Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, chci se zeptat, mám 8 měsíční dceru a chtěla jsem jí objednat na očkování proti TBC. Na plicním mi sdělili, že jim došli vakcíny a že neví co bude, že to mám zkusit třeba za měsíc, tak bych se chtěla zeptat jestli jsou tu nějaké maminky s dětmi v tomto věku a zda vás normálně naočkovali nebo je taky problém. Nebo jestli nemáte nějakou radu, popřípadě zda je možné nechat naočkovat v jiném městě než pod které spadáme.
Můžu se zeptat, proč jí chceš naočkovat? Víš, že k nákaze dochází až při dlouhodobějším styku s nakaženým? Zrovna u tohoto očkováním myslím, že je celkem dobře, že už není povinné. Navíc vakcína je zastaralá. Jinak vakcíny většinou nejsou plošně - viz. vakcína na tetanus
@Sibyla0 píše:
Můžu se zeptat, proč jí chceš naočkovat? Víš, že k nákaze dochází až při dlouhodobějším styku s nakaženým? Zrovna u tohoto očkováním myslím, že je celkem dobře, že už není povinné. Navíc vakcína je zastaralá. Jinak vakcíny většinou nejsou plošně - viz. vakcína na tetanus
A není to její věc proč chce naočkovat dítě SVÉ DÍTĚ?…
Taky nám bylo řečíno, že vakcíny nejsou…uvidíme jestli budou za měsíc, dva…
Tak hlavně proto že manžel má rizikové povolání
ale i kdyby neměl, tak bychom ji nechali očkovat, náš dr. nám řekl všechny pro a proti a myslíme si že je lepší naočkovat.
Irinka0210, to je teda super takže asi jako to bylo s tím vigantolem co nebyl v únoru 2013, no že se divím. ![]()
@zabicka22 Mě právě DR říkala, že se nějak změnil dodavatel či co a je to hodně komplikovaný no, jsme to měli pěkně naplánovaný, aby to šlo mezi povinná očkování a máme smůlu
Mě doktorka čekla, že ty vakcíny nefungujou…tak třeba proto nejsou ![]()
Jj přesně.. já budu volat v pondělí dr. co s tím. Kdyby šlo alespoň naočkovat v jiném městě, kde vakcína je. Protože co sem četla teď je nejvhodnější doba, pak by se muselo posouvat ostatní očkování a nebo odložit tbc ale to nemá cenu očkovat myslím po druhém roce, to už je to očkování bezvýznamné, kvůli tvorbě protilátek či co ![]()
@ikyki A co rýpeš, já se zeptala naprosto slušně a nic jí nevnucuju. Pokud má manžel rizikovou práci, tak to dokážu i pochopit. Proto se taky ptám
![]()
@Sibyla0
My mame obaja s muzom rizikovou pracu a nedavame ockovat. ![]()
Ahoj, já jsem řešila někdy uprostřed léta to samé, volala jsem do Brna a do menší nemocnice, ale v obou případech mi řekli, že vakcíny nejsou a v Brně byla dokonce setřička celkem vyplašená, že jí asi budu nadávat, jak to, že nejsou. Takže super. Pokusím se to obvolat teď, ale asi žádnej posun, v té menší nemocnici mi říkali, že to má zkusit na podzim
Jinak v Brně mi říkali, že je to celorepublikový problém, takže to asi nebude místní výpadek, bohužel ![]()