Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Malá dostala v den Priorixu horečku, zvracela a ten další den strašný průjem.. Já taky nervy, doktorka tvrdila, že to z tohoto očkování rozhodně není, že trvá min. týden, než to projde kůží. Tak jsem se nervovala, že bude oslabená a že po tom týdnu příjdou hrozné reakce, ale naštěstí to zvládla v pohodě.. No určitě se to děje mezi očkováním a případnou reakcí je hodně dní a určitě je dost dětí co stihnou něco chytit. Možné je, že prostě děti reagují hned jak jim to píchnout. To asi nezjistíme, no moc toho dělat nemůžeš, možná tak vit. C a zalézt do postele. Tak ať to proběhne i u vás v co největším klidu ![]()
No tak chytnul virosu od starsiho. Odsavej, vykapej treba nasivinem. Pevne nervy, rymicky jsou otravne. Po Priorixu byvaji reakce tak za tyden, 10 dnu, pokud teda nejake jsou.
Ale to vis, tady se doctes, ze za to stoprocentne muze ockovani a ty jsi nezodpovedna, zes to vubec dopustila… ![]()
Děkuju, je mi jasné, že to chytil od bráchy. Ale spíš jsme se bála, aby to ve spojení s vakcínou neudělalo nějakou neplechu. Chudáček malej, mohl by na odsávačce být napojen celý den ![]()
@patlamatlaxy píše:
Děkuju, je mi jasné, že to chytil od bráchy. Ale spíš jsme se bála, aby to ve spojení s vakcínou neudělalo nějakou neplechu. Chudáček malej, mohl by na odsávačce být napojen celý den
Může a nemusí to udělat neplechu.. ![]()
@patlamatlaxy píše:
Tak nám v pátek píchli Priorix. A včera večer rýma jako blázen. Je mu 16m. Už jednou rýmu měl, ale ta rozhodně nedosahovala rozměrům, co nyní. Vysávat nos bych mohla každých 15 minut. Měli jsme tu na víkend manželova syna z prvního manželství, který už před čtrnácti dny měl rýmu. Jenže tento víkend k tomu všemu i chrchlal. Takže to od něj nejspíš chytil.Jsem dost nervózní, když se dítě očkuje naprosto zdravé a pak během inkubace onemocní???
Měl jste to tak někdo?
Jo a od toho pátku zatím žádná reakce, jen včera nemohl usnout z té rýmy a brečel.
my byli na tomto očkování dnes a doktorka říkala, že 6-12 den po očkování může dostat horečky, rýmu, kašel…že je to normální.
Tak nám v pátek píchli Priorix. A včera večer rýma jako blázen. Je mu 16m. Už jednou rýmu měl, ale ta rozhodně nedosahovala rozměrům, co nyní. Vysávat nos bych mohla každých 15 minut. Měli jsme tu na víkend manželova syna z prvního manželství, který už před čtrnácti dny měl rýmu. Jenže tento víkend k tomu všemu i chrchlal. Takže to od něj nejspíš chytil.
Jsem dost nervózní, když se dítě očkuje naprosto zdravé a pak během inkubace onemocní???
Měl jste to tak někdo?
Jo a od toho pátku zatím žádná reakce, jen včera nemohl usnout z té rýmy a brečel.