Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky srdíčko by mělo začít být prý 7.týden..a taky jsem četla(na odborných stránkách) že krvácení kolem 6,7.týdne je prej normální a celkem časté a nic se neděje. A pokud ti řekli že mimi ok tak by to mělo být ok, ted už jen čekat nato srdíčko..já jsem 5.týden tak jsem taky zvědavá..
@Mianinka ahoj, já u druhého těh. špinila, ale až tak v 8 tt, trvalo to jen jeden max dva dny. Srdíčko jsem měla asi až v 7tt, dřív určitě ne. Ať ti všechno dobře dopadne.
Srdíčko začíná být zhruba na konci šestého týdne spíše v sedmém. ale s krvácením zkušeost nemám
Já vím, že se to zdá šílené, ale nezbývá, než vydržet. První tři měsíce jsou zkouškou, musíš ji přečkat.
@Mianinka píše:
Děkuji moc, jsem poprvé těhotná a strašně vyděšená..
dovedu si to představit a ze zkušenosti vím, žr jsem byla stejně vyděšená i u dalších těh., ne jen u toho prvního. Mimi je ale dle UTZ v pořádku, utrogestan by měl zabrat, tak se uklidňuj tímto. Na srdíčko je ještě čas. První 3 měsíce jsou náročné a i když se to teď zdá nekonečné, tak to uteče. Držím pěsti ![]()
Právě že doktor mi řekl že po 12 tt je na 95% vyhráno.. Nejhorší je první trimestr.. Tak uvidíme.. A ještě k utrogestanu, jedly jste všech 30 tablet, nebo jen po dobu krvácení.
@Mianinka píše:
Právě že doktor mi řekl že po 12 tt je na 95% vyhráno.. Nejhorší je první trimestr.. Tak uvidíme.. A ještě k utrogestanu, jedly jste všech 30 tablet, nebo jen po dobu krvácení.
tak tady neporadím, já měla ascorutin na zastavení krvácení, ale něco se mi pozdává, že se utrogestan bere po celý 1 trimestr, vysazuje se až kolem 12tt. Každopádně je to jen dojem a bude to chtít názor někoho zkušenějšího. určitě se v pondělí zeptej dr.
To máš jedno, utrogestan v tomto případě působí jako placebo a klid stejně. Jestli to má dopadnout špatně, bude to tak ať budeš ležet a brát utrogestan nebo skákat na trampolíně a cpát se lentilkama. Zkus se uklidnit a vydržet, nic jiného teď dělat nemůžeš.
@Mianinka Utrogestanem do konce 12.tt nic nezkazíš, pomáhá udržet plod, takže klidně vyber celou krabičku. Až přestaneš krvácet je lepší ho zavádět. Já sama při prvním těhotenscví krvácela (myslím od 8-10.tt) a to dost a plod se udržel. Bohužel první trimestr je buď a nebo. Držím palce!
Děkuji, no to mi řekli včera na pohotovosti, bud a nebo.. Tak krvácet jsem už přestala.. a snažím se odpočívat a být v klidu i když je to někdy těžké, pač v květnu dělám opravnou zkoušku z maturity z matematiky a nervičky trochu jsou.. Těhu bylo neplánované.. Ale když už se stalo tak si to chci nechat a těším se ![]()
@Mianinka píše:
brala jsem ho celých 12 týdnů plus ascorutin. První krvácení začalo kolem toho 8tt, a kolem asi 10tt to bylo krve jak z vola. A mám tu skoro 4 letého chlapečka
poslouchej doktory, snaž se co nejvíc odpočívat.
Tenkrát mi doktor na pohotovosti řekl, že někdo jen zašpiní a těhotenství nevyjde, někdo krvácí jak blázen a miminko má, je to sázka do loterie.
Krvacela jsem do 9tt tak 2-3× tydne, a to dost. Utrogestan jsem taky dostala, ale dr mi hned rekla, ze pokud se ma potratit, tak to zsdny hormony nezachrani, jen oddali a potrati se pozdeji. Tak jsem je do sebe necpala. Priroda vi co dela.
Ahoj,
já jsem měla to samé. V 5tt jsem zjistila, že jsem těhotná, pár dnů nato začala slabě krvácet - dle mého gynekologa v tomto stádiu normální. Srdíčko bylo asi někdy v 7tt (nevím přesně), ale krvácela jsem vždycky tak 2-3 dny, pak chvíli klid, pak znova a to tak do 9tt. Vždycky to bylo krvácení jen z povrchu hrdla (bylo překrvené), plodu to nijak nevadilo. Jednou jsem vynervila a jela na pohotovost, tam mě vypakovali s tím, že mi můj gynekolog má napsat neschopenku a Utrogestan. Tak jsem za 2 dny jela ke svému, ten se zprávě z pohotovosti zasmál, řekl, že neschopenka v 8tt je nesmysl a hormony placebo, že příroda si to stejně udělá po svém. A prý nestresovat, že potrat bych poznala podle bolesti, krvácení ven nevadí, jen nesmí být dovnitř do dělohy. Takže tak
Asi týden po scéně na pohotovosti to skončilo, teď jsem v 20tt a vše ok. Držím palce, ono to dopadne, hlavně klid ![]()
Ahoj holky,
vím, že už těch diskuzí je tady hodně, ale i tak se chci zeptat na vaše zkušenosti.. Včera večer jsem začla silně krvácet. Jela jsem na pohotovost a tam mě doktor vyšetřil a řekl mi že jsem v 6 tt a řekl mi že plod je OK. Předepsal mi utrogestan a klid. režim.. Jenže v úterý jsem byla na kontrole a moje gynekoložka mi řekla že jsem v 5 týdnu.. Doktorka ani na pohotovosti mi neřekli jestli už tluče srdíčko.. A proto se chci zeptat, jak dlouho jste krvácely a kdy začlo bít srdíčko?
V pondělí si zajdu ke svojí doktorce a všechno jí povím. Předem děkuji za odpovědi. Mia