Dost špatně se mi dýchá, 5 týdnů do porodu

11
11.1.14 18:18

dost špatně se mi dýchá

Krásný večer všem.
Holky mám ještě 5 tt do porodu. A už nějaký měsíc se mi špatně dýchá. Předešlé kontroly v pořádku moč, cukr, tlak atd. ALe tenhle týden už fakt nezvládám. Ještě k tomu se mi přidaly bolesti na spodku a břicha jako při ms, svědění celého těla. Miminko je ale čilé, nevím zda bych neměla jet na pohotovost. Jde mi to i už do hlavy. Myslím tím jak nemohu dýchat, mám tlaky v ní. Nebo počkat do středy, kdy jdu na kontrolu? Pociťově bych radši jela na prohlídku, ale zas nechci být za totální blbku a hysterku. Děkuji vše m předem za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
11.1.14 18:19

Mimino utlačuje i plíce, to je možné. To svědění by mě znervozňovala, může jít i o těhotenskou cholestázu. No já bych jela, znáš to, raději být za hysterku než pak litovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
11.1.14 18:21

Pokud máš blbej pocit, tak jeď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
11.1.14 18:23

Mně se taky těžko dýchá až je to nepříjemný :roll:

• Citovat
  • Upravit
11
11.1.14 18:24

Svědění není tak až hrozné, jen když mě začalo měla jsem i dost holené poškrávané aj do krve. ted už je líp. Právě minulé těhu jsem nebyla ani jednou na pohotovosti a nyná bych už tam byla po druhé :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
11.1.14 18:25

O. k počkám na chlapa, bude mít hroznou radost :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
11.1.14 18:26

Já bych raději zajela na gyndu nebo tam alespoň zavolala, jak už bylo řečeno - lepší být za hysterku.. A hlavně se pak uklidníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
11.1.14 18:27
@sisi123 píše:
Svědění není tak až hrozné, jen když mě začalo měla jsem i dost holené poškrávané aj do krve. ted už je líp. Právě minulé těhu jsem nebyla ani jednou na pohotovosti a nyná bych už tam byla po druhé :-(

No a? Určitě nebudeš první ani poslední. Cholestáza je pro matku nepříjemná tím svěděním, ale pro plod může být poškozující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
11.1.14 18:33

Ja jsem 25 tyden a dycha se mi spatne uz tak tri tydny, chvili je to horsi, nekdy lepsi ale patri to k tomu, nicmene na pohotovost raadeji zajed, nikdy nevis, ja byla pred tydnem taky s bolestmi bricha, ktery me budili ze spani a skoncila jsem s antibiotikami- zanet v tele:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
11.1.14 18:33

Lepší teď hysterka než pak nešťastná!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
11.1.14 18:58

Neni neco podobneho help syndrom :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jaaaaaana
11.1.14 19:01

Jed. Za blbku urcite nebudes. Naopak bys byla, kdybys nejela.

• Citovat
  • Upravit
koprovka89
11.1.14 19:06

Píšeš, že se ti špatné dýchá už měsíc, takže s tím bych určitě počkala do pravidelné kontroly, nebo do pondělka, na pohotovost se jezdí s akutními stavy, ne s chronickými záležitostmi. Bolesti podbřišku měsíc před porodem jsou normální, já měla pocit, že tam mám snad tunu kamení, která mě táhne k zemi a to mnohem dřív, než ve 35 tt. A ohledně toho svědění bych si zavolala do porodnic. Ale jen ty sama víš nejlíp, jak se cítíš. v tom ti tady asi nikdo neporadí :nevim:

• Citovat
  • Upravit
79
11.1.14 19:16

I Já jsem 35tt a to dýcháni je prý normalní :nevim: Řekli to v poradně, ale nic mě nesvědilo tak bych asi pro klid jela :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
11.1.14 19:22

@sisi123 Rozhodně jeď, na nic nečekej. To že se Ti špatně dýchá a máš pocit, že už to nezvládáš, není žádná prkotina. Jak řekla doktorka mě a to mě „jen“ bolelo po plodovce břicho - Pokud se těhotná cítí jinak, než jak je zvyklá, měl by ji vidět lékař! Držím palce, ať jsi v pohodě, ale rozhodně bych na nic nečekala.

@koprovka89 Máš sice pravdu, ale jestli se jí teď to dýchání zhoršilo a má pocit, že už to nezvládá, měla by jet. Všechno se nějak vyvíjí a nemusí to být žádná sranda ani prkotina. A zrovna v těhotenství se mohou objevit docela nebezpečné stavy. Např. jak tu už někdo zmínil Help syndrom, eklampsie atd…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky