Zdenuli
Odstup jednotlivych vakcin, rozumejte hexy od prevenaru musi byt aspon 14 dnu
My jsme začali očkovat taky po půl roce. Zároveň s hexou a platila jsem vždy 485,–. A nemá doktorka internetové stránky? Já jsem dostala letáček s očkováním, kde to bylo vše vypsané a odkaz na internetu..
@maminka159 platím za každou injekci 480,– Kč. Dávala jsem to samostatně, hexu měl dřív.
@maminka159
Ano, tak by to mělo být, tři dávky do sedmého měsíce.
Takže vlastně jde o proplacení přes pojišťovnu? A co zavolat přímo na nějakou pobočku? Já mám jinou pojišťovnu a nenechávala jsem to proplácet… ![]()
@maminka159
My jsme dnes dostali první hexa + prevenar 13. tak uvidíme jaká bude reakce. doktor co doktor to jiný názor a jiná cena. záleží kolik si účtují za aplikaci vakcíny. my budeme platit za prevenar 530 kč za každou dávku (vč. aplikace), pokud se zase nezmění nějak doplatky od pojišťovny. jsme u OZP a díky bonusovému kreditnímu účtu si nechám téměr celou zaplacenou částku proplatit. každá pojišťovna to má nastaveno jinak a tak je nejlepší se informovat přímo ve své pojišťovně.
Proč proboha očkují prevenar zároveň s HEXou? SÚKL ani výrobce nedoporučuje očkovat dohromady, protože kombinace zvyšuje riziko febrilní reakce.
Ahojky,
my jsme platily 520,– za jednu aplikaci vakcíny, tzn. 1560,– celkem.
Ahoj holky, obnovuji. Nebyl teď někdo náhodou na prevenar 13? Máme možnost buď prevenar 13 nebo Synflorix. Jaká tam jsou doplatky a kolik je dávek? Děkuji