Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, malýmu byl teď jeden rok, teď nás čeká 3.hexa a já chci nechat očkovat i klíšťovku. Jezdíme na chatu, ktera je v lese, oba s manzelem jsme proti klíšťovce očkovaní. Jen nevím, kdy by bylo dobré syna nechat očkovat. Máte s tím některá zkušenosti? Prosím aby nereagovaly matky, které toto odsuzují, děkuji!
My jsme očkovali v 1,5 roce.
Příspěvek upraven 04.09.13 v 16:28
Myslím, že klíšťovka se očkuje až od 5 let? Ale nejsem si jistá. Jiné určitě poradí líp.
@-Evka- píše:
My jsme očkovali v 1,5 roce.Příspěvek upraven 04.09.13 v 16:28
To by mi vyhovovalo. A jak to Tvoje batolatko zvládlo? Jsou tam horší reakce, než na hexu? Dekuju
Tohle očko má kluk od necelých dvou let. rozhodně lepší, než řešit encefalitidu, jsme pořád v přírodě. Očkování snáší dobře…
@Turante píše:
Myslím, že klíšťovka se očkuje až od 5 let? Ale nejsem si jistá. Jiné určitě poradí líp.
néé, to opravdu není pravda.
Nám dr řekla že očkuje cca od 3 let..a někde jsem četla že to je silná vakcína pro tělíčko…tak nevím..my ale určitě taky budem očkovat..musím zatím zaklepat male jsou 2 roky, ale zatím nepřinesla ani jedno klíště..
Vakcína je povolena už dřív ale obecně se doporučuje od 3 nebo i 5ti let. Do té doby klistovka probíhá obvykle mírně a naopak komplikace po ocku jsou častější
@martina.se záleží jak je člověk informovaný a nebo jestli spoléhá na doktory..vím že se děti očkuji kolem roku, ale nám Dr. řekla že prostě až od 3 let to očkuje… a basta víc nám k tomu neřekla..
Synovec byl očkovaný ve 4. letech a doktorka je upozornila, že reakce může být horší…A byla, měl asi dva dny horečky kolem 39…může to být samozřejmě individuální, ale já své rok a půl staré dítě raději stříknu repelentem a pořádně prohlížím. Neočkovala bych takhle brzy.
@simona.b. píše:
To by mi vyhovovalo. A jak to Tvoje batolatko zvládlo? Jsou tam horší reakce, než na hexu? Dekuju
Dcerka každé očkování do tohoto věku odhorečkovala. Po tomhle měla 14 dní po očkování 3 dny 40-tky horečky - dle dr. slabá verze nemoci. Nicméně po tomhle nastal zlom a už veškeré očkování a přeočkování toleruje.
Ahoj. Mám děti 7,5 a 3,5 a očkované proti klíšťové encefalitidě zatím nejsou. Naše pediatrička doporučuje očkovat nejdříve ve 3 letech, toto očkování prý ovlivňuje nervovou soustavu, kterou mladší děti ještě nemají zcela vyvinutou. Také doporučuje očkovat v chladnějších měsících, včas před sezonou (na podzim).
Klíšťovka nám byla doporučena nejdřív v 5 letech, dávala jsem v 6, když jsem věděla, že pojede na tábor do „zamořené“ oblasti.