Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Vždycky má smysl přestat očkovat..moje 11 letá už také není přeočkovaná a 17 letá také nemá přeočkovaný tetanus..každá ušetřená dávka se počítá.. ![]()
@peggy.sl já tetanus měla naposledy před 16ti lety a ještě jsem se k tomu nedostala, ale chystám se na to, doktorka mě tím vždy straší. Myslíš, že to taky nemá smysl?
@andreiika píše:
@peggy.sl já tetanus měla naposledy před 16ti lety a ještě jsem se k tomu nedostala, ale chystám se na to, doktorka mě tím vždy straší. Myslíš, že to taky nemá smysl?
Ted je nová vyhláška, že v dospělosti stačí přeočkování po 20 letech, takže bud v klidu..
Smysl to má pokud pracuješ v zemědělství, chováš hospodářská zvířata, zahradničíš ve velkém, provozuješ nebezpečné sporty kde hrozí riziko závažného hlubokého zranění…pro běžný městský život je podle mého názoru očkování zbytečné.. ![]()
@peggy.sl
Zvou doktoři na to očkování dospělých na tetanus nebo se o to jako má každý hlásit sám?
@Tiger-lily píše:
@peggy.slZvou doktoři na to očkování dospělých na tetanus nebo se o to jako má každý hlásit sám?
myslím, že není zvykem zvát..většinou to píchají když se člověk ukáže v ordinaci s jiným problémem a má plus mínus termín dalšího očkování.
@peggy.sl
To jsem zvědavá, kdy si na mě vzpomenou. Nikdy jsem tohle očkování nedostala a u obvoďačky se občas objevím ![]()
@Tiger-lily píše:
@peggy.slTo jsem zvědavá, kdy si na mě vzpomenou. Nikdy jsem tohle očkování nedostala a u obvoďačky se občas objevím
Hlavně není to povinné, takže žádný stres…nutit tě nemohou.. ![]()
MMMR přece doočkovat nemusíš. Na Slovensku a i v některých jiných zemích je přeočkování až někde v 10 letech, takže tím že nedoočkuješ, nikoho neohrozíš. Do školky berou děti i s jedním očkováním MMR, vzhledem k tomu, že by mělo být dostatečné, by ho asi vzít měli, ale záleží na školce a co ti dr do papírů napíše.
Moje dcera dostane MMR první dávku až těsně před školkou. A k tomu dalšímu, bez kompletního očkování budeš mít asi problém jen s tábory.
@peggy.sl píše:
myslím, že není zvykem zvát..většinou to píchají když se člověk ukáže v ordinaci s jiným problémem a má plus mínus termín dalšího očkování.
Me nahani doktorka uz dva mesice, vola mi domu a ja blba ji to vzdycky vezmu, pac nepoznam cislo. Moje argumenty nebere a nuti. Uz me to nebavi, tak konecne musim zvednout pr.del a prehlasit se jinam. Ja k obvodakovi nechodim, tak me to doted moc nehnalo