Opakovaná rotavirová infekce

8
20.8.13 09:43

Opakovaná rotavirová infekce

Ahoj maminky,
Máte někdo zkušenost s opakovanou rotavirovou infekcí? do jakého věku má smysl dítě očkovat pokud rotaviry již prodělalo a má to vůbec smysl??? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20.8.13 09:49

@belu
Smysl to nema. Mala byla ockovana a stejne s tim nekolikrat skoncila v nemocnici. Navic ji to akorat odbouralo imunitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
20.8.13 09:51

@PraženáKukuřice panebože…:-( můžu se zeptat co s vámi dělali? u nás to totiž lékaři nechali odeznít jen kontroly zda je dostatečně hydratovaný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.8.13 09:59

@belu
Tak oni si brali vzorky stolicky, tusim, ze pro potvrzeni, brali ji krev, moc a pak byla privazana v postylce a na kapackach. Jinak dietka a izolace, samozrejme. Nepreji nikomu. Akorat jsme zbytecne vyhodili 4.tis.za to ockovani. Chytila to celkem 3×. A po ockovani byla kazdy mesic nemocna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
20.8.13 10:01

@PraženáKukuřice

Tak to je sila. Ja se zrovna rozhoduju jestli ockovat nebo ne a jak tak ctu vsechny diskuze a clanky, tak spis ne. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
20.8.13 10:03

Půlka dětí v nemocnici je s těžkým průběhem rotavirové infekce a půlka z nich je očkovaná. Pokud dítě rotaviry mělo, tak už by těžký průběh hrozit neměl. Chytit je opět může, to i dospělí, ale těm třeba dopoledne není dobře a pak na to zapomenou… Můj syn si přinesl rotaviry dle očekávání ze školky a průběh poměrně mírný, takže jsem s ním ani u dr. nebyla. Nijak zvlášť se to neléčí, pouze podávají podpůrné prostředky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
20.8.13 10:09

@belu
Ohledně očkování proti rotavirům- tak je časově omezeno, Rotarix do 24 týdne věku, Rotateq do 32 týdne. Jinak zde.
 http://www.vakciny.net/…ani/rot.html

Rotavirů je více serotypů, vakcíny pokrývají ten absolutně nejčastější, rotateq ještě nějaké tuším, takže je možnost chytit jiný kmen. Jinak virových gastroenteritid je spousta, např. noroviry, adenoviry, astroviry, caliciviry… a proti těm se neočkuje, takže samozřejmě můžeš skončit v nemocnici i kvůli tohoto. Většinou se dá infekce zvládnout doma.
Třeba zrovna toto jsem osobně očkovat nedávala, protože nemocnice se v případě potřeby nebojím, že to není hotel a v případě dehydratace se skončí na infusi je snad každému jasné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.8.13 10:09

@Lolllo
Tak je to kazdeho volba, ale ja uz bych tim ockovat nenechala. Je to zbytecne, protoze to dite to stejne muze dostat.
Psala jsem i nekolikrat vyrobci vakciny, byla jsem pekne nastvana, hlavne kdyz jsem videla malou trpet. Napred se mi ani neuracili vubec odepsat, az kdyz jsem je uhanela, proc neco takoveho vyrabi, kdyz to tem detem misto pomoci ublizuje, tak mi odepsali jen, ze rotaviru je hodne druhu a ze to chrani jen pred par druhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
20.8.13 10:11

@belu
a pokud už tedy dítě rotavirovou infekci (potvrzenou ze stolice zejména) mělo, tak bych určitě neočkovala. (můj názor)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
20.8.13 10:31

@BellinkaX Nemocnice není hotel, ale pokud tam jsi s dítětem 3 týdny a to ještě jen, pokud si vůbec vydupeš tam se sedmiměsíčním miminkem být, zakáží ti kojit i přes to, že to dítě má totálně zničenou střevní mikroflóru a čím se asi tak vytvoří nová? jsi krom cesty do jídelny zavřená celý den na infekčním pokoji s dalšími 2 celodenně řvoucími dětmi… Byly to moje nejhorší 3 týdny v životě. Bohužel jak zjišťuju, nedá se tomu nijak předejít, krom neuposlechnutí doktorů, dítě i v nemoci kojit a tím si pobyt aspoň zkrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.8.13 10:45

@zuzkasim
Tobe zakazali kojit? Ja mohla kojit normalne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
20.8.13 11:05

@PraženáKukuřice Ano, zdůvodnili to tím, že do toho zničeného trávicího systému nesmí žádné tuky a mléko je tučné. V jídelně jsem se potkávala s maminkou, která tam byla se svým dítkem se stejným problémem, měla přístup na internet a hledala informace, všude ve světě se naopak prý kojit doporučuje. Vrcholem bylo, když tam synek oslavil 8 měsíců a jedna doktorka mi poradila, že v tomto věku bych ho měla odstavit úplně, že už mateřské mléko nepotřebuje… Za 2 roky jsem byla s rotaviry na infekčním s druhým dítětem, ale už jsem se nedala, kojila jsem každý den. Doktorka mě poučila, že tím svému dítěti škodím a vlastně znemožňuju léčbu, napsala to i do papírů, ovšem za týden jsme mohli domů. Ostatně mléko bylo to jediné, co aspoň nezvracel, vše ostatní lítalo vždy okamžitě ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.8.13 11:40

@zuzkasim
To koukam teda. Ja kojila normalne a nikdo mi nic nezakazoval, spise naopak. Kdyz jsem tam prvni 2 dny s ni nemohla byt, protoze mi to zakazali (bylo mi spatne) a byl tam s ni manzel, tak oni ji jeste sami ochotne davali mlicko. Ale aby doktorka poradila odstavit, tak to je uz vrchol drzosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
20.8.13 13:10
Ce] @zuzkasim píše:
@BellinkaX Nemocnice není hotel, ale pokud tam jsi s dítětem 3 týdny a to ještě jen, pokud si vůbec vydupeš tam se sedmiměsíčním miminkem být, zakáží ti kojit i přes to, že to dítě má totálně zničenou střevní mikroflóru a čím se asi tak vytvoří nová? jsi krom cesty do jídelny zavřená celý den na infekčním pokoji s dalšími 2 celodenně řvoucími dětmi… Byly to moje nejhorší 3 týdny v životě. Bohužel jak zjišťuju, nedá se tomu nijak předejít, krom neuposlechnutí doktorů, dítě i v nemoci kojit a tím si pobyt aspoň zkrátit.

Rotaviry strevni mikrofloru opravdu totalne neznici, vis kolik ji je? nehlede k faktu, ze rotaviry delaji jinou neplechu, kvuli ktere se mlecne vyrobky nedoporucuji. A to snizeni enzymu laktasy, krery stepi laktosu, coz je co? Mlecny cukr. Kojeni se bezne neomezuje. To byste museli mit jo problem, ze by misto kojeni doporucili low lactose mleko. Z pohledu matky jasne, ze nemocnice neni nic, co by si clovek dobrovolne vybral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
20.8.13 14:07

@BellinkaX V tom případě mě vůbec neinformovali o tom, jaký problém moje dítě má, protože mu nakonec nasadili i low laktose mléko (neokejt, píšu jednou rukou s kojencem na prsu, takže teď nenajdu, jak se to správně píše), to vše dřív, než mi dovolili kojit. Před pár lety se v Brně kojení skutečně zakazovalo všem matkám s dětmi se střevními potížemi na infekčním, píšu to, co jsem tam prožila za 2 pobyty. Možná už dnes došla informovanost i do Brna a podmínky jsou lepší, akorát budu ráda, pokud to nebudu muset s dalším dítětem zkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek