TBC - není vakcína?

157
28.9.13 18:57

TBC - neni vakcína?

Dobrý den, chci se zeptat, mám 8 měsíční dceru a chtěla jsem jí objednat na očkování proti TBC. Na plicním mi sdělili, že jim došli vakcíny a že neví co bude, že to mám zkusit třeba za měsíc, tak bych se chtěla zeptat jestli jsou tu nějaké maminky s dětmi v tomto věku a zda vás normálně naočkovali nebo je taky problém. Nebo jestli nemáte nějakou radu, popřípadě zda je možné nechat naočkovat v jiném městě než pod které spadáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
28.9.13 19:03

Můžu se zeptat, proč jí chceš naočkovat? Víš, že k nákaze dochází až při dlouhodobějším styku s nakaženým? Zrovna u tohoto očkováním myslím, že je celkem dobře, že už není povinné. Navíc vakcína je zastaralá. Jinak vakcíny většinou nejsou plošně - viz. vakcína na tetanus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ikyki
28.9.13 19:06
@Sibyla0 píše:
Můžu se zeptat, proč jí chceš naočkovat? Víš, že k nákaze dochází až při dlouhodobějším styku s nakaženým? Zrovna u tohoto očkováním myslím, že je celkem dobře, že už není povinné. Navíc vakcína je zastaralá. Jinak vakcíny většinou nejsou plošně - viz. vakcína na tetanus

A není to její věc proč chce naočkovat dítě SVÉ DÍTĚ?…

• Citovat
  • Upravit
4692
28.9.13 19:06

Taky nám bylo řečíno, že vakcíny nejsou…uvidíme jestli budou za měsíc, dva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
28.9.13 19:07
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
28.9.13 19:17

Tak hlavně proto že manžel má rizikové povolání ;-) ale i kdyby neměl, tak bychom ji nechali očkovat, náš dr. nám řekl všechny pro a proti a myslíme si že je lepší naočkovat.

Irinka0210, to je teda super takže asi jako to bylo s tím vigantolem co nebyl v únoru 2013, no že se divím. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
28.9.13 19:25

@zabicka22 Mě právě DR říkala, že se nějak změnil dodavatel či co a je to hodně komplikovaný no, jsme to měli pěkně naplánovaný, aby to šlo mezi povinná očkování a máme smůlu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
28.9.13 19:31

Dochazeji plosne a pokud da panbuh tak dlouho nebudou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
28.9.13 19:32

Mě doktorka čekla, že ty vakcíny nefungujou…tak třeba proto nejsou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
28.9.13 19:33
@paola white píše:
Dochazeji plosne a pokud da panbuh tak dlouho nebudou
:pankac: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
28.9.13 19:34

Jj přesně.. já budu volat v pondělí dr. co s tím. Kdyby šlo alespoň naočkovat v jiném městě, kde vakcína je. Protože co sem četla teď je nejvhodnější doba, pak by se muselo posouvat ostatní očkování a nebo odložit tbc ale to nemá cenu očkovat myslím po druhém roce, to už je to očkování bezvýznamné, kvůli tvorbě protilátek či co :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
28.9.13 19:37

@ikyki A co rýpeš, já se zeptala naprosto slušně a nic jí nevnucuju. Pokud má manžel rizikovou práci, tak to dokážu i pochopit. Proto se taky ptám ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
28.9.13 19:42

@Sibyla0
My mame obaja s muzom rizikovou pracu a nedavame ockovat. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
28.9.13 19:47

To už je věc každého ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
28.9.13 19:48

Ahoj, já jsem řešila někdy uprostřed léta to samé, volala jsem do Brna a do menší nemocnice, ale v obou případech mi řekli, že vakcíny nejsou a v Brně byla dokonce setřička celkem vyplašená, že jí asi budu nadávat, jak to, že nejsou. Takže super. Pokusím se to obvolat teď, ale asi žádnej posun, v té menší nemocnici mi říkali, že to má zkusit na podzim :nevim: Jinak v Brně mi říkali, že je to celorepublikový problém, takže to asi nebude místní výpadek, bohužel :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek