Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojda chtěla jsem se optat. Nemáte někdo zkušenosti s výtoky. Já nevím tedy jestli je to výtok nebo co. Mám tak každou hoďku mokro v pochvě ale na slipovce ani kalhotkách nic. Už jste to některá zažila? A máte některá zkušenosti z Utrogestanem. Když ho zavádím tak mám pak takový lepkavý výtok měla jste to některá taky moc děkuji:)
@pajaaja výtok je v těhotenství úplně normální. Nesmí svědit nebo zapáchat. Utrogestan se po zavedení rozpustí a pak vytéká.
Výtok v těhu je úplně normální. Pokud teda nic nesvědí nebo nepálí
Po Utrogestanu ti vždycky ven něco poteče. ![]()
@Berousik píše:
Já jsem utrogestan jedla, tak to zkus taky
Ja ho z pocatku taky jedla nez me po nem zacal ukrutne bolet zaludek a tak jsem pak radeji brala cipky…chce to vyzkouset..
Já mám celé těhu výtok nebo vlhko jak říkáš ty.. Je to normální, i doktor mi říkal že pokud to není něak extra moc a nepálí a nezapáchá tak v pohodě.. A já utrogestan ráno jedla a večer zaváděla a taky jsem pak ráno měla v kalhotkách trochu vlhko..
Ahojky, mám taky peripetie s výtokem, je takový vodnatý, čirý až bělavý, jen někdy malinko na zeleno, tak nevím, měla jsem 2× po sobě mikozu a zaváděla čípky. Ted s tím výtokem, to je jiné, ale jak musím používat stále intimky, tak jsem zarudlá a pálí to, jsem opruzená jako mimino.Tak nevím, jestli je to fakt normální, na kontrolu jdu 10.3.Ted jsem na přelomu 29 a 30 týdne. Se bojím, aby mi neunikala pomalu plodovka…
Měla jste prosím některá něco podobného? ![]()
Děkuji za radu…
@bronik1 Já jsem ve 33tt a výtok mám taky a to po celou dobu těhotenství a když jsem se o tom bavila s doktorem tak mi řekl že ten výtok nesmí zapáchat a nesmí to svědit ani pálit. Takže si myslím že plodovka to nebude, ta by neměla být něak zabarvená.. Možná by jsi měla zavolat doktorovi a domluvit si kontrolu dřív aby se ti nerozjel něaký zánět nebo aby se zase nevrátila mykoza..
Ahojky,
děkuju za RADU…dneska jsem ráno zjistila, že mám zpátky mikozu, takže zase všecko nanovo a to si dávám pozor na sladké a na všecko…Doktor mi minule dal čípků do zásoby, že se mi to bude vracet, tak si mám zase začít zavádět, takže večer zase začnu. Je to ale šílené a otravné už. Jestli se to nezlepší, tak k doktorovi zajdu dřív jak toho 10.3.Svědění mám jen slabé, výtok nijak nezapáchá, tak to snad je dobré. Už fakt nevím. ![]()